Προκλητικός και με ειρωνική διάθεση ο Υπουργός Οικονομίας Γ. Παπακωνσταντίνου. - OlaDeka

Προκλητικός και με ειρωνική διάθεση ο Υπουργός Οικονομίας Γ. Παπακωνσταντίνου.

Προκλητικός και με ειρωνική διάθεση ο Υπουργός Οικονομίας Γ. Παπακωνσταντίνου ενημέρωσε πριν από λίγο την αρμόδια επιτροπή οικονομικών επιθέσεων της Βουλής για τον πρώτο του μετά μνημονίου και υποδούλωσης στο ΔΝΤ προϋπολογισμό του κράτους…

Χωρίς να αναλάβει καμία ευθύνη για την πράσινη λαίλαπα στο χώρο του δημόσιου τομέα και των καταπράσινων ΔΕΚΟ από την δεκαετία του 1980, ο κ. Παπακωνσταντίνου ανακοίνωσε το μαχαίρι που θα μπει στο δημόσιο, την κατάργηση και τις συγχωνεύσεις φορέων με απολύσεις συμβασιούχων.

Αντί απολογίας, ακολούθησε τον εύκολο δρόμο διαφυγής ευθυνών και επέρριψε όλα τα «βάρη» στις κυβερνήσεις της ΝΔ…. «Αν είχαμε δανειστεί από τον Ιανουάριο του 2010 θα είχαμε χρεοκοπήσει γιατί τότε δεν υπήρχε μηχανισμός στήριξης…» είπε χωρίς να πει την αλήθεια, δηλαδή ότι καθυστέρησε μέχρι να διοχετευθεί από τα πράσινα παπαγαλάκια το κλίμα φόβου στους πολίτες….

Με ειρωνική μάλιστα διάθεση διερωτήθηκε αν μπήκε στο καλάθι των άχρηστων η πρόταση Σαμαρά για μηδενισμό του δημοσίου χρέους μέσα σε 18 μήνες και γιατί έως σήμερα δεν άκουσε την αξιωματική αντιπολίτευση να την επαναλαμβάνει…!

«Είμαστε σε δρόμο δύσκολο αλλά είναι ο μόνος που θα μας οδηγήσει κάπου, οι άλλοι δρόμοι είναι αδιέξοδοι…» είπε και κάλεσε το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, ως … ελάχιστο φόρο τιμής – όπως είπε – σε όσους είδαν τις συντάξεις και τους μισθούς τους να κόβονται, να αναγνωρίσει τις προσπάθειες που έγιναν και να σταματήσει την κριτική στην κυβέρνηση…!

«Ακούω μια ρητορική περί παύσης πληρωμών του ελληνικού κράτους, δηλαδή να μην αναγνωρίσουμε το χρέος μας και να πούμε στους πιστωτές μας, «δεν πληρώνω-δεν πληρώνω», λογική Ντάριο Φο, η πραγματική οικονομία όμως ξεπερνά θεατρικό έργο, θα ήταν καταστροφική για την χώρα μια παρόμοια τακτική» συμπλήρωσε ο κ. Παπακωνσταντίνου και πρόσθεσε: «Τα κόμματα που λένε σοβαρά να αναδιαρθρώσει η χώρα χρέος, ότι χρειάζεται ένα κούρεμα, να γνωρίζουν ότι αυτοί που θα θιγούν δεν θα είναι όσοι έχουν βγάλει χρήματα έξω, όσοι μεγάλη περιουσία, αλλά οι φτωχότεροι, οι συνταξιούχοι, οι χαμηλόμισθοι…»!

Ο εισηγητής επί του προϋπολογισμού του 2011 βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Νάσος Αλευράς προσπάθησε να αμβλύνει τις εντυπώσεις και χαρακτήρισε τον προϋπολογισμό «προϋπολογισμό σωτηρίας και ανόρθωσης της χώρας…» για να προκαλέσει την τον εισηγητή της ΝΔ Χρήστο Σταϊκούρα να του πει με νόημα: «Άλλα γράφει και άλλα λέει ο εισηγητής του ΠΑΣΟΚ…» για να του θυμίσει και να αναδείξει την αλλαγή στάσης του κ. Αλευρά που πολλές φορές στο παρελθόν έχει ασκήσει έντονη κριτική στην κυβέρνηση…

Ο Εισηγητής από πλευράς ΝΔ Χρ. Σταϊκούρας θύμισε τις ψεύτικες υποσχέσεις, πρόσφατα, της κυβέρνησης για τη μη επιβολή νέων μέτρων και επισήμανε τον κίνδυνο που εγκυμονεί για την πορεία της οικονομίας η έλλειψη πολιτικής επενδύσεων. Τόνισε ότι η χώρα βυθίζεται σε ύφεση και συρρικνώνονται οι προοπτικές ανάπτυξης της οικονομίας: «η κυβέρνηση είναι αναξιόπιστη, συνέβαλε με τα λάθη και τις παραλείψεις της στην διόγκωση του ελλείμματος…» είπε υπογραμμίζοντας πως ο νέος Προϋπολογισμός ενσωματώνει επιπλέον μέτρα συνολικού ύψους 14,3 δισ. Ευρώ. «Είναι ο πρώτος προϋπολογισμός από την στιγμή που χώρα κατέφυγε στον μηχανισμό στήριξης με ευθύνη της κυβέρνησης και συνέβαλλε με πράξεις και παραλείψεις στη διόγκωση του ελλείμματος του 2009. Έστελνε λανθασμένα και απαξιωτικά μηνύματα στις αγορές, υπέπεσε σε σωρεία παλινωδιών, άργησε να πάρει μέτρα. Η εκτέλεση του προϋπολογισμού χαρακτηρίζεται από αστοχίες προβλέψεων και αποκλίσεις στόχων …» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Σταικούρας.

Για βάρβαρη, αντιλαϊκή και αδιέξοδη επίθεση στα λαϊκά δικαιώματα έκανε λόγο ο εισηγητής του ΚΚΕ Νίκος Καραθανασόπουλος, προειδοποιώντας ότι τα σχέδια της κυβέρνησης δεν θα περάσουν γιατί το λαϊκό κίνημα θα αντιδράσει.

«Υφεσιακό» χαρακτήρισε τον Προϋπολογισμό ο εισηγητής του ΛΑΟΣ Μάκης Βορίδης, και διερωτήθηκε ποια θα είναι η διέξοδος, όταν το 50% των εσόδων θα πηγαίνει στην εξυπηρέτηση των δανείων ενώ ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Λαφαζάνης σχολίασε πως «ο προϋπολογισμός αυτός ή θα αποσυρθεί ή θα καταστρέψει χώρα» κάνοντας την πρόβλεψη ότι «μπαίνουμε σε πραγματική τραγωδία και εφιάλτη…».

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria