Προνομιούχοι άνεργοι. - OlaDeka

Προνομιούχοι άνεργοι.

Ακόμα δεν κατανοήσαμε τα μέτρα που μας έχουν πάρει (δυο μέτρα γης για τον καθένα μας μείον το ΦΠΑ) και μας ετοιμάζουν νέα μέτρα.

Θα είναι και πάλι δίκαια. Θα πληρώσουν οι έχοντες και οι κατέχοντες. Δηλαδή οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι.

Και φυσικά μια άλλη ομάδα πολιτών που ζουν προκλητικά εις βάρος της κοινωνίας. Πρόκειται για την απεχθή ομάδα των ανέργων.

Αυτά που ήξεραν θα πρέπει να τα ξεχάσουν. Δεν θα κάθονται απολαμβάνοντας τον ελεύθερο χρόνο τους και η κοινωνία να τους πληρώνει.

Θα μου πεις ότι οι άνεργοι έχουν καταβάλει το οικονομικό τους μερίδιο στον ΟΑΕΔ όταν ήταν εργαζόμενοι.

Μα αυτό είναι στο πλαίσιο της πατριωτικής αλληλεγγύης όπου για να σωθούν οι ευρωπαϊκές τράπεζες θα πρέπει όλοι να βάλουν πλάτη. Εκτός των ταλαίπωρων τραπεζιτών και των λιμοκτονούντων πολυεθνικών.

Επίδομα ανεργίας λοιπόν θα παίρνουν μόνο όσοι έχουν εισόδημα κάτω από το όριο της φτώχιας.

Βέβαια οι προϋποθέσεις για να πάρει κάποιος το επίδομα είναι να έχει κάνει ένα συγκεκριμένο αριθμό μεροκάματων κατά την διάρκεια των προηγούμενων ετών.

Οπότε για να έχει εισοδήματα κάτω από το όριο της φτώχιας θα πρέπει κατά την διάρκεια της εργασίας του να μην έχει πληρωθεί. Ή έστω να είχε πάρει ένα χαρτζιλίκι.

Πάντως έτσι εξηγούνται και οι αλλαγές στα εργασιακά. Πλέον οι εργαζόμενοι θα πληρώνονται με 350 ευρώ το μήνα. Οπότε όταν θα απολυθούν τα εισοδήματα τους θα είναι κάτω από το όριο της φτώχιας.

Και έτσι θα λαμβάνουν το επίδομα ανεργίας. Καταλαβαίνει λοιπόν κανείς ότι η ψήφιση του νέου πλαισίου των εργατικών θεμάτων είναι μια προκλητικά σκανδαλώδης απόφαση με σκοπό να κερδίσουν οι μελλοντικοί άνεργοι.

Δεν έγινε όπως λένε οι αριστεροί κατόπιν συμφωνίας με τον ΣΕΒ για φθηνό εργατικό κόστος αλλά για να βολευτεί η προνομιούχος τάξη των ανέργων.

Μας λένε ότι η μείωση των μισθών γίνεται για να γίνουν ανταγωνιστικά τα ελληνικά προϊόντα. Εγώ δεν καταλαβαίνω πως στο διάολο τα γερμανικά προϊόντα είναι ανταγωνιστικά με διπλάσιους και τριπλάσιους μισθούς από ότι έχει η Ελλάδα.

Πολλοί εργοδότες αποφεύγουν να δίνουν μισθούς στους εργαζόμενους επικαλούμενοι την κρίση. Η αλήθεια είναι ότι αυτοί οι εργοδότες επιτελούν κοινωνικό έργο. Θέλουν οι εργαζόμενοι τους να μάθουν να ζουν χωρίς λεφτά. Μια μάθηση που θα αποδειχθεί πολύτιμη στο όχι μακρινό μέλλον. Της πτώχευσης.

Ανακοίνωση έβγαλε το υπουργείο καταπάτησης των εργασιακών δικαιωμάτων με την οποία προειδοποιεί τους εργοδότες με αυτόφωρο αν δεν δώσουν το δώρο.

Και οι εργοδότες απειλούν τους εργαζόμενους με αυτόφωρη απόλυση και τους δίνουν μισό δώρο.

Θα μου πεις γιατί δεν κάνουν καταγγελία. Προφανώς είναι εργασιομανείς και δεν ξέρουν τι να κάνουν τόσο χρόνο αν μείνουν άνεργοι.

Μεγάλη πασοκιά. Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης ανακοίνωσε ότι ήρθε σε συμφωνία με εταιρείες για μείωση των τιμών σε διάφορα αγαθά και προϊόντα.

Καλό ακούγεται. Μόνο που τον τελευταίο καιρό πολλά προϊόντα (δεν ξέρω αν είναι όλα αλλά σε κάποια βασικά που αγοράζω συχνά όπως γάλα εβαπορέ, καφέ, μακαρόνια ισχύει) ακρίβυναν κατά 20%-30%.

Οπότε τώρα οι νέες αυξημένες τιμές θα μειωθούν για να έρθουν εκεί που βρίσκονταν πριν από ένα μήνα.

Μας δουλεύουν δηλαδή.

Αφού έχουμε πόλεμο και στο όνομα αυτού του πολέμου μας έχουν μειώσει το εισόδημα κατά 30%-40% θα έπρεπε στο όνομα του ίδιου πολέμου με νόμο να γινόταν ανάλογη μείωση στις τιμές προϊόντων και αγαθών σε σχέση με τις τιμές που είχαν πριν από ένα χρόνο.

Και ανάλογα να «κουρευτούν» και τα δάνεια που έχουν πάρει οι πολίτες. Είτε από τις τράπεζες είτε από τον ΟΕΚ.

Έστω με εισοδηματικά κριτήρια. Αν και κάτι τέτοιο είναι εντός της φιλοσοφίας της κυβέρνησης.

Όσοι, για παράδειγμα έχουν υψηλά εισοδήματα, προστατεύονται.

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria