ΖΑΓΟΡΑΚΗ Σκέψου Σοβαρά το Θέμα Προπονητή... - OlaDeka

ΖΑΓΟΡΑΚΗ Σκέψου Σοβαρά το Θέμα Προπονητή…

Νομίζουμε πως ήρθε η ώρα, ώστε ο πρόεδρος του ΠΑΟΚ Θ. Ζαγοράκης, να σκεφτεί πολύ σοβαρά την υπόθεση «προπονητής στον ΠΑΟΚ».

Το γεγονός ότι ο ΠΑΟΚ πήγε καλά το προηγούμενο διάστημα, κι έφερε νίκες με το Χάβο στον πάγκο του, δεν άλλαξε τη γνώμη μας. Φροντίζαμε άλλωστε, να το επαναλαμβάνουμε συχνά πυκνά.

Το εντοπίσαμε και το τονίσαμε ιδιαίτερα στον αγώνα με την ΑΕΚ, το είδαμε στον αγώνα με τον Ολυμπιακό, το ξαναείδαμε με τον Ατρόμητο, το διαπιστώσαμε και το βράδυ της Πέμπτης στον αγώνα με την Μπριζ.

Ο Μάκης Χάβος, δεν είναι σε θέση να διαχειριστεί το υλικό του ΠΑΟΚ, ούτε και είναι ο κατάλληλος προπονητής για τον ΠΑΟΚ. Μπορεί κάποια άλλη στιγμή με τις κατάλληλες εμπειρίες και μετά από πολύχρονες παραστάσεις στους πάγκους άλλων ομάδων, να είναι σε θέση να κουμαντάρει ένα μεγάλο καράβι. Αυτή τη στιγμή, αποδεικνύει κάθε Κυριακή, ότι απλά, δεν μπορεί.

Ξεκινάμε από το γεγονός ότι στη συνέντευξη τύπου παραδέχτηκε και μάλιστα επέμεινε σε αυτό, ότι δεν είχε ενημέρωση από την Ισπανία για το τι γίνεται στον άλλο αγώνα του ομίλου! Δεν είναι δυνατόν, αυτό να έχει γίνει. Κι όμως, είναι.

Μάλιστα, ο προπονητής του ΠΑΟΚ, δήλωσε ότι δεν έκρινε σκόπιμο να έχει ενημέρωση. Αυτό κι αν είναι απίστευτο, αλλά είναι τόσο αληθινό. Δεν έκρινε σκόπιμο να ξέρει τα στοιχειώδη, δηλαδή;

Τι γίνεται στο άλλο ματς, πώς αυτό επηρεάζει το παιχνίδι της δικής του ομάδας, ώστε να χαράξει και την ανάλογη στρατηγική; Μα δεν εξαρτιόνταν όλα από τον ΠΑΟΚ, στον αγώνα της Πέμπτης. Υπήρχε συνάφεια και του άλλου αγώνα. Κι όμως, ο κ. Χάβος υπεραμύνθηκε της άποψής του, ότι δεν έπρεπε να έχει ενημέρωση.

Να μην ξέρει δηλαδή ότι με το 3-0 στο Βιγιαρεάλ θέλει ένα γκολ ακόμη για να τελειώσει ουσιαστικά την πρόκριση ρισκάροντας να πετύχει ένα ακόμα γκολ…

Το προηγούμενο, μας δίνει να καταλάβουμε, ότι κάτι δεν πάει καλά με τον προπονητή του ΠΑΟΚ. Εκείνο το άλλο που μας δίνει να καταλάβουμε ότι και κάτι άλλο δεν πάει καλά, είναι οι διαπιστώσεις του για το υλικό της ομάδας, που αλλάζουν από παιχνίδι σε παιχνίδι.

Την Τετάρτη στη συνέντευξη τύπου έλεγε ότι δεν μετράνε οι απουσίες και πως οι τραυματισμοί δεν κοστίζουν στον ΠΑΟΚ, καθώς οι αντικαταστάτες είναι ισάξιοι αυτών που λείπουν. Χθες βράδυ, ανακάλυψε ότι τελικά, οι τραυματισμοί, κοστίζουν στην ομάδα. Κάτι που το ξέρει και το νιώθει και ο πιο μικρός σε ηλικία και ο πλέον αδαής οπαδός του ΠΑΟΚ, για τον κ. Χάβο χρειάστηκε πολύς καιρός για να το πάρει χαμπάρι.

Στο αγωνιστικό κομμάτι, ο Μάκης Χάβος δείχνει πελαγωμένος. Δείχνει ότι δεν αντιλαμβάνεται την κρισιμότητα ενός αγώνα και δεν έχει την ευστροφία να σκεφτεί πώς να χειριστεί μια κατάσταση.

Οι επιλογές του που κόβουν την ομάδα στη μέση (αγώνας με την ΑΕΚ, Ολυμπιακός, Ατρόμητος) εμφανίστηκαν και στον αγώνα με την Μπριζ. Εμείς δε θα του πούμε πώς να παίξει, αλλά η ομάδα δεν παίζει σωστά.

Ο Σαλπιγγίδης μόνος του δεν τραβάει στην κορυφή, θέλει απεγνωσμένα κάποιον ακόμα δίπλα του, ο Ίβιτς δεν τράβηξε χθες και τον άφησε στον αγώνα μέχρι το 70΄, είχε δικαίωμα για τρεις αλλαγές κι έκανε μόνο δύο και στη μία απ΄ αυτές έβαλε στον αγώνα τον… Αθανασιάδη.

Την ίδια στιγμή, ο Γκαρσία και ο Ζουέλα εμφανώς δεν μπορούσαν, αλλά παρέμεναν στον αγώνα. Κι επειδή η εξέδρα ζητούσε τον Αθανασιάδη, αυτός έβαλε τον Αθανασιάδη. Να κάνει τι;

Χωρίς παιχνίδια στα πόδια του ο Αθανασιάδης, να βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά. Όπως έκανε και στο Μαδριγάλ, δηλαδή. Και στον επόμενο αγώνα με τον Πανιώνιο, εκεί που θα μπορούσε στο ημίχρονο να τον βάλει μέσα για να παίξει άνετος, τον είχε εκτός αποστολής.

Την Πέμπτη είδαμε τον Κοντρέρας να παίζει σέντερ φορ με εντολή του Χάβου, μετά την ισοφάριση και η ομάδα να κινδυνεύει πίσω να δεχτεί γκολ και να χάσει τον αγώνα και ό,τι έχει κερδίσει ως εκείνη τη στιγμή. Ο Χάβος όμως, είδε ότι ο παίκτης δεν … ήταν στην επίθεση.

Στον αγώνα με την Μπριζ, είδαμε να ετοιμάζεται να μπει ο Ελ Ζαρ και οδηγίες να μην του δίνει ο Χάβος, αλλά ο … Νίκος Καρύδας. Γιατί; Όχι βέβαια, γιατί ο συμπαθής βοηθός και γυμναστής της ομάδας κάνει κουμάντο. Αλλά γιατί ο Χάβος δεν μπορεί να συνεννοηθεί με τους παίκτες.

Αυτή η έλλειψη επικοινωνίας, είναι που οδηγεί τους παίκτες να δηλώνουν δημόσια σε συνεντεύξεις τους, ότι επιθυμούν να παραμείνει ο Χάβος στην ομάδα. Διότι είναι ξεκάθαρο, πως περνάνε καλά στις προπονήσεις. Αν ο προπονητής δεν μπορεί καν, να μιλήσει μαζί τους, είναι λογικό.

Στο αγωνιστικό και να κλείσουμε με αυτό, είδαμε τον ΠΑΟΚ να δέχεται γκολ-καρμπόν όπως με τον Ατρόμητο. Σέντρα από τα αριστερά και το Σακελλαρίου να μένει … άγαλμα. Αυτό, δεν το είδε ο κ. Χάβος στον προηγούμενο αγώνα για να μιλήσει στον παίκτη, και να δουλέψει αυτή τη φάση στην προπόνηση;

Τα παραπάνω, είναι μια σειρά από στοιχεία που συνηγορούν ότι ο Μάκης Χάβος δεν είναι σε θέση να διαχειριστεί το υλικό του ΠΑΟΚ. Σε αντίθεση με τον Άρη που έχει προπονητή τον Έκτορ Ραούλη Κούπερ, ο οποίος με τα ψέματα έκανε τρελό διπλό στη Μαδρίτη, ο ΠΑΟΚ έχει σοβαρό υλικό, αλλά δεν έχει τον κατάλληλο προπονητή στον πάγκο του…

Ο ΠΑΟΚ έχασε λεφτά προχθές, με την ισοπαλία. Και θα χάσει κι άλλα λεφτά, αν δεν προκριθεί στην επόμενη φάση του Γιουρόπα Λιγκ. Κι ο ΠΑΟΚ δεν έχει την πολυτέλεια να χάνει χρήματα…

Εκτός από τα χρήματα, όμως, υπάρχουν και οι στόχοι. Ποιοι είναι οι στόχοι του ΠΑΟΚ, εφέτος; Να ξαναβγεί στο Γιουρόπα Λιγκ, τουλάχιστον, και να πάρει το κύπελλο. Αναρωτιόμαστε πώς θα πάρει ο ΠΑΟΚ το κύπελλο, με προπονητή το Μάκη Χάβο, ή για να το θέσουμε πιο σωστά, με τη νοοτροπία του Μάκη Χάβου.

Γι΄ αυτό και ο Θόδωρος Ζαγοράκης, θα πρέπει να σκεφτεί σοβαρά το θέμα προπονητή και να πάρει τις αποφάσεις του. Ο ΠΑΟΚ, με προπονητή το Χάβο με τη συγκεκριμένη νοοτροπία, πολύ δύσκολα θα μπορέσει να καταφέρει τους στόχους του τη φετινή χρονιά.

Κι επειδή ο άνθρωπος δεν αλλάζει νοοτροπία, αλλά είναι αυτός που είναι, η εναλλακτική αυτή λύση δεν προκρίνεται για τον ΠΑΟΚ. Γι΄ αυτό λοιπόν, ο Θ. Ζαγοράκης πρέπει να σκεφτεί σοβαρά, το θέμα προπονητή.

Ο Παναθηναϊκός έφερε το Φερέιρα, ο Ολυμπιακός το Βαλβέρδε, η ΑΕΚ το Χιμένεθ, ο Άρης έχει τον Κούπερ, κι ο ΠΑΟΚ πορεύεται με τον υπηρεσιακό Μάκη Χάβο που χάνει τα αυγά και τα Πασχάλια…

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria