Δικαιώνεται η Νέα Δημοκρατία και ο Αντώνης Σαμαράς. - OlaDeka

Δικαιώνεται η Νέα Δημοκρατία και ο Αντώνης Σαμαράς.

Οκτώ μήνες μετά την υπογραφή του μνημονίου οι πολίτες αντιλαμβάνονται πλέον τις συνέπειες του λάθος δρόμου που έχει πάρει η κυβέρνηση.
Αποσύρουν την όποια εμπιστοσύνη προς τον Γ. Παπανδρέου και αποδέχονται ότι η θέση της Νέας Δημοκρατίας και του Αντώνη Σαμαρά για άλλη πολιτική πρόταση δικαιώνεται. Σύμφωνα με την πιο πρόσφατη έρευνα της εταιρείας RASS (Παρόν, 19/12) είναι εντυπωσιακό ότι, σε όλες ανεξαιρέτως τις ερωτήσεις, σχηματίζεται μία μεγάλη πλειοψηφία 2/3 που διαφωνεί με τις επιλογές της κυβέρνησης δηλώνοντας πλέον ότι δεν την εμπιστεύεται.

Συγκεκριμένα, το 69,4% των ερωτηθέντων απαντά ότι…
Γ. Παπανδρέου και η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ δεν μπορούν να βγάλουν τη χώρα από την κρίση (διαφωνεί το 29,3%). Το 67,7% παραδέχεται ότι χρειαζόταν διαφορετικό μίγμα μέτρων λιγότερο περιοριστικό και με έμφαση στην ανάπτυξη της οικονομίας (διαφωνεί το 27,6%) δικαιώνοντας τη θέση της Νέας Δημοκρατίας και του Αντώνη Σαμαρά. Σύμφωνα με το 65,7% των πολιτών τελικά η κυβέρνηση δεν κάνει τίποτε άλλο παρά να υιοθετεί όλες τις απαιτήσεις της τρόικας (διαφωνεί το 31,4%).

Αντίστοιχη διαφοροποίηση από τις επιλογές της κυβέρνησης δηλώνεται και για το πρόσφατο νομοσχέδιο των εργασιακών σχέσεων, τα μέτρα του οποίου θεωρούνται από το 64,1% ότι οδηγούν σε εργασιακό μεσαίωνα, με το 68,9% να απορρίπτει την προβλεπόμενη μείωση μισθών στον Ιδιωτικό Τομέα. Η κοινή γνώμη άλλωστε, απορρίπτει και τις πρωτοβουλίες του πρωθυπουργού για δήθεν συναίνεση, θεωρώντας κατά 64,9% ότι αναζητά συμμάχους σε αντιλαϊκά μέτρα που έχει ήδη πάρει, έναντι του 30,4% που πιστεύει ότι έχει ειλικρινείς προθέσεις. Επιπροσθέτως, οι πολίτες δεν ξεχνούν την προηγούμενη στάση του Γ. Παπανδρέου όταν ήταν στην αντιπολίτευση και θεωρούν κατά 57,9% ότι αν υπήρχε συναίνεση στα (ηπιότερα έτσι ή αλλιώς) μέτρα που πρότεινε η προηγούμενη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας θα μπορούσαμε να είχαμε αποφύγει το μνημόνιο (διαφωνεί το 36,5%).

Πήραμε λάθος δρόμο. Τα πράγματα εξελίσσονται πολύ χειρότερα απ’ ότι πίστευαν οι πολίτες που επέλεξαν το ΠΑΣΟΚ τον περυσινό Οκτώβριο, με αποτέλεσμα το 82,4% να θεωρεί σήμερα ότι η Ελλάδα αποδυναμώνεται, έτσι ώστε μπορεί να υπάρξουν ακόμα και απώλειες στα εθνικά θέματα. Οι πολίτες αναζητούν διέξοδο από τη σημερινή «βαριά κοινωνική και πολιτική ατμόσφαιρα που αιφνιδιαστικά, χωρίς διάλογο, χωρίς συναίνεση, χωρίς προγραμματισμό, μεταβάλλει τους όρους ζωής για εκατομμύριαΈλληνες πολίτες» συμφωνώντας κατά 66% με τη σχετική πρόσφατη δήλωση του Αντώνη Σαμαρά

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria