Η Ελλάδα σε δύο τρία χρόνια θα χρεοκοπήσει. - OlaDeka

Η Ελλάδα σε δύο τρία χρόνια θα χρεοκοπήσει.

Την εκτίμηση ότι τόσο η Ελλάδα, όσο και η Ιρλανδία, θα αναγκαστούν μέσα στα επόμενα δύο ή τρία χρόνια να αναδιαρθρώσουν το χρέος τους εξέφρασε ο Gerard Lyons, επικεφαλής οικονομολόγος της τράπεζας Standard Chartered.

Ο Lyons θεωρεί πάντως ότι η αναδιάρθρωση δεν θα γίνει πιθανότατα μέσα στο 2011, καθώς και οι δύο χώρες θα κάνουν μία προσπάθεια να ανατρέψουν τα αρνητικά προγνωστικά σε όλη τη διάρκεια της επόμενης χρονιάς, με τις πιθανότητες πάντως να μην βρίσκονται με το μέρος τους.
Ο Lyons προβλέπει επίσης ότι η τιμή του ευρώ έναντι του δολαρίου θα συνεχίσει να πέφτει, καθώς τα προβλήματα στον ευρωπαϊκό νότο συνεχίζονται. Μάλιστα θεωρεί σχεδόν δεδομένο ότι η Πορτογαλία και η ………Ισπανία θα καταφύγουν στο μηχανισμό στήριξης, αν και είναι καθησυχαστικός ως προς τα κεφάλαια που θα χρειαστούν.
Εκτιμά ότι τα χρήματα επαρκούν και για τις ανάγκες της Ισπανίας και, ως εκ τούτου, τα προβλήματα θα αρχίσουν αν η κρίση επεκταθεί και πέρα από αυτήν. Αντιθέτως ο Lyons πιστεύει ότι η Αμερικανική οικονομία έχει αφήσει τα χειρότερα πίσω της και θα συνεχίσει να μεγεθύνεται και την ερχόμενη χρονιά, έστω και με ήπιους ρυθμούς.
Τέλος, το στέλεχος της Standard Chartered, η οποία έχει 1.700 υποκαταστήματα σε ολόκληρο τον κόσμο και απασχολεί 80.000 εργαζόμενους, θεωρεί ότι η Κίνα θα συνεχίσει να αναπτύσσεται με ταχύτατους ρυθμούς και το 2011.

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria