“Αρκεί μια μικρή σπίθα για να βάλει φωτιά στον κάμπο”

Αρχική » Διάφορα » “Αρκεί μια μικρή σπίθα για να βάλει φωτιά στον κάμπο”

Του ΝΤΑΝΤΟΝ

Ένας άνθρωπος που υπηρέτησε το πολιτικό σύστημα το οποίο μας οδήγησε στην κατάσταση κοινωνικής και ατομικής αποσύνθεσης που βρισκόμαστε σήμερα ( ¨Καραμανλής ή Τανκς ¨ ) , ένα παιδί που κυριολεκτικά γεννήθηκε μέσα από τα σπλάχνα , τα οράματα , τους αγώνες ,
τις θυσίες και τα λάθη του ελληνικού λαού ( επειδή ακριβώς είναι άνθρωπος ) , στα 86 χρόνια του ( ! ) αναγκάσθηκε , μπροστά στην γενική καταχνιά , μουγγαμάρα και ανομβρία που βασιλεύει στην ελληνική κοινωνική έρημο , ένοιωσε την ανάγκη με μια ¨de-profundis “ – εκ βαθέων ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΗ ΤΟΥ , να ¨επιστρέψει στα στερνά¨, στην ουσία να ζητήσει συγνώμη στον ελληνικό λαό ( εισαγωγικά μίλησε ΓΙΑ ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ – ΟΛΟΥ- ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΑΠΟ ΤΟ 1974 ΚΑΙ ΜΕΤΑ ) , σηκώνοντας τον πνευματικό του δαυλό για να βάλει με την ΣΠΙΘΑ ΤΟΥ – ΦΩΤΙΑ ΣΤΟΝ ΚΑΜΠΟ …

Την άποψη μου για το ¨φαινόμενο¨ Μίκη Θεοδωράκη , που συμπυκνώνει την τραγική – δραματική νεοελληνική ιστορία , την έχω καταθέσει πριν δύο χρόνια σε διάφορα ¨αριστερά blog” , με αφορμή σχολίων που τον κατηγορούσαν για ¨εθνικισμό¨ και ¨αντισημιτισμό¨ , η οποία μετά από μια ¨αιματηρή αμφισημία¨ κατέληγε στη παρακάτω διαπίστωση :

¨… Ένα είναι βέβαιο. Όταν κάποια στιγμή αποχαιρετήσει τα εγκόσμια ο Μ. Θ. θα διακόψουν ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ σχεδόν όλοι οι ραδ./κοί σταθμοί και τηλεοράσεις τα προγράμματα τους για να ανακοινώσουν το θλιβερό γεγονός παίζοντας “Ζορμπά” , “Κτυπούν το βράδυ στην ταράτσα τον Ανδρέα” κ.α. Θα ακολουθήσουν τη σωρό του υπουργοί , πρωθυπουργοί , επαναστάτες και αντεπαναστάτες τραγουδώντας και κλαίγοντας. Μαζί του θα κηδέψουμε όλη την ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΗ Ελλάδα…¨

Και θα μιλώ και θα μιλώ τη γλώσσα,
που ήταν κάποτε δική μας,
που ήταν κάποτε το μόνο δικό μας που μας είχε απομείνει
μέσα στους ίσκιους των νεκρών χρωμάτων
των νεκρών εικόνων
όταν οι νύχτες μας ήταν απλά επεισόδια
της μεγάλης νύχτας που άρχισε πριν -πόσον καιρό;…

Θα πολιορκώ το «κοίταζε τη δουλειά σου» με τη αγωνία μου.

Θα θρυμματίζω τον ύπνο τους μ’ άσεμνα, φρικιαστικά βεγγαλικά.

Σφαίρες αμέτρητες θα πέφτουν στους αδιάφορους διαβάτες,
ώσπου ν’ αρχίσουν να σφαδάζουν
ώσπου ν’ αρχίσουν ν’ αναρωτιούνται.

Εμένα δε θα μπορούν να με σκοτώσουν.

Όμως θαρρώ, οι μόνοι που -ίσως -καταλάβουν θα ναι τα παιδιά,
πλούσια απ’ την κληρονομιά μας
πρώτη φορά, τα παιδιά
σκληρά στη μνήμη, σκληρά σε μας,
θα διαβάσουν ίσως έγκαιρα
τ’ αδέξια μηνύματα των προτελευταίων ναυαγών
διορθώνοντας τα λάθη,
σβήνοντας τα ψέματα,
ονοματίζοντας σωστά, χωρίς ρομαντισμούς τα παιδιά,
χωρίς αναγραμματισμούς ηλικίας
σημαδεμένα από την αστραπή
τη γνώση της μοναξιάς της δύναμης
που σε μας άργησε τόσο πολύ να ‘ρθει.

Κατάσταση Πολιορκίας

Στίχοι: Μαρίνα, Ρένα Χατζηδάκη
Μουσική: Θεοδωράκης Μίκης
Πρώτη εκτέλεση: Μαρία Φαραντούρη και Αντώνης Καλογιάννης

DE-PROFUNDIS – ΤΟ ¨ΙΣΤΟΡΙΚΟ¨

Από το 1987 , γράφω , μελετώ και παρεμβαίνω συστηματικά σε όλα τα Media ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗΣ ΤΩΝ ¨ΓΕΡΜΑΝΙΚΩΝ ΠΟΛΕΜΙΚΩΝ ΕΠΑΝΟΡΘΩΣΕΩΝ – ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΩΝ , ένα αίτημα υπογεγραμμένο με το αίμα 500.000 ελλήνων , άλλων 120000 του ¨εμφυλίου¨ που προκάλεσε η Γερμανική πολιτική ΚΑΙ το δάκρυ – τον ιδρώτα δύο εκατομμυρίων ελλήνων που υποχρεώθηκαν μεταπολεμικά στην Μετανάστευση , ακριβώς λόγω της ολικής δήωσης της χώρας από τα ιμπεριαλιστικά οράματα της Γερμανίας .

Την όλη ιστορία της Γερμανικής κατοχής και του ζητήματος των Γερμανικών Επανορθώσεων την κατέγραψα , στην ουσία την ΞΕΘΑΨΑ ΑΠΟ ΤΑ ΕΓΚΑΤΑ ΤΗΣ ΜΕΤΑΠΟΛΕΜΙΚΗΣ ΚΑΜΕΝΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΗΣ :

Α) Με κοπιαστική έρευνα σε 5 συνεχόμενα ¨σαλόνια¨ στον ¨Δημοκρατικό Λόγο¨ ( Ιούνη του 1987 , λίγο πριν την επίσκεψη Βαϊτσέκερ στην Ελλάδα , σαν ¨υποδοχή¨ , τότε ενοχλήθηκε πολύ το ¨ΠΑΣΟΚ¨ ),

Β) ) Επίσης την ίδια περίοδο με δύο άρθρα -παρεμβάσεις ¨μετά δυσκολίας¨ στην εφημερίδα ¨Πρώτη¨ (¨Ενιαίος Συνασπισμός¨) , σε 2 συνεχόμενες έρευνες.

Γ) Σε 2 συνεχόμενες έρευνες το 1988 στο περιοδικό ¨Σχολιαστής¨

Δ) Κυρίως όμως στην ¨Ελευθεροτυπία¨ τον Οκτώβρη του 1990 ( διαπραγματεύσεις για την Γερμανική Ενοποίηση όπου ¨έπρεπε¨ να παρέμβει η Ελλάδα , αλλά δεν το έκανε , ¨Μητσοτάκης¨ το λέμε ) σε ¨4ρα συνεχόμενα κεντρικά σαλόνια¨ με νέα στοιχεία που προκάλεσαν αμέσως ¨κοινοβουλευτικές ερωτήσεις-επερωτήσεις και την επίσημη διαμαρτυρία με επιστολή του ¨Γερμανικού Αρχαιολογικού Ινστιτούτου της Αθήνας¨ , επειδή στα πλαίσια των ερευνών μου αποκάλυπτα ότι και οι ¨φιλέλληνες γερμανοί αρχαιολόγοι¨ έκαναν πλιάτσικο σε αρχαιολογικούς θησαυρούς και πολλοί από αυτούς ήταν πράκτορες της Γκεστάπο και του Ναζιστικού κόμματος.

Δ) Στην ¨Αυριανή¨ τον Μάη του 1992 ( όπου αποκάλυψα , την ώρα που ο Χέλμουτ Κολ βρισκόταν στην Ελλάδα για τα ¨πενηντάχρονα της μάχης της Κρήτης¨ και ο Μητσοτάκης είχε δώσει εντολή να αφαιρέσουν από την ¨Κάνδανο¨ την γνωστή Γερμανική ταμπέλα των ¨αντιποίνων¨ με την ισοπέδωση του χωριού για να μην ¨προσβληθεί¨ ο Κολ ! ) με έγγραφα του ΥΠΕΞ ότι ο Κ. Καραμανλής το 1958, σε διαπραγματεύσεις στην Βόνη , είχε παραιτηθεί από διεκδίκηση Γερμανικών επανορθώσεων για να πάρει ένα δάνειο με 8% τόκο ! ) . Ο ¨ Λατίνος Εραστής¨ ( τότε κυβερνητικός εκπρόσωπος το είχε ¨διαψεύσει¨ ).

Ε) Επίσης τον Δεκέμβρη του 1992 διοργάνωσα υπό την αιγίδα του τότε Δημάρχου Πειραιά Στέλιου Λογοθέτη μια σημαντική σύσκεψη και ¨Συνέντευξη Τύπου¨ όπου μετά από εισήγηση παρέδωσα σε όλους τους δημοσιογράφους του ¨πολιτικού ρεπορτάζ¨ και στους εκπροσώπους των κομμάτων ειδικό φάκελο που είχα επιμεληθεί με όλα τα επίσημα και ¨ανεπίσημα¨ έγγραφα – Ντοκουμέντα που αφορούσαν την Γερμανική κατοχή και την ¨διαδρομή¨ του αιτήματος των Γερμανικών Επανορθώσεων-Αποζημιώσεων. Είναι περιττό να πω ότι όλα αυτά τα χρόνια η δουλειά μου ¨λεηλατήθηκε¨ , γράφτηκαν από ¨αριστερούς¨ και ¨δεξιούς¨ άρθρα , ακόμα και βιβλία , αλλά κανείς δεν έκανε αναφορά , έστω και ¨παραπομπή¨ στις πηγές και στις παρεμβάσεις μου ! , οι οποίες εάν δεν υπήρχαν , και το λέω με πλήρη γνώση το τι σημαίνει ¨υποκειμενισμός¨ και ¨αντικειμενικότητα , ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΣΥΖΗΤΑΓΑΜΕ ΣΗΜΕΡΑ . Επίσης ένα από τα χαρακτηριστικά του νεοελληνικού πολιτισμού. Κατανοώ τα ¨δημοκρατικά¨ κόμματα , δεν ανήκα σε καμία ¨στρούγκα¨ , αλλά οι ¨δημοσιογράφοι και οι συγγραφείς¨ ( ; ) , δράκουλες.

Ζ) Τον Δεκέμβρη του 1994 στην εβδομαδιαία εφημερίδα ¨Παρόν¨ σε κεντρικό ¨σαλόνι¨ με νέα στοιχεία και άγνωστες φωτογραφίες που αποκαλύπτουν το πώς γιόρταζαν οι ¨πολιτισμένοι – φιλέλληνες Γερμανοί¨ την πρωτοχρονιά του 1941/42 στην μεγάλη αίθουσα τελετών του Πανεπιστημίου ΣΠΑΖΟΝΤΑΣ ΠΡΟΤΟΜΕΣ ΗΡΩΩΝ ΤΟΥ 1821 ( ! ) και με ¨πλούσια γεύματα¨ την ώρα που τα παιδιά της Ελλάδας λιμοκτονούσαν και πέθαιναν στους δρόμους της Αθήνας.

Αναζητήστε το ¨Παρόν¨ ( Δεκεμβρίου 1993 ) , όπως και την ¨Ελευθεροτυπία¨ του Οκτωβρίου 1990.

Λίγα χρόνια αργότερα διαμαρτυρήθηκε επίσημα και ο Κ. Μητσοτάκης στην ίδια εφημερίδα για την ¨εμπαθή έρευνα μου¨ για το πώς συγκροτήθηκε η μεγάλη ¨αρχαιολογική του συλλογή¨ , όπου αναφερόμουνα και στην σκοτεινή περίοδο της Κατοχής στην Κρήτη… Ήταν και η αφορμή για να απολυθώ οριστικά από την συγκεκριμένη εφημερίδα ( ¨φιλελεύθερο¨ όργανο της Κ.Ε. της ¨Κεντρό-Αριστεράς¨ στην Ελλάδα ) επειδή επέμενα να συνεχιστεί η έρευνα…Θυμάμαι πως τότε δεν διαμαρτυρήθηκε κανένα από τα γνωστά δημοσιογραφικά ¨αντιφασιστικά ¨ ονόματα…

Επίσης στα πλαίσια των ερευνών μου το καλοκαίρι του 1988 για τον ραδ/κο σταθμό ¨ 9.84¨ ζήτησα τοποθέτηση της Γερμανικής Πρεσβείας ( δηλαδή της τότε Γερμανικής κυβέρνησης Χ. Κολ ) και έλαβα , ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΕΝΟΠΟΙΗΣΗ , την καταπληκτική απάντηση ΠΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΜΝΗΜΕΙΟ ΥΠΟΚΡΙΣΙΑΣ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ¨ΔΙΕΘΝΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ¨

Έγραφαν :

¨ Η καταβολή επανορθώσεων εξαρτάται από την Γερμανική ενοποίηση και την υπογραφή ¨Συνθήκης Ειρήνης¨ ( Συνθήκη του Λονδίνου 1953 ) . Δεν φταίει η Γερμανία που οι διεθνείς συνθήκες δεν επιτρέπουν την ενοποίηση της…¨

Δύο χρόνια αργότερα έφτασε η πολυπόθητη ώρα της Ενοποίησης της ΚΑΙ Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΖΗΤΗΣΕ ΕΠΙΣΗΜΑ – ΑΥΤΗ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕ ΤΕΤΟΙΟ ΤΡΟΠΟ ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΟΧΡΕΩΘΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΒΑΛΕΙ ¨ΠΟΛΕΜΙΚΕΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ¨ ! Ζήτησε δηλαδή από τους ¨Συμμάχους¨ ( και ο κύριος υπεύθυνος είναι ο ¨δημοκράτης –μεταρρυθμιστής ¨ Pizza – Gorbatsov “ ) Η ¨ΝΤΕ-ΦΑΚΤΟ¨ Συνθήκη Ειρήνης μεταξύ των 4ρων ¨μεγάλων συμμάχων στον αντιφασιστικό αγώνα ¨και των 2ο Γερμανιών να ονομασθεί ¨ Συμφωνία για τον Οριστικό Διακανονισμό του Γερμανικού Ζητήματος¨ ώστε να μην αποτελεί μια ¨ΝΤΕ-ΓΙΟΥΡΑ¨ υποχρέωση της στην καταβολή Αποζημιώσεων ! Η επιστολή αυτή αποτελεί ΕΝΑ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ για μία προσφυγή στο ¨Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης¨ που θα ζητούσε την αναγνώριση της Συμφωνίας των 4+2 σαν “De-Jura” ¨Συνθήκη Ειρήνης¨ που την υποχρεώνουν στην καταβολή των Επανορθώσεων-Αποζημιώσεων¨ . Όμως εδώ και 20 χρόνια δεν έκανε η Ελλάδα προσφυγή , ΑΛΛΑ ΕΚΑΝΕ Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΗΣ ¨ΕΤΕΡΟΔΙΚΙΑΣ¨ , να μην μπορούν δηλαδή τα δικαστήρια χωρών που ρήμαξε το Γ΄ Ράιχ ( του οποίου νόμιμος κληρονόμος σύμφωνα με το Διεθνές Δίκαιο είναι η σημερινή Γερμανία ) να την καταδικάζουν σε καταβολή Αποζημιώσεων και να κατάσχουν τα περιουσιακά της στοιχεία στο εξωτερικό !

Συνεπώς δεν μπορούμε να πούμε τίποτα άλλο εκτός από το ¨Πάρε ένα σβόλο Μήτρο και διώξε τούτα τα σκυλιά που σου χαλούν το φύτρο¨ ( Βαλαωρίτης ).

Στην τελευταία δημοσίευση μου ( ¨Παρόν¨ , Δεκέμβρης του 1993 ) τραβούσα την μάσκα του ¨πολύ¨ Θ. Πάγκαλου ο οποίος το 1992 κατήγγειλε την Γερμανία σαν ¨Γίγαντα του Πανταγκρουέλ¨ ( τότε είχε προλάβει και ο Μ. Γλέζος να τον υποστηρίξει για την ¨τόλμη του¨ με άρθρο στην Ελευθεροτυπία ) και δύο χρόνια αργότερα , όταν η Ελλάδα ανέλαβε την προεδρία της Ε.Ε. , έγινε για τον τότε υπουργό εξωτερικών της Γερμανίας , Κίνγκελ , ο ” lieber theo” ( ο ¨αγαπητός Θόδωρας ) , επειδή α ) ενέκρινε την ¨Επέκταση της Γερμανίας προς Ανατολάς¨ , δηλαδή της ¨Ε.Ε.¨ χωρίς να πληρούν βέβαια τις οικονομικές – κοινωνικές προϋποθέσεις , γεγονός που το ¨πληρώνουμε τώρα¨ γιατί απλά η Γερμανία ήθελε να επεκτείνει τις αδασμολόγητες εξαγωγές της και να βάλει χέρι στις πλουτοπαραγωγικές πηγές τους.

β) ¨Lieber Theο¨ από τους ¨Γίγαντες του Παντάγκουελ¨ επειδή σαν προεδρεύων του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου ( 1993/94) σε σχετική ερώτηση του Ευρωβουλευτή Νιάνια της ¨ΔΗΑΝΑ¨ για το πως μπορεί να συμβάλει η ¨Ε.Ε.¨ για να καταβάλει η Γερμανία της Πολεμικές Επανορθώσεις είχε απαντήσει :

¨Το θέμα αυτό δεν αφορά την Ευρωπαϊκή Ένωση¨ ( ! ) , παρά το γεγονός ότι το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο είχε εκδώσει από το 1985 ψηφίσματα υπέρ της αποζημίωσης Ομήρων Εβραίων , Ρόμα κ.α. Λίγα χρόνια αργότερα η Γερμανία έθεσε θέμα στην Ε.Ε. Για να εγκριθεί η ένταξη της Τσεχίας έπρεπε να καταβάλει αποζημιώσεις στους ¨αδίκως¨ εκδιωχθέντες Γερμανούς Ομογενείς της μετά από τον πόλεμο !

Αυτός είναι ο κ. Πάγκαλος που λίγο αργότερα ¨δεν ήξερε τι να κάνει με την σημαία στα Ίμια και με τους Κούρδους πολιτικούς πρόσφυγες στην Πλατεία Βάθης…

Σήμερα δεν ¨ξέρει τι να κάνει και με τους πολλούς δημοσίους υπαλλήλους¨ που δεν τα τρώγανε μαζί του…

Λοιδορήθηκα , έφτασα στο σημείο να χαρακτηρίζομαι ¨γραφικός¨ ( όποτε με έβλεπαν μερικοί έλεγαν ¨κοίτα έρχονται οι Γερμανικές Αποζημιώσεις¨ ). Συνάντησα αρχηγούς κυβερνήσεων και κομμάτων , τους μίλησα με πάθος , τους πρόσφερα στοιχεία.

Με κινήσεις μου προς τα ¨Αριστερά και τα Δεξιά¨ το θέμα αυτό αναβαθμίσθηκε σε ¨Εθνικό¨, με πολλές Ερωτήσεις – Επερωτήσεις στη Βουλή που αναφερόντουσαν στην αρθρογραφία μου , και το ¨αποκορύφωμα¨ την δήλωση του Ανδρέα Παπανδρέου με επίσημο διπλωματικό διάβημα τον Νοέμβρη του 1975 ¨Καλώ την Γερμανία να προσέλθει σε διαπραγματεύσεις για την επίλυση του ζητήματος¨.

Η¨Athens News” ( 12/11/1995 ) την επόμενη ημέρα κατέγραψε μαζί με το επίσημο διάβημα του Ανδρέα Παπανδρέου και τις μέχρι τότε προσπάθειες μου για την ευόδωση του σκοπού αυτού.

Αργότερα ο ¨Γερμανοτσολιάς¨ Κ. Σημίτης ¨πέταξε στο καλάθι των αχρήστων το αίτημα αυτό¨.

Διαπραγματευόταν για την ¨ Ισχυρή Ελλάδα¨ με την είσοδο στην ΟΝΕ και την ¨παράνομη¨ εργασία 1,5 εκατομμυρίων αλλοδαπών σκλάβων που θα επέτρεπε την ¨ανταγωνιστικότητα¨ και συσσώρευση κεφαλαίων στην πάντα Νέο- Φαναριώτική αστική μας τάξη.

Με ¨ευχαρίστησαν¨ επίσημα , αλλά ήξερα ¨πως δεν με πήγαιναν¨.

Εσύ ζητάς ΟΛΕΣ τις Γερμανικές Αποζημιώσεις μου έλεγαν κάποιοι τότε κυβερνητικοί παράγοντες , εμείς θέλουμε να καταφέρουμε να μας επιστρέψουν , ¨έστω¨, μόνο τα ¨Δάνεια της Τραπέζης της Ελλάδας προς το Γ΄ Ράιχ ¨.

Κάποια στιγμή ένοιωσα την ανάγκη να σταματήσω να μιλώ , διότι εκτίμησα πως το θέμα ¨δεν είναι προσωπικό¨ , ήθελα να αποφύγω και την ¨γραφικότητα¨.

Όταν ανέλαβε το ¨Φρουραρχείο Σημίτη¨ την διακυβέρνηση της χώρας κατάλαβα ¨πως τώρα πια όχι μόνο οι Γερμανικές Επανορθώσεις θα χαθούν , αλλά και όλη η Ελλάδα. Και στην διαίσθηση μου αυτή ¨μάλλον¨ είχα δίκιο .

Αργότερα , από το 1996 και μετά , εμφανίσθηκαν και κάποιες Επιτροπές ¨διεκδίκησης¨ της ¨Αριστεράς¨ ( τους οποίους το 1989-90 , μπροστά στις διαπραγματεύσεις για την ¨Γερμανική Ενοποίηση¨ – τότε που κρινόντουσαν όλα , σχεδόν εκλιπαρούσα να παρέμβουν και προς την ελληνική κυβέρνηση , στις δύο Γερμανίες και στους ¨συμμάχους του αντιφασιστικού αγώνα ¨ , ΑΛΛΑ ΕΚΕΙΝΟΙ δεν είπαν λέξη για να μην ¨διαταράξουν την περεστρόικα του Γκορμπατσόφ¨ και τις Γερμανό-Ρωσικές διαπραγματεύσεις ¨που θα…¨ έριχναν τα τείχη στον κόσμο¨ και θα μας οδηγούσαν στην ενασχόληση με το ¨κοινό μας σπίτι¨ , την ¨πατρίδα μας τη γη ¨ …, θα τελείωνε ο ¨ψυχρός πόλεμος¨ και ¨δεν¨ θα άρχιζε ο θερμός… Τόση ¨διορατικότητα¨ είχε τότε η ¨Ενιαία Αριστερά¨( ΕΑΡ- ΣΥΝ +ΚΚΕ)…

Ήμασταν πάντα ¨ένα καλούτσικος λαός¨ , είχαμε πάντα ¨μια παγκόσμια ματιά-διάσταση¨ στην οπτική μας.

Θυσιαζόμαστε και για ¨το καλό της ανθρωπότητας ¨…

Ο Κ. Μητσοτάκης μου είχε απαντήσει σε σχετική ερώτηση το 1990 σε ¨διακαναλιακή συνέντευξη¨ στο Ζάππειο ( ; ) – Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΑΥΤΗ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΑΙΝ ΣΑΣ ΤΗΝ ΜΕΤΑΦΕΡΩ :

¨Πρέπει να σοβαρευτούμε , εάν η ανθρωπότης θέλει να ενοποιηθεί η Γερμανία , ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΚΑΤΑΒΑΛΕΙ ΠΟΛΕΜΙΚΕΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ , η Ελλάδα δεν θα αλλάξει το ρου της ιστορίας…¨

Μπροστά σε αυτή την αντίληψη , που είναι και η φιλοσοφία των Σημίτη – Γεωργίου ( β΄) Παπανδρέου, πιστεύω προσωπικά πως ακόμα και το ¨ΟΧΙ¨ του Ι. Μεταξά ( ναι , ναι συμφωνούμε το πραγματικό ¨ΟΧΙ¨ το είπε ο ¨Λαός¨ , αλλά … ) ήταν ¨πιο προοδευτικό¨ και ¨φιλολαϊκό¨ από τα ΝΑΙ των ¨αστών πολιτικών¨ της κατηγορίας αυτής στην εποχή μας.

Κάπως έτσι και ¨Αριστερά¨ όλων των αποχρώσεων , μεσολάβησαν βέβαια και 400 χρόνια Τουρκοκρατίας και ραγιαδισμού…και ¨σπουδές στην αλλοδαπή¨ , δεν είναι λίγο !

Είπα σταμάτα ¨Νταντόν¨ να δούμε τι θα κάνουν οι ¨φυσικοί διεκδικητές¨ , οι ¨Κληρονόμοι της Αντίστασης¨.

Ήξερα βέβαια ότι φυσικά το θέμα δεν μπορεί να προχωρήσει περισσότερο από τις ¨λύσεις¨ που έδωσε η ¨Αριστερά¨ με την Συμφωνία του Λιβάνου , της Καζέρτας και της Βάρκιζας… και την δικτατορία που ¨Εν έτη 1967 στην Ευρώπη¨ , όπως έλεγαν , ¨δεν μπορεί να γίνει¨…

Δυστυχώς σε αυτή την περίπτωση το ¨παρελθόν προδικάζει το μέλλον¨, όχι μόνο στο θέμα της διεκδίκησης των Επανορθώσεων , αλλά και σε όλα τα ζητήματα , όπως αυτό της αντιμετώπισης του ¨Μνημονίου¨. Ζητώ συγνώμη για την προσωπική απαισιοδοξία μου , ¨μην την λαμβάνεται υπόψη¨, αλλά το ¨παρελθόν προδικάζει το μέλλον¨ , παρά το γεγονός ¨ότι τίποτα δεν πάει χαμένο στην χαμένη μας ζωή…¨

Τελευταία δημόσια εκτεταμένη δημόσια παρέμβαση μου για το θέμα έγινε το 2000 στο ¨Κανάλι 5¨ μαζί με τον αείμνηστο Γιάννη Σταμούλη σε εκπομπή του Πάνου Παναγιωτόπουλου ( είχαν προηγηθεί δύο σοβαρότατες εκπομπές το 1995, στα 50χρονα για την ¨λήξη του πολέμου , στον παλαιό “Sky” με την Λιάνα Κανέλλη , ήταν και η τελευταία εκπομπή της , λίγο αργότερα την ¨απέλυσε ο Αλαφούζος¨ , και καμιά δεκαριά στο ¨Κανάλι 29-Επί του Πιεστηρίου του Μ. Κουρή¨ ).

Μία φορά με ¨κάλεσαν¨ οι ¨Πανεθνικές¨ Επιτροπές ¨Διεκδίκησης¨ των Επανορθώσεων της ¨Αριστεράς¨( μετά από πολλούς κοιλόπονους…) σε ¨Ιστορικό Συνέδριο τους για την Γερμανική κατοχή ¨, το 2005 στο ¨Πάντειο Π.¨, ΚΑΙ ¨μετά από πέντε λεπτά¨ διέκοψαν την εισήγηση μου ( μπροστά σε δεκάδες Γερμανούς Αντιφασίστες ) με το αιτιολογικό ¨συγνώμη υπάρχουν πληροφορίες πως έρχονται ¨αναρχικοί¨ να καταλάβουν τον χώρο ¨( ! ).

Κατέβηκα από το βήμα , οι ¨αναρχικοί¨ βέβαια δεν ήρθανε και οι ¨κληρονόμοι της αντίστασης¨ συνέχισαν τις εισηγήσεις τους για άλλες δύο-τρις ώρες. Αθάνατη ¨αντισταλινική¨ Αριστερά δεν περιγράφεσαι !

Τα πρακτικά αυτού του συνεδρίου δεν εκδόθηκαν ποτέ.

Τι μου θύμισε αυτή η ιστορία ; ¨έρχονται οι μπολσεβίκοι¨ , ¨έρχονται οι ληστές και οι αντάρτες¨ κρύψτε τα προικιά και τα σεντούκια ! , ¨για λόγους δημοσίας τάξεως απαγορεύεται διάλεξη σας ¨ …και άλλα!

Αποκορύφωμα για τις Επιτροπές αυτές ¨διεκδίκησης¨ ήταν το 2000-2001 , όταν ο μακαρίτης Γιάννης Σταμούλης κατάφερε να βγάλει αποφάσεις ¨κατάσχεσης γερμανικών περιουσιακών στοιχείων στην Ελλάδα¨ υπέρ των θυμάτων του Διστόμου.

Τότε οι Επιτροπές ¨διεκδίκησης¨ της ¨Αριστεράς¨ με τους γνωστούς ηγέτες τους έβγαλαν ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΜΕ ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΑΝ τις κατασχέσεις του Γκαίτε και του Γερμανικού Αρχαιολογικού Ινστιτούτου με το ¨τρανταχτό επιχείρημα¨ : ¨Η Αριστερά δεν διαλύει και δεν κατάσχει πολιτιστικά ιδρύματα¨…! , δηλαδή το ¨Γκαίτε¨ ήταν , μόνο , ένα ¨απλό πολιτιστικό ίδρυμα¨…

Βγήκαν μάλιστα και κάποιο θλιβεροί ¨επιστήμονες¨ ( πρώην υπότροφοι γερμανικών Α.Ε.Ι. ) , πάνω από 200οι στην πλειοψηφία τους ¨προοδευτικοί¨, για μένα Καραγκιόζηδες , και υπέγραψαν μια ¨ανοιχτή επιστολή¨ προς τα Μ.Μ.Ε. με την οποία ζητούσαν να μην κατασχεθούν γερμανικές περιουσίες ¨λόγω προστασίας του πολιτισμού και της επιστήμης¨ ! ( για την αιώνια ντροπή και ξεφτίλα της αποικιοποιημένης ελληνικής ¨επιστημονικής διανόησης¨ , των κομπραδόρων –μεταπρατών του δημοκρατικού ιμπεριαλισμού , αυτή ¨ανοιχτή επιστολή¨ έχει δημοσιευτεί το 2001 στο ¨Βήμα¨ ). Αιωνία τους η μνήμη .

Το αποτέλεσμα ήταν να μπορέσουν πιο εύκολα οι ¨Γερμανοτσολιάδες¨ ( έτσι τους αποκαλεί ο λαός του 67 % που απέχει από τις εκλογές , όχι εγώ βέβαια που ξέρω καλά τι Κύριοι είναι…) Κ. Σημίτης και Ι. Σταθόπουλος ( τότε επίσης Γερμανοσπουδασμένος υπουργός ¨δικαιοσύνης¨ ) σε συνεργασία με τον ¨πρόθυμο¨ τότε πρόεδρο του Άρειου Πάγου Ι. Ματθία να αποτρέψουν τις κατασχέσεις και να ακυρώσουν τις αποφάσεις των Πρωτοδικείων της Ελλάδας , αλλά ΚΑΙ ΤΗΣ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑΣ ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ ΤΟΥ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ – ΜΕ ΕΝΑ ¨ΕΙΔΙΚΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ¨ – που υποχρέωναν την Γερμανία να καταβάλει αποζημιώσεις στα θύματα της κατοχής ! ( 2002 ).

Οι κάτοικοι του Διστόμου προσέφυγαν ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΚΗ δικαιοσύνη και ΔΙΚΑΙΩΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΑΝΩΤΑΤΟ ΙΤΑΛΙΚΟ ΑΚΥΡΩΤΙΚΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ, όπου με απόφαση του διέταξε την κατάσχεση των αντίστοιχων Γερμανικών ¨πολιτιστικών¨ ιδρυμάτων στην Ιταλία .

Και επειδή ο Μπερλουσκόνι είναι μεν ¨φασίστας¨, αλλά όχι ¨ προοδευτικός σοσιαλδημοκράτης¨, όπως ο Κ. Σημίτης που μπορούσε να παρεμβαίνει και να ακυρώνει αποφάσεις του Ανωτάτου Δικαστηρίου της χώρας του , ΣΥΜΦΩΝΗΣΕ ΜΕ ΤΗΝ ΑΓΓΕΛΙΚΟΥΛΑ ΜΕΡΚΕΛ να προσφύγει Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ στο ¨Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης¨ ( Δεκέμβρη του 2008 ), ζητώντας με την βοήθεια των ¨ανεξάρτητων δικαστών¨ που διορίζει ο Ιμπεριαλισμός στα ¨Διεθνή Όργανα¨( να δείτε τι ¨δικαιοσύνη¨ μας περιμένει εάν προσφύγουμε σε αυτό για την οριοθέτηση της ¨υφαλοκρηπίδας¨ στο Αιγαίο ! ) να ακυρωθεί η απόφαση της Ιταλικής Δικαιοσύνης με το αιτιολογικό ότι η Γερμανία σαν κράτος έχει ¨ασυλία¨ και δεν μπορεί να δικαστεί από άλλο κράτος (¨ετεροδικία¨).

Ένα επιχείρημα που έχει καταπέσει με τις αποφάσεις της Δίκης της Νυρεμβέργης (1946) , όπου ορίζεται ότι στα ¨εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας¨ δεν υπάρχει ¨ασυλία¨ , είναι διαρκή και δεν παραγράφονται. Νομικά το είχε καταρρήψει εμπεριστατωμένα και ο μακαρίτης Ι. Σταμούλης . Δεν ισχύει η ιμπεριαλιστική αρχή της ¨ετεροδικίας¨ , ότι ένα κράτος δεν μπορεί να δικάσει άλλο κράτος , ακόμα και εάν αυτό έχει αδικοπραγήσει στο έδαφος του.

Γεγονός που το αναγνωρίζει και το νέο ¨Διεθνές Δικαστήριο του ΟΗΕ Κατά Εγκλημάτων Πολέμου¨ , στο οποίο για εύλογους λόγους δεν έχουν προσχωρήσει ( κυρώσει ) οι Η.Π.Α. ( ! ) .

Πολλοί αξιωματούχοι των Η.Π.Α. και του Ισραήλ δεν τολμούν σήμερα να ταξιδέψουν στο εξωτερικό , διότι φοβούνται πως μπορεί να συλληφθούν και να την ¨πατήσουν¨ , όπως την πάτησε ο Μαξ Μέρτεν το 1958 ( Νομικός σύμβουλος της Δυτικογερμανικής κυβέρνησης Αντενάουερ και ένας από τους υπεύθυνους της εξόντωσης των Εβραίων της Θεσσαλονίκης ) που επισκέφθηκε την Ελλάδα για βρει τους ¨θαμμένους θησαυρούς¨.

Συνελήφθηκε τυχαία και καταδικάσθηκε σε 25 χρόνια κάθειρξη και αμνηστεύτηκε ένα χρόνο αργότερα από τον Κ. Καραμανλή ( τον ¨εθνάρχη¨ , όταν δήλωσε (Μέρτεν) πως ¨κάτι θυμάται και από την δική του ¨αντιστασιακή δράση…( Κ. Καραμανλή) η οποία αποζημιώθηκε με κατασχεθείσες περιουσίες Εβραίων της Θεσσαλονίκης…¨ ).

Ατιμωρησία – Ετεροδικία ζητούν οι Γερμανοί από το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης ΚΑΙ ΣΙΓΕΙ ο πρόεδρος της ¨Σοσιαλιστικής¨ -Διεθνούς . Ποιός ξέρει κάτι μπορεί να σκέπτονται και για το μέλλον…

Το 2009 για παράδειγμα οι κάτοικοι του Σερβικού ¨Πάντσεβο¨ προσέφυγαν στα Γερμανικά δικαστήρια για να ζητήσουν αποζημιώσεις για τα 5000 θύματα ΑΜΑΧΩΝ πολιτών από τους βομβαρδισμούς του 1999. Τι τους απάντησαν ;

¨Συγνώμη λάθος , το ΝΑΤΟ σας βομβάρδισε , τα δικά μας πολεμικά αεροπλάνα ¨μόνο¨ συμμετείχαν…¨ ! Δεν τα σχολιάζουν αυτά τα ελληνικά προοδευτικά κοράκια της δημοσιογραφίας… Σιγά τώρα , εδώ δεν πληρούν αποζημιώσεις για τον 2ο Π.Π. , θα πληρώσουν για τον εν-εξελίξη ¨3ο¨ Π.Π. της Νέας Τάξης ; Που θα καταλήξουμε έτσι ( ; ) …θα ¨καταρρεύσει το διεθνές δικανικό σύστημα¨ !

Εδώ και 10 χρόνια η φυλή τον ¨Χερέρος¨ στην Ναμίμπια της Αφρικής ζητούν από την Γερμανία Αποζημιώσεις για τις μεγάλες σφαγές που διέπραξε στην περιοχή ο Γερμανικός ιμπεριαλισμός από το 1900 μέχρι την λήξη του ¨1ου¨ Π.Π. ! Τι τους απάντησε ο πρώην ¨αναρχοαυτόνομος- πράσινος¨ υπουργός εξωτερικών του 4ου Ράιχ , κ. Φίσερ που θέλει μια ¨Σφιχτή Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία¨ , ούτε καν ¨Συνομοσπονδία¨( συνάδελφος του κ. Γ.(β΄) Παπανδρέου στα ¨πρωινά τζόκινγκ¨ με αθλητικές φόρμες ¨Adidas” ) ;

Στο περίπου ¨μη λέτε μαλακ…ες ¨. Απαράδεκτο , άκου Αποζημιώσεις για τις πρώην Γερμανικές αποικίες στον 1ο Π.Π. , τρελάθηκε ο κόσμος ( ! ) , βάλτε ρε Γερμανικά Φωτοβολταϊκά για να βρείτε την υγειά σας !

Η απόφαση της Διεθνούς ¨Δικαιοσύνης¨ ( Χάγη) εκκρεμεί ακόμα από τον Δεκέμβρη του 2008. Η Γερμανία μαγειρεύει για να θάψει παράλληλα με την απόφαση αυτή τα αιτήματα Επανορθώσεων όλων των λαών των Βαλκανίων.

Και η ξεφτίλα η μεγάλη του Ανθύπατου της Ε.Ε. και του Δ.Ν.Τ./ΗΠΑ , στο ¨Κρατίδιο της Ελλάδας¨ , είναι ότι δεν έχει ακόμα δηλώσει ¨παράσταση¨ στο ¨Διεθνές Δικαστήριο¨ που κρίνονται και τα συμφέροντα των ¨υπηκόων του¨.

Μα θα μου πεις δεν θα έπαιρνε ¨Τέθριππο Βραβείο Ειλικρίνειας ¨ ο γιός της Μάργκαρετ , ούτε θα ήταν πρόεδρος της ¨Πιο Σοσιαλιστικής Διεθνούς του Κόσμου¨ , όλων των εποχών…

Την εκτεταμένη αυτή εξιστόριση την έκανα για να σκεφτούν κάποιοι ¨Αριστεροί¨ που θεωρούν πως την εποχή του ιμπεριαλισμού είναι ¨μισαλλόδοξο¨ και ¨αναχρωνιστικό¨ πράγμα να ζητάς Επανορθώσεις για τα εγκλήματα του πάντα επιθετικού καπιταλισμού , προάγεις τον ¨εθνικισμό¨ και ¨ξεχνάς¨ τα ταξικά εγκλήματα της αστικής σου τάξης … Δηλαδή ¨αλλά λόγια να αγαπιώμαστε¨ !

Με χαρά διαπίστωσα ότι ο Μίκης Θεοδωράκης με την ¨Σπίθα του¨ ζήτησε να ¨συμψηφιστεί το εξωτερικό χρέος της Ελλάδας με τις Γερμανικές Επανορθώσεις ( απέναντι στο κράτος ) και Αποζημιώσεις ( απέναντι στους πολίτες ) που ξεπερνούν σε σημερινές τιμές τα 200 δις δολάρια ! .

Ένα ΕΥΛΟΓΟ ΑΙΤΗΜΑ ξεμπροστιάζει και την ¨Αριστερά¨ όλων των κοινοβουλευτικών και εξωκοινοβουλευτικών οργανώσεων και κομμάτων , όπως επίσης ¨Συνδικάτα¨ και ¨Παρατάξεις¨ , που μέχρι σήμερα σε καμία διαδήλωση η ανακοίνωση τους ενάντια στο Δ.Ν.Τ. και την Ε.Ε. δεν ζήτησαν την άμεση καταβολή των Γερμανικών Επανορθώσεων- Αποζημιώσεων.

Ούτε ΕΝΑ σχετικό ¨πανό¨ ( ! ) δεν σήκωσαν στις μεγάλες κινητοποιήσεις …

Όπως περίεργο είναι επίσης το γεγονός , δεν θέλω να το ξεχάσω , ότι ακόμα και η τελευταία πορεία για το ¨Πολυτεχνείο¨ κινήθηκε – στόχευσε- ¨αποκλειστικά¨ κατά της Αμερικάνικής Πρεσβείας και όχι ΚΑΙ ΟΧΙ ΕΠΙΣΗΣ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ ¨Ε-Ε¨ ΚΑΙ ΤΗΝ ¨ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΠΡΕΣΒΕΙΑ¨ που βρίσκεται εκεί ¨κοντά στο δρόμο¨ των διαδηλωτών , μεταξύ Βασ. Σοφίας Πλουτάρχου.

Και σε αυτή περίπτωση έχουμε άλλη μια σοβαρή ¨διαλεκτική μαρξιστική προσέγγιση της ιστορίας και των στόχων¨ !

Το 1975 η πορεία στην Αμερικανική Πρεσβεία . Το 2010 επίσης αποκλειστικά σε αυτήν. Στα 35 χρόνια δεν έχει μεσολαβήσει καμία άλλη δύναμη που καθορίζει τις τύχες του ελληνικού λαού. Τόσο ¨διαλεκτικά¨ , ¨τιμούν¨ τον Νοέμβρη του 1973- ΤΟ 2010¨!

Αθάνατη Αριστερά , όλο εκπλήξεις είσαι…

ΤΙ ΕΧΕΙΣ ΓΙΑΝΝΗ ( ; ) – ΟΤΙ ΕΧΑ ΠΑΝΤΑ ( ! ) ΤΟ ΛΕΜΕ :

¨ΕΝ ΕΥΘΕΤΩ ΧΡΟΝΟ…¨ !

Τυχαία σήμερα ( 2/12/ 2010 ) διαβάζουμε ότι ο υφυπουργός εξωτερικών κ. Δ. Δόλλης σε απάντηση στην Βουλή ¨Επίκαιρης Ερώτησης¨ του Κ.Κ.Ε. δήλωσε:

http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=214033&cid=6

¨ότι καμία κυβέρνηση μέχρι σήμερα δεν παραιτήθηκε από την διεκδίκηση των Γερμανικών Αποζημιώσεων , ¨εν ευθέτω χρόνο¨ ( όρος που συμβολίζει την διαχρονική υποτέλεια και ιστορία της ελληνικής αστικής τάξης ) θα το θέσουμε το θέμα ! ¨

Ότι είπε δηλαδή είχε πει ο ¨Αμερικανογερμανοτσολιάς¨ Γ. Παπανδρέου τον Μάρτιο στην Βουλή …ΚΑΙ ΜΟΛΙΣ ΚΑΤΕΒΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟ ΒΗΜΑ ( καταγεγραμμένο αυτό ! ) τον κάλεσε τηλεφωνικά η Αγγελικούλα Μέρκελ ( τον ¨κάλεσε¨ είναι σχετικό σε on-line επαφή βρίσκεται με τα ¨κέντρα του¨ ) να επισκεφθεί την Γερμανία για του πει πως ενέκρινε τα καινούργια δάνεια ( ¨μηχανισμός στήριξης¨ , παρά το γερμανικό bail out που απαγορεύει την χρηματοδότηση δημοσιοοικονομικών προβλημάτων άλλης χώρας ) με 5 % τόκο ! .

Στην συνέχεια , το καλοκαίρι , τον κάλεσε ο Γερμανοαμερικανικών συμφερόντων και αντιλήψεων πρόεδρος της ¨Deutsche Bank“κ. Ackerman για να του δώσει το βραβείο ΤΗΣ ΕΙΛΙΚΡΙΝΕΙΑΣ !, το οποίο συμβολίζεται με ένα ¨τέθριππο άρμα¨ που κοσμεί την ¨Πύλη του Βρανδεμβούργου ¨. Ένα άρμα που κάνει εφορμήσεις από το 1832 ( Όθωνας, Βαυαροκρατία ) στην Ανατολική Ευρώπη , τα Βαλκάνια και την Ελλάδα.

Καημένοι Τσολάκογλου , Λογοθετόπουλε και Ράλλη, πόσο σας αδίκησε η ιστορία ! Εάν είχε νικήσει ο Χίτλερ στον Β΄Π.Π. θα είχατε πάρει και εσείς ¨τέθριππο ειλικρίνειας¨ από την Γερμανία – η οποία από τότε στα οικονομικά της σχέδια ήθελε την Ελλάδα μια αγροτική χώρα και ¨τουριστικό θέρετρο¨ για τους Γερμανούς ¨απόμαχους¨.

Τώρα το 4ο Ράιχ δεν μας επέτρεψε ούτε την αγροτική παραγωγή…και τακτικά μας απειλεί ¨ διπλωματικά¨ πως εάν ¨μας ζαλίσετε πολύ με τις Επανορθώσεις¨ θα σταματήσουν να έρχονται δύο εκατομμύρια γερμανοί τουρίστες στην Ελλάδα… , θα σας ¨αμολήσουμε και την Τουρκία¨ και τους άλλους ¨Πρώσους των Βαλκανίων¨( Πρώσοι των Βαλκανίων είχαν ονομαστεί στον 1ο Π.Π. οι Βούλγαροι…, σε αυτό κάτι έχει αλλάξει , αλλά σίγουρα χρήσιμους ¨Πρώσους¨ θεωρεί σήμερα η νέα Γερμανία τους Αλβανούς… ).

Διαβάζοντας προσεκτικά την σημερινή δήλωση του κ. Δόλη μπορεί κανείς να καταλάβει πως : ¨ τα ¨Εξαναγκαστικά δάνεια της Τράπεζας της Ελλάδος¨ , ¨ίσως¨ προσπαθήσει , ¨παρακλητικά¨ όπως πάντα, να τα διαπραγματευτεί η κυβέρνηση !

Έχει ¨οικονομικές πρεμούρες¨ η ¨ελληνική¨ κυβέρνηση και κάτι αποτολμά να σκεφτεί … Όμως οι Γερμανοί είναι πάντα σκληροί διαπραγματευτές απέναντι σε υποτελείς τους.

Αυτά αποτελούν όμως μόνο ένα μικρό μέρος των Γερμανικών Επανορθώσεων ( 60 δις δολάρια ) έναντι των συνολικών που είναι άνω των 200.

Τον Δεκέμβρη του 1942 ο τότε ¨υπουργός οικονομικών¨ της τότε δωσίλογης κυβέρνησης Λογοθετόπουλου ,ο Σωτήριος Γκοτζαμάνης ( ιστορικό όνομα και αυτό ! ) επισκέφθηκε το Βερολίνο παρακαλώντας να μειώσουν οι Γερμανοί τα τεράστια ποσά για ¨ έξοδα κατοχής¨ διότι λιμοκτονούσε ο λαός και ¨ διαλυόταν η μεσαία τάξη¨ ( σας θυμίζει κάτι ; ) και ¨δυνάμωναν οι κομμουνιστές¨…

Οι Γερμανοί τότε όπως και σήμερα ήταν ανυποχώρητοι.

Την μόνη παραχώρηση που έκαναν ήταν να υπολογίζουν κάποια ποσά που έπαιρναν με το ¨γουστάρω ¨ από την Τράπεζα της Ελλάδος σαν ¨Δάνειο¨ ( που το σημείωναν σε ειδικό λογαριασμό) το οποίο θα το επέστρεφαν ¨μετά από την λήξη του πολέμου¨ ( υπέγραψαν μάλιστα και ¨Σύμβαση¨ για αυτό , την λεγόμενη ¨Συμφωνία της Ρώμης¨).

Αλλά τι λέμε τώρα ( ; ) , εδώ αρνούνται ,¨σκέπτονται¨ σήμερα , ακόμα και την ¨επιμήκυνση¨ του χρόνου αποπληρωμής του ¨Πακέτου Στήριξης¨ ( από το οποίο αποκομίζουν περίπου 600 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο σε τόκους , μαζί με την εξυπηρέτηση και των προηγούμενων δανείων που μας είχαν προσφέρει ).

¨Ίσως¨ κάποια μέρα μας πουν , επειδή δεν υπάρχει Ελληνικός Λαός και Αριστερά , πως ¨ αναλαμβάνουμε κάποιο ¨έργο φιλίας και ειρήνης ¨ ( Νοσοκομείο- Γέφυρα , με Γερμανικές εταιρείες βέβαια ) συνολικής αξίας 10-20 δις και σβήνεται όλες τις απαιτήσεις σας για επανορθώσεις στο κράτος , αποζημιώσεις σε πολίτες και τα ¨εξαναγκαστικά δάνεια¨ !

Και να είστε σίγουροι ότι τότε θα εμφανιστεί και πάλι κάποια συγκινημένη και κλεόμενη με αναφιλητά ¨Αριστερά¨ που θα γιορτάσει την ¨ειρήνη¨ και την ¨συμφιλίωση των λαών¨ , όπως έκανε το 1987 στο Σκοπευτήριο της Καισαριανής όταν μετά από 50 χρόνια εμφανίσθηκε ο τότε Δυτικογερμανός Πρόεδρος Βαϊτσέκερ για να καταθέσει στεφάνι απαγγέλλοντας ¨Ελύτη¨…

Το ¨κλάμα¨ που έπεσε τότε από την ¨Αυγή¨ δεν περιγράφεται… ¨Είμαστε λαός επιεικής που ξέρει να συγχωρεί…¨ έγραφε και άλλα τέτοια ¨αριστερά¨ .

Όταν την επόμενη μέρα ένας δημοσιογράφος τον ρώτησε : ¨καλά το στεφάνι¨ , αλλά με τις Αποζημιώσεις τι σκέπτεσθαι να κάνετε ( ; ) , ο κ. Βαϊτσέκερ ( γιος ανώτατου στελέχους του υπουργείου εξωτερικών του Χίτλερ ) απάντησε ¨η μνήμη μένει και την τιμούμε , αλλά σήμερα συνεργαζόμαστε στην Ε.Ε. …¨

Ένα άρθρο –απάντηση ήθελα να δημοσιεύσω και αυτό έγινε τότε στα ¨μουλωχτά¨ , αφού πρώτα συνεδρίασαν περίπου 10 φορές οι αρχισυντάκτες γνωστότατης ¨αριστερής εφημερίδας¨ μήπως και ¨βλάψω την ελληνογερμανική φιλία και σχέσεις¨…

ΕΝΑΣ ΜΟΝΟ ΣΚΙΤΣΟΓΡΑΦΟΣ ( Καλαϊτζής , μου αρέσει πολύ για τον ¨κυνισμό¨ που αποπνέει στα σχέδια και τα σχόλια του ) ΑΝΤΕΔΡΑΣΕ τότε από τις στήλες της ¨Ελευθεροτυπίας¨ ( γι΄αυτό σε προηγούμενη τοποθέτηση μου είχα γράψει πως οι ποιητές , καλλιτέχνες , λογοτέχνες και καμπαρετίστες είχαν τα τελευταία 30 χρόνια πιο οξυδερκή πολιτικό λόγο από τους αριστερούς πολιτικούς της πλάκας ) δημοσιεύοντας μια γελοιογραφία που έδειχνε τον κ. Βαϊτσέκερ να καταθέτει δακρυσμένος στεφάνι στην Καισαριανή και έναν Έλληνα από δίπλα του να του λέει παρηγορητικά :

¨μην κλαίτε κ. Βαϊτσέκερ θα βρούνε τρόπο οι Έλληνες να σας ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΟΥΝ για την λύπη που προκαλούν στους Γερμανούς¨ ! Όλα τα λεφτά.

Πέρασαν έκτοτε 33 χρόνια και τώρα οι διάφορες ¨συνιστώσες¨ ( + το εδώ και 90 χρόνια ¨τιμημένο¨ με τις δικές τους βαθυστόχαστες παραλλαγές ) αναπολούν ένα ¨Νέο ΕΑΜ ¨ με διάφορα άλλα μετωπικά ονόματα … κατά Δ.Ν.Τ. – Ε.Ε και της ¨εγωιστικής¨ Γερμανίας , που έχει ξεφύγει από τον καλό ¨σοσιαλδημοκρατικό και πράσινο της δρόμο¨ , και ενώ το λένε δεν το πιστεύουν οι ίδιοι !

Και ποιος να τους πιστέψει ( ; ) , αφού ακόμα διαβάζουν ¨Χάμπερμας¨ για τα ¨Συνταγματικά δικαιώματα του πολίτη¨ … και τις ¨άλλες¨ ανησυχίες του ¨πολίτη¨.

Πουτάνα μνήμη δεν θα με αφήσεις ποτέ να ησυχάσω…

Ο ¨ΝΤΑΝΤΟΝ¨ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΙΚΗ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ

Σε απάντηση σχολίων στο ¨Athens-Indymedia¨ που τον κατηγορούσαν για ¨εθνικισμό¨ και ¨αντισημιτισμό¨

“ΕΒΡΑΙΟΙ ΚΑΙ ΑΝΤΑΡΤΕΣ ΠΡΟΧΩΡΟΥΝΕ”

από ΝΤΑΝΤΟΝ 5:42μμ, Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2008

Αδυνατώ να προσδιορίσω τι είναι ο Θεοδωράκης.

Σίγουρα είναι μια πάλλουσα ψυχή με τα ιδανικά και τα οράματα της Αριστεράς. Είναι ένας Καλλιτέχνης που εξ΄ορισμού ψάχνεται και αφουγκράζεται τα πάντα.

Το δικαίωμα να εκφράζει τι γνώμη του για τα πάντα , ακόμα και εάν κάνει λάθη , το έχει κατακτήσει από την εποχή που στάθηκε όρθιος με το όπλο στο χέρι ( Εθνική Αντίσταση – Δεκεμβριανά ).

Πολέμησε τους ξένους ιμπεριαλιστές και τη ντόπια αστική τάξη , ανεξάρτητα από το γεγονός ότι ακόμα και εάν οι αγώνες της γενιάς του δικαιωνόντουσαν ( νικούσαν ) το αποτέλεσμα δεν θα ήταν η Εθνική και Κοινωνική απελευθέρωση , αλλά νέο καταπιεστικό καθεστώς. Κρίνουμε βέβαια εκ του αποτελέσματος.

Το κρίσιμο σημείο είναι εάν είπε , τότε , το μεγάλο ΝΑΙ η το μεγάλο ΟΧΙ στην καπιταλιστική και ιμπεριαλιστική τάξη πραγμάτων. Και είπε ΟΧΙ. Δεν έγινε , όπως πολλοί άλλοι, ούτε δοσίλογος , ούτε ένας “δημοκράτης-αστός” , αναζητώντας την ησυχία και την κονόμα του , όπως οι μαυραγορίτες και εργολάβοι κατασκευαστές γερμανικών στρατιωτικών οχυροματικών έργων που κυβέρνησαν μεταπολεμικά την Ελλάδα. Αυτό μετράει.

Μ. Θεοδωράκης και πολιτική ανακολουθία είναι συνώνυμη έννοια…

Υποστήριξε το Σοβιετικό καθεστώς όταν καταδίκαζε σε φυλάκιση τους ρώσους διανοούμενους-διαφωνούντες ( 1961-Σινάνσκι κ.α. ).

Το 1968 έκανε “αντικομουνιστικές” δηλώσεις στο αεροπλάνο που τον μετέφερε με τον Ζαν-Ζακ Σρεμπέρ από τη Χούντα στο Παρίσι. Αργότερα ήταν συνομιλητής με όλους τους Εξουσιαστές του Κόσμου ( Ανατολικούς και Δυτικούς) που του έκαναν “τιμητικές” εκδηλώσεις- δεξιώσεις , ποτέ δεν τους έφτυσε.

Βασικά μεταπολιτευτικά εγκλήματα το ” Καραμανλής ή Τανκς ” και η υποστήριξη των Σημίτη-Πανταγιά στην παράδοση -προδοσία Οτσαλάν για να υποστήριξη την ομιχλώδη ” ελληνο-τουρκική φιλία”.

Για να μη θυμηθώ και την υποστήριξη των προτάσεων του “κομμουνιστή” Δικτάτορα Τσαουσέσκου για ” συν-εκμετάλλευση ” του Αιγαίου με τους Κεφαλικούς ιμπεριαλιστές. Έ και τι να πεις για τη συνεργασία του με τον Μητσοτάκη ;;; Καημένη Αριστερά , Καημένε Μίκη !

Και το άλλο το κωμικοτραγικό ;

Το 2000 απειλούσε δημόσια ότι θα μεταναστεύσει από την Ελλάδα , επειδή έχουμε ¨πολιτιστική δικτατορία¨ του μακαρίτη ποια Χρήστου Λαμπράκη ! Δηλαδή έπαιρνε όλα τα κονδύλια και δεν τον καλούσαν στο ¨Μέγαρο¨!

Μετά από 3-4 χρόνια ¨τα βρήκε¨ με τον Χρήστο Λαμπράκη ΚΑΙ ΤΟΥ ΔΩΡΙΣΕ ( ¨ΣΤΟ ΜΕΓΑΡΟ¨) ΟΛΟ ΤΟ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΑΡΧΕΙΟ – ΜΟΥΣΙΚΟ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟ !

Τι να πει κανείς ; Ο Δικτάτορας έγινε ¨χορηγός¨ του Μίκη , αλλά η Ελλάδα τι απέγινε ;

Συνοπτικά μπορούμε να πούμε πως μετά από τα Δεκεμβριανά και τον Εμφύλιο δεν πίστεψε στη δυναμική ενός λαϊκού κινήματος. Περιορίσθηκε στην ψευδαίσθηση ότι κάποιοι διανοούμενοι και καλλιτέχνες θα μπορούσαν να πετύχουν “αλλαγές” και “μεταρρυθμίσεις” με “πολιτικό ρεαλισμό” σε συνομιλία και συνδιαλλαγή τους “παράγοντες” του κόσμου.

Πίστευε ” στο άστρο του” και πως “θα τα καταφέρει”, όπως και Ανδρέας Παπανδρέου…

Ο Μίκης “αντισημίτης” (;) διότι κάποτε έκανε μια δήλωση ότι κινδυνεύει ο ελληνικός πολισμός από το εβραιοκρατούμενο Χόλυγουντ και τα Μ.Μ.Ε. ;

Ε όχι βρε παιδιά ο Μίκης είναι Μίκης. Κάποτε τον κατηγορούσαν ότι ήταν Φιλοσημίτης διότι επί Δικτατορίας είχε προσωπική φιλία με την κόρη του Νταγιάν και έκανε συναυλίες στο Ισραήλ !

Και που να κατατάξουμε το “στο Βίντεργκράμπεν το βαθύ…Εβραίοι και Αντάρτες προχωρούν…” ;;;

Δεν μου αρέσει να επαναλάβω το γνωστό τροπάριο ότι όποιος είναι Αντισιωνιστής , δεν πρέπει να είναι και κατά ανάγκη και “αντισημίτης” . Τετριμμένο , αυτονόητο.

Όχι όμως για κάποιους “επαγγελματίες εβραιόφιλους”. Αυτό δεν το κατανοούν ορισμένοι.. Μόνο τον “ελληνικό” ιμπεριαλισμό διαισθάνονται…, περίεργο.

Ο Μ.Θ. μέλος της ΕΟΝ στα μαθητικά του χρόνια ; Ε , και ; Και ο πατέρας μου , όπως και σχεδόν όλη η μαθητιούσα νεολαία ήταν ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ στην ΕΟΝ.

Λίγο αργότερα σχεδόν όλη η ΕΟΝ έγινε Ε Π Ο Ν κάτω από την καθοδήγηση του Κ.Κ.Ε. ( και δεν θέλω να ακούσω χαζές συγκρίσεις και παραλληλισμούς… ).

Πως να το κάνουμε , ο άνθρωπος που μελοποίησε Ελύτη , Ρίτσο και Μ. Αναγνωστάκη και εμπνεύστηκε από τη Βυζαντινή μουσική , ο άνθρωπος που κάποτε πολέμησε τραγουδώντας το “θέλουμε ελεύθερη εμείς πατρίδα και πανανθρώπινη τη λευτεριά” , αγαπάει την Ελλάδα και τον πολιτισμό που παράχθηκε σε αυτήν εδώ τη γεωγραφική γωνιά. Είναι ρατσιστής ;

Ένα είναι βέβαιο. Όταν κάποια στιγμή αποχαιρετήσει τα εγκόσμια ο Μ. Θ. θα διακόψουν ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ σχεδόν όλοι οι ραδ/κοί σταθμοί και τηλεοράσεις τα προγράμματα τους για να ανακοινώσουν το θλιβερό γεγονός παίζοντας “Ζορμπά” , “Κτυπούν το βράδυ στην ταράτσα τον Ανδρέα” κ.α.

Θα ακολουθήσουν τη σωρό του υπουργοί , πρωθυπουργοί , επαναστάτες και αντεπαναστάτες τραγουδώντας και κλαίγοντας. Μαζί του θα κηδέψουμε όλη την ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΗ Ελλάδα .

Όμως αυτό που έχει σημασία είναι όχι να κρίνουμε το τι είναι ακριβώς ο Μ. Θεοδωράκης , αλλά το εάν ο πυρήνας της σκέψης -καταγγελίας του στη συγκεκριμένη επιστολή είναι σωστός η όχι.

Εάν δηλαδή η Αμερικανο-Ευρωενωσιακή Νέα Τάξη στοχεύει στην ανατροπή των κατακτήσεων του μεγάλου αντιφασιστικού αγώνα ( 1941-1945 ).

Στην αλλαγή των συνόρων και την καταρράκωση του Διεθνούς Δικαίου , όπως καταγράφτηκε στις αποφάσεις της Δίκης της Νυρεμβέργης και στον Καταστατικό Χάρτη του ΟΗΕ .

Να διαπιστώσουμε εάν συντελείται μια αναθεώρηση της ιστορίας με στόχο την αποκατάσταση των ηττημένων στο Β’ Π.Π…, όπως ακριβώς μετά από τον 1ο Π.Π. οι τότε Ρεβιζιονιστές-Αναθεωρητές της Ιστορίας ( Γερμανία, Ιταλία και Ιαπωνία ) στόχευαν στην Αναθεώρηση της ¨Συνθήκης των Βερσαλλιών¨!

Η λέξη ¨ρεβιζιονισμός¨ δεν καταγράφηκε στην μνήμη των ανθρώπων σαν η ¨διαμάχη του Κ.Κ. Κίνας με το Κ.Κ.Σ.Ε ¨ ( αναθεώρηση των βασικών αρχών του Μ-Λ ) ΑΛΛΑ ΣΑΝ ¨ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ¨- ΚΥΡΙΩΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ… , πρωτίστως τον Γερμανικό. Αλλά το ¨ξεχνά¨ η ¨προοδευτική¨ διανόηση στην Ελλάδα !

Οι “αναθεωρητές της ιστορίας” δεν αποσκοπούν μόνο στην αμφισβήτηση του ΑΝΑΜΦΙΣΒΗΤΗΤΟΥ Εβραϊκού Ολοκαυτώματος από τους Ναζί. ( όπως ορισμένοι φαντάζονται ). Αυτοί είναι οι φασίστες ( που στην ουσία είναι ¨απολογητικοί¨ , προσπαθούν να πουν ότι δεν κάναν ¨τόσα¨ εγκλήματα , πως δεν χάθηκαν 6 εκατομμύρια Εβραίοι , αλλά , ας πούμε 3.00423 ! )και άλλοι ¨φασίζοντες¨…

Δεν τους βάζω όλους αυτούς σε ένα τσουβάλι , διότι υπάρχει , ΑΝΑΜΦΙΣΒΗΤΗΤΑ , η ¨εμπορευματοποίηση¨ του Εβραϊκού Ολοκαυτώματος και η συγκάλυψη μέσω αυτού του τραγικού γεγονότος των σημερινών Εγκλημάτων του Εβραϊκού Σιωνισμού απέναντι στους Άραβες και τους Παλαιστίνιους.

Οι Αναθεωρητές όμως της Ιστορίας , της ¨Νέας, μετά το 1990 , Τάξης Πραγμάτων ¨ ( η οποία εγκαινιάσθηκε με την Γερμανική Ενοποίηση ΜΗΝ ΤΟ ΞΕΧΝΑΜΕ ΑΥΤΟ ) , οι ¨φιλελεύθεροι¨ , έχουν πολύ βαθύτερους ΚΑΙ ΠΙΟ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΥΣ στόχους .

Για παράδειγμα οι κ.κ. Μ. Ρεπούση , Θ. Δραγώνα και Ευγενία Μπουρνόβα ( η τελευταία αμφισβητεί την Γενοκτονία των Ελλήνων από τους Ναζί/Γερμανούς ) και όλο το ΔΗΘΕΝ ¨πολυπολιτισμικό¨ Συνδικάτο , το ¨μη¨-ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ.

Αποσκοπούν γενικά στην ¨λήθη¨ , την αμφισβήτηση, τελικά της Νίκης των Λαών επί του Φασισμού-Ιμπεριαλισμού , στην ¨θυματοποίηση των Γερμανών και των Τούρκων¨ για λόγους ¨πολιτικού συμψηφισμού¨ ΚΑΙ ΣΤΟ ΣΒΗΣΙΜΟ ΤΗΣ ΜΝΗΜΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΑΠΟΙΚΙΟΚΡΑΤΙΑΣ- ΠΟΙΟΣ ΘΥΜΑΤΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΤΗΝ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ 10 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ΙΝΔΙΑΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ¨ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΑΔΕΛΦΟΥΣ ΜΑΣ¨ ΣΤΙΣ ΗΠΑ ;

ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΤΑ ΕΙΠΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ – ΟΠΩΣ ΚΑΙ Ο ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ – ΕΙΜΑΙ

Ε Λ Ε Υ Θ Ε Ρ Ο Σ και ευχαριστώ τους γονείς μου !

Κοινοποίηση:

Σχολιάστε αυτό το άρθρο

σχόλια