ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΕΓΝΑΤΙΑΣ - OlaDeka

ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΕΓΝΑΤΙΑΣ

Σε ιδιώτες εκχωρείται η εκμετάλλευση της Εγνατίας οδού, σύμφωνα με το σχέδιο του προϋπολογισμού του 2011, αναφέρουν σε ψήφισμα της έκτακτης γενικής τους συνέλευσης οι εργαζόμενοι της
«Εγνατία Οδός Α.Ε.».

Οπως αναφέρεται στο ψήφισμα, στο σχέδιο του προϋπολογισμού του οικονομικού έτους 2011 υπάρχει ρητή πρόβλεψη για την εκμετάλλευση της Εγνατίας οδού μέσω συμβάσεων παραχώρησης. Είναι η πρώτη φορά, τονίζουν οι εργαζόμενοι, που αναφέρεται σε δημόσιο κείμενο η πρόθεση της κυβέρνησης να εκχωρήσει το δικαίωμα εκμετάλλευσης της Εγνατίας οδού σε ιδιώτες, δικαίωμα που εκχωρήθηκε με τον Ν. 3212/2003, αποκλειστικά στην κρατική εταιρεία.

Η διοίκηση της «Εγνατία Οδός Α.Ε.», πάντως, δεν έχει καμία επίσημη ενημέρωση για τέτοια πρόθεση της κυβέρνησης, τονίζει ο πρόεδρος της εταιρείας, Τάσος Μουρατίδης. «Δεν έχουμε καμία πληροφορία, οδηγία ή ένδειξη από το υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων για παραχώρηση της λειτουργίας, της συντήρησης και της εκμετάλλευσης της Εγνατίας οδού», υπογραμμίζει ο Τ. Μουρατίδης. «Αντίθετα», προσθέτει, «θέσαμε σε λειτουργία έναν σταθμό διοδίων, προγραμματίζουμε την τοποθέτηση ηλεκτρονικών διοδίων και μέχρι τότε προχωρούμε στην εγκατάσταση 4-5 προσωρινών σταθμών διοδίων», καταλήγει ο πρόεδρος της «Εγνατία Οδός Α.Ε.».

Στο ίδιο μήκος κύματος, οι εργαζόμενοι της εταιρείας ζητούν να τοποθετηθούν άμεσα τα διόδια και να τα λειτουργήσει η «Εγνατία Οδός Α.Ε». «Αν η πεντάχρονη σκόπιμη απραξία του τέως ΥΠΕΧΩΔΕ συνεχιστεί κι άλλο με το νυν ΥΠΟΜΕΔΙ, δεν είναι περίεργο ότι η τρόικα και το αρμόδιο για τις ιδιωτικοποιήσεις υπουργείο θα προστρέξουν στη “βοήθεια” του πάντα πρόθυμου για φιλέτα ιδιωτικού τομέα», αναφέρεται στο ψήφισμα των εργαζομένων.

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria