Η κοινωνία τους φτύνει κι αυτοί νομίζουν ότι …βρέχει! - OlaDeka

Η κοινωνία τους φτύνει κι αυτοί νομίζουν ότι …βρέχει!

Αμφισβήτηση του πολιτικού σκηνικού δείχνει η εξαμηνιαία δημοσκόπηση της MRB. Στο ναδίρ βρίσκεται η δημοτικότητα του πρωθυπουργού, αλλά και των υπόλοιπων πολιτικών αρχηγών, αφού όλοι τους συγκεντρώνουν περισσότερες αρνητικές γνώμες παρά θετικές.

Το 37,2% των πολιτών εμπιστεύεται ως καταλληλότερο για Πρωθυπουργό τον …«κανένα». Απ’ όσους επιλέγουν όμως κάποιον μεταξύ του Γιώργου Παπανδρέου και του Αντώνη Σαμαρά, ο πρώτος συγκεντρώνει 33% (άνοδος 1,6%) και ο δεύτερος, 24,7% (άνοδος 4% σε σύγκριση με την μέτρηση του Ιουνίου).
Παρόμοια εικόνα αποτυπώνεται και στις απαντήσεις στο ερώτημα «ποιο κόμμα μπορεί να αντιμετωπίσει καλύτερα τα προβλήματα του τόπου». Οι πολίτες απάντησαν «κανένα από τα δύο κόμματα» σε ποσοστό 39,2% έναντι 28,3% του ΠΑΣΟΚ και 22,4 της ΝΔ.
Ωστόσο, το πιο σημαντικό από όλα είναι ότι, οι πολίτες δηλώνουν πως βρίσκονται στα όρια τους: Οι 8 στους 10 δεν είναι διατεθειμένοι να κάνουν άλλες θυσίες προκειμένου να βγει η ………χώρα από την κρίση και το 72% υποστηρίζει πως η πορεία της ελληνικής οικονομίας δεν βαδίζει προς την σωστή κατεύθυνση.
Η μεγάλη πλειοψηφία του 76,5% πιστεύει ότι, έτσι ή αλλιώς, οι όροι του μνημονίου δεν οδηγούν πουθενά και δεν θα μπορέσει η χώρα να αντιμετωπίσει την οικονομική κρίση.

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria