"Δεν υπάρχει στρατηγός, χωρίς στρατιώτες" - OlaDeka

“Δεν υπάρχει στρατηγός, χωρίς στρατιώτες”

Με τα καλύτερα λόγια μίλησε για τους ποδοσφαιριστές του ο Μανόλο Χιμένεθ, μετά την εξαιρετική εμφάνιση και τη νίκη επί της Χάιντουκ, με 3-1 στο Σπλιτ.
Ο ισπανός τεχνικός ζήτησε προσοχή ενόψει της τελευταίας αναμέτρησης με τη Ζενίτ στο ΟΑΚΑ, ενώ όταν του αποδόθηκε ο χαρακτηρισμός “στρατηγός”, φρόντισε να υπογραμμίσει πως οι “σωστοί στρατιώτες κάνουν το σωστό στρατηγό”, αναφερόμενος βέβαια στην προσπάθεια των ποδοσφαιριστών του.

“Δεν υπάρχει κάποιος… στρατηγός αν δεν υπάρχουν σωστοί στρατιώτες. Η προσπάθεια που έκαναν οι παίκτες μέσα σε αυτόν τον αγωνιστικό χώρο, δίνει αποκλειστικά αξία στους παίκτες. Ακολούθησαν πιστά αυτά που έχουμε πει. Αυτό που τους ζητάω είναι να δίνουν τα πάντα και να τιμούν την ιστορική φανέλα που φορούν. Εχουμε πει ότι πρέπει να δείξουμε τιμή σε αυτή τη φανέλα και αυτό το δείχνεις μόνο στο γήπεδο. Πουθενά αλλού”.

Οσο για το τελευταίο παιχνίδι με τη Ζενίτ, ο ισπανός έδειξε σεβασμό, όχι όμως φόβο. “Η Ζενίτ είναι μία καταπληκτική ομάδα με σπουδαίους παίκτες και υψηλό προϋπολογισμό. Εχουν τελειώσει το πρωτάθλημα και το μόνο που έχουν να κάνουν είναι να ξεκουραστούν και να παίξουν αυτό το παιχνίδι.

Εχουμε μία κακή εμπειρία με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας πέρυσι, όταν με τη Σεβίλη θέλαμε ισοπαλία και τελικά χάσαμε. Γι` αυτό το λόγο δεν θέλουμε καμία έκπληξη μέσα στο ΟΑΚΑ. Θέλουμε να δώσουμε χαρά στον κόσμο. Να γεμίσουμε το γήπεδο και να δώσουμε τα πάντα για την πρόκριση”.

Τέλος, για τα στοιχεία που θέλει να περάσει στην ΑΕΚ, δήλωσε: “Η ΑΕΚ έχει κάποια παιχνίδια με τη φιλοσοφία που θέλουμε να περάσουμε. Υπήρχαν στιγμές που ήταν πολύ καλές για την ΑΕΚ, αλλά θέλουμε να βελτιωθούμε και να δείχνουμε καλή εικόνα σε όλο το παιχνίδι. Με τη Χάιντουκ δείξαμε διάρκεια. Δεν ήταν μόνο για 50-60 λεπτά. Το μόνο αρνητικό είναι ότι οι παίκτες κατέβαλλαν τεράστια προσπάθεια και επειδή έχουμε άμεσα παιχνίδι πρέπει να γίνει άμεση αποκατάσταση”.

Την… ξελάσπωσε το Καγκουρό
Στα αγωνιστικά τώρα, από το παιχνίδι της Κροατίας, αίσθηση προκάλεσε η εντυπωσιακή εμφάνιση του Νέιθαν Μπερνς. Ο νεαρός διεθνής αυστραλός μέσος, έκανε ό,τι ήθελε απέναντι στην άμυνα της Χάιντουκ, την οποία διέρρηξε αρκετές φορές, κυρίως από τη δεξιά πλευρά. Ηταν ο άνθρωπος που παραλίγο να κάνει ήρωα τον Γκέντσογλου, με την ατομική προσπάθεια και την πάσα στην εκπνοή του πρώτου μέρους, αυτός που κυνήγησε τη φάση, έκλεψε τη μπάλα και τελικά ντρίμπλαρε και πάσαρε σωστά στον Σκόκο στη φάση του πέναλτι, αλλά και αυτός που κέρδισε το κόρνερ, πάλι με έξοχη ατομική προσπάθεια, στη φάση του δεύτερου γκολ.

Παράλληλα, θα μπορούσε να έχει κερδίσει και ένα πέναλτι στο 48ο λεπτό, όταν ανατράπηκε εντός περιοχής, έχοντας αδειάσει τη μισή άμυνα της Χάιντουκ, με τον Μάικ Ντιν να δείχνει παίζετε. Στο τέλος της αναμέτρησης, ο Μανόλο Χιμένεθ μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τον ποδοσφαιριστή, ενώ δεν δίστασε να τον συγκρίνει με τον Καπέλ, στο πλαίσιο της υπερβολής, θέλοντας να δείξει πως πλέον κάνει ακριβώς ό,τι του ζητήσει στο γήπεδο, χρησιμοποιώντας στο μέγιστο το μεγάλο του όπλο, που είναι η ταχύτητα.

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria