Παναγιωτακόπουλος:Μαθητευόμενοι μάγοι στο Υπουργείο Οικονομικών - OlaDeka

Παναγιωτακόπουλος:Μαθητευόμενοι μάγοι στο Υπουργείο Οικονομικών

Την απλή αλήθεια φαίνεται να ξεχνούν όσοι στο οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης διολισθαίνουν καθημερινά από το μνημόνιο σε μια μνημειώδη και άνευ όρων αποδοχή των όρων που βάζει η τρόικα.

Όταν κάποιος μάθει να λέει ναι συχνά, στο τέλος καταλήγει να λέει ναι σε όλα και γίνεται πιστός υπηρέτης.
Ξεχνούν, φαίνεται, ότι υπάρχουν χάρη σε ένα κίνημα που έχει μάθει να λέει όχι όταν το επιβάλλει το εθνικό και λαϊκό συμφέρον.
Πριν από λίγους μήνες προειδοποιήσαμε για τα σχέδια που απεργάζονταν οι υπάλληλοι του ΔΝΤ για την Αγροτική Τράπεζα.
Σήμερα βλέπουμε να ξεδιπλώνονται μπροστά μας πολιτικές που απαξιώνουν το ΠΑΣΟΚ, παραβιάζουν κάθε έννοια δημόσιου συμφέροντος και οδηγούν στην ιδιωτικοποίηση την ΑΤΕ και σε άγνωστους δρόμους τους εργαζόμενους σε αυτήν.
Οι μαθητευόμενοι μάγοι του Υπουργείου Οικονομικών υποκύπτουν
στις επιταγές του μεγάλου τραπεζικού κεφαλαίου και δωρίζουν τις υποθηκευμένες περιουσίες των αγροτών, του μισού ελληνικού πληθυσμού.
Αντί για ισχυρό κρατικό πυλώνα στο τραπεζικό σύστημα έχουν ήδη αποφασίσει κατ’ εντολή της τρόικα, το χτύπημα της Τράπεζας που θα μπορούσε να είναι το βάθρο του. …

Αμετανόητοι κερδοσκόποι, αφού δεν έμεινε τίποτε άλλο να αγοραπωλήσουν, εφορμούν να διαλύσουν και το τελευταίο μέσο παρέμβασης του κράτους στην Τραπεζική Αγορά.
Κάποιοι στο όνομα της «ανάτασης» του κράτους θέλουν να εκποιήσουν δημόσια περιουσία.
Να παραδώσουν σε ιδιώτες τα λίγα που έχουν απομείνει ακόμη υπό δημόσιο έλεγχο.
Είναι οι ίδιοι, που με σύμμαχο νεοφιλελεύθερα κυβερνητικά στελέχη, ονειρεύονται το ξεπούλημα της Αγροτικής Τράπεζας εκβιάζοντας απροκάλυπτα για το κλείσιμό της.
Ξεχνούν ότι η Αγροτική είναι το θησαυροφυλάκιο γης της χώρας. Ξεχνούν ότι η Αγροτική ανήκει προ πολλού στον ελληνικό λαό που έχει δομήσει τη ζωή και την παραγωγή του γύρω απ’ αυτήν.
Την ίδια στιγμή η νομοθετική ρύθμιση που προετοιμάζεται για τη δυνατότητα μείωσης των μισθών στον Ιδιωτικό Τομέα θα αποτελέσει το τελευταίο χτύπημα στην αξιοπιστία της σημερινής Κυβέρνησης και του ίδιου του ΠΑΣΟΚ.
Δεν δικαιούνται να επιτρέπουν στον ΣΕΒ και στις εργοδοτικές οργανώσεις να επιδιώκουν την κατάργηση κάθε εργασιακού δικαιώματος και κάθε εισοδηματικής αξιοπρέπειας.
Αυτοί που έμαθαν να χτίζουν τεράστιους τραπεζικούς λογαριασμούς υφαρπάζοντας κάτι απ’ τον κάθε εργαζόμενο και λεηλατώντας τα δημόσια ταμεία με λεόντειες συμβάσεις, δεν δικαιούνται να ζητούν και τα ρέστα.
Αυτές οι αντεργατικές πολιτικές δεν μπορούν να φέρουν την υπογραφή των Υπουργών μιας Κυβέρνησης που εκλέχτηκε, υποστηρίζοντας εντελώς διαφορετικές πολιτικές.
Οι προτάσεις του ΣΕΒ δείχνουν με τον καλύτερο τρόπο, ότι η εργοδοσία αποθρασύνεται όσο οι ασκούμενες πολιτικές ταυτίζονται με τις επιλογές της.
Δεν μπορούμε ούτε να συναινέσουμε, ούτε να σιωπήσουμε.
Ας αναλογιστούν οι εμπνευστές και υλοποιητές αυτών των πολιτικών επιτέλους τις τεράστιες ευθύνες τους απέναντι στο λαό και στο ΠΑΣΟΚ.
Είναι ευθύνη του Πρωθυπουργού να κόψει με το μαχαίρι αυτές τις ανεύθυνες συμπεριφορές. Να βάλει ένα τέλος σ’ αυτό το θέατρο του παραλόγου.

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria