Αναταραχή στο ΛΑ.Ο.Σ. - OlaDeka

Αναταραχή στο ΛΑ.Ο.Σ.

Ο Γιώργος Καρατζαφέρης και ο ΛΑ.Ο.Σ. τον Μάιο του 2010, ψήφισαν το επαχθές μνημόνιο στηρίζοντας της επιλογές της κυβέρνησης του ΠΑ.ΣΟ.Κ..
Οδήγησαν δηλαδή τον Ελληνικό λαό στην πλήρη εξαθλίωση και στην στέρηση εργασιακών δικαιωμάτων που επί δεκαετίες απέκτησε με δάκρυ και πολλές φορές με αίμα!!

Όμως όλους αυτούς τους μήνες το αποτέλεσμα της στηρίξεως του μνημονίου από το ΛΑ.Ο.Σ. και των επιλογών γενικότερα της κυβέρνησης του ΠΑ.ΣΟ.Κ., είχε για το πρώτο πολύ δυσάρεστα αποτελέσματα.

Στις πρόσφατες αυτοδιοικητικές εκλογές, σε όλες τις περιφέρειες κατέγραψε ιδιαίτερα χαμηλά ποσοστά. Επίσης σε όλες τις δημοσκοπήσεις εταιρειών, μετά τις εκλογές, σε καμία δεν ξεπερνά το 4,3%. Το δυνατό καμπανάκι, όμως, για τον Γ.Καρατζαφέρη είναι η μεγάλη αντίδραση που έχει εκδηλωθεί ήδη από βουλευτές και ανώτερα στελέχη του κόμματός του, που αμφισβητούν πλέον ευθέως τις πολιτικές στηρίξεως του μνημονίου και της κυβέρνησης του ΠΑ.ΣΟ.Κ.

Παρακάτω καταγράφουμε μερικές από αυτές:

1. Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Ελεύθερος Κόσμος» , 21 Νοεμβρίου 2010, ο βουλευτής Σερρών του κόμματος, Ηλίας Πολατίδης, αναφέρει μεταξύ άλλων: « Ο ΛΑ.Ο.Σ. είχε ένα μέτριο εκλογικό αποτέλεσμα για πρώτη φορά στην ιστορία του και έδειξε μία κόπωση…».« Οι πολιτικοί ελιγμοί μετά τις εκλογές του 2009, χρήσιμοι μεν ενδεχομένως σε επικοινωνιακό επίπεδο, κούρασαν και απογοήτευσαν τους αγωνιστές του κόμματος…». « Επίσης σύγχυση προκάλεσε και η υιοθέτηση από προβεβλημένα στελέχη του κόμματος νεοφιλελεύθερης ρητορικής, όταν όλα τα συνέδριά του, το προσδιόρισαν ως λαϊκό πατριωτικό…»

2. Σε επιστολή που έστειλε στον Γραμματέα της Κ.Ε. του κόμματος κ. Άδωνη Γεωργιάδη, στις 11 Νοεμβρίου 2010, ο πρώην αναπληρωτής γραμματέας της Κ.Ε. του κόμματος, κ. Παν. Αποστόλου μεταξύ άλλων αναφέρει: « Από την πολιτική της συγκατοίκησης στην γαλάζια πολυκατοικία του Κ.Καραμανλή και της Ντόρας Μπακογιάννη καταλήξαμε στην πράσινη μεζονέτα του Γ.Παπανδρέου και των νεοταξιτών ποικιλώνυμων φίλων του, εμπνευστών του διαβόητου μνημονίου. Ο κόσμος μας, στην αρχή με έκπληξη, στην συνέχεια με υπέρμετρη ανοχή και σήμερα πια με έκδηλη αγανάκτηση, παρακολουθεί αμήχανος τους βερμπαλισμούς και την μαξιμαλιστική ρητορική των ηγετικών στελεχών μας και διερωτάται πως ένα κόμμα, που κάποτε τόλμησε να υψώσει την σημαία της ρήξης και της ανατροπής στο σάπιο κατεστημένο, σήμερα διολισθαίνει τόσο γρήγορα σε θέσεις ουραγού και τιμητού νεοφιλελεύθερων μεγαλοαστικών στόχων του συστήματος…»

3. Την 1/12/ 2010 διοχετεύθηκε προς τα μέσα μαζικής ενημέρωσης μανιφέστο που υπογράφεται από στελέχη του ΛΑ.Ο.Σ. όπου καταγράφονται προβληματισμοί και ανησυχίες τους στις τακτικές και την πολιτική του κόμματος.

Όλες οι παραπάνω αντιδράσεις έχουν ανησυχήσει ιδιαίτερα τον Πρόεδρο του ΛΑ.Ο.Σ., καθώς επίσης δεν μπορούν να « κρυφθούν» οι αντίθετες απόψεις που έχουν αρκετοί βουλευτές του κόμματος κατά των βουλευτών Βορίδη και Γεωργιάδη, που προσπαθούν να εκφράσουν πλέον μία νεοφιλελεύθερη πολιτική ιδεολογική γραμμή. Οι σχέσεις δε μεταξύ αρκετών βουλευτών, είναι μεταξύ τους πολύ τεταμένες και έχουν καταγραφεί πρόσφατα αρκετά επεισόδια (βλ. Ροντούλης με Βορίδη).

Προ αυτών των πιέσεων και διαπιστώσεων προχθές ο Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. εξερχόμενος από το μέγαρο Μαξίμου, μετά την συνάντηση με τον Πρωθυπουργό, δήλωσε στα ΜΜΕ «… δεν θα γίνω νεκροθάφτης της κοινωνίας» και παράλληλα σηματοδότησε μία ευθεία αντιπαράθεση εναντίον της πολιτικής του ΠΑ.ΣΟ.Κ.

Όμως, κ. Καρατζαφέρη, μήπως είναι πλέον αργά για σας και το κόμμα σας από την στιγμή που ως εξαπτέρυγο του ΠΑ.ΣΟ.Κ. υπερψηφίσατε το επαχθές μνημόνιο και στηρίξατε το ΠΑ.ΣΟ.Κ. σ’ όλες τις επιλογές του, δίνοντας του λευκή επιταγή; Μήπως είναι πολύ αργά από την στιγμή που ψηφίσατε το αντιλαϊκό μνημόνιο, θανατώνοντας την κοινωνία και τώρα ζητάτε η νεκρή πλέον κοινωνία, να μείνει και «άταφη»;

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria