Ο εντεταλμένος της Τρόϊκα το παίζει τώρα …Πόντιος Πιλάτος. - OlaDeka

Ο εντεταλμένος της Τρόϊκα το παίζει τώρα …Πόντιος Πιλάτος.

Το μπαλάκι στους… κοινωνικούς εταίρους, δηλαδή τους συνδικαλιστές και τους εργοδότες, έριξε ο πρωθυπουργός σε ότι αφορά το θέμα των επιχειρησιακών συμβάσεων. Ενώ δηλαδή η κυβέρνησή του έχει έτοιμο το νομοσχέδιο – ντροπή ο κ.
Παπανδρέου έριξε την καυτή πατάτα προκειμένου να αποποιηθεί αυτό κάθε ευθύνη για την κατάλυση κάθε έννοιας εργατικού δικαίου. Σα να τους λέει βρείτε τα μόνοι σας κι εμείς θα σας στηρίξουμε. Εχοντας ήδη κλείσει παρασκηνιακή συμφωνία με τους εργοδότες βάζει το πιστόλι στον κρόταφο στους εργαζόμενους και τους λέει να συμφωνήσουν γιατί τα περιθώρια στενεύουν. Ζήτησε δε ανερυθρίαστα και συναίνεση ώστε να περάσουν οι επιχειρησιακές συμβάσεις για τις μειώσεις μισθών.

«Κάθε προσπάθεια των κοινωνικών εταίρων να βρουν από κοινού λύση, θα χαίρει της στήριξης της κυβέρνησης, είπε ο Γ.Παπανδρέου. Αναγνώρισε ωστόσο, ότι καλούνται να δράσουν σε ασφυκτικό χρονικό πλαίσιο. «Είναι σημαντικό, είτε σε θέματα οικονομικής πολιτικής, είτε κοινωνικής πολιτικής, είτε εργασιακής πολιτικής να επιδιώκουμε και να πετυχαίνουμε ευρύτερες συναινέσεις», τόνισε ο πρωθυπουργός.

Αυτά είπε, και ως άλλος Πόντιος Πιλάτος ένιψε τα χείρας του για ότι θα ακολουθήσει. Διότι θα σου πει: «εγώ τι φταίω αν οι εργαζόμενοι σε μια επιχείρηση συμφωνήσουν με τον εργοδότη να μειωθεί ο μισθός τους».

Περί κοινωνικής και εργασιακής προστασίας δεν του μίλησε κανείς; Περί εργοδοτικής ασυδοσίας δεν του είπε τίποτε; Στην Ελλάδα όλα δουλεύουν ρολόι δηλαδή και οι καλοί εργοδότες μόλις περάσει η κρίση θα επιστρέψουν όσα πήραν από τους υπαλλήλους τους;

Πληροφορίες μάλιστα λένε ότι μετά το υπουργικό ο κ. Παπανδρέου κράτησε Παπακωνσταντίνου και Κατσέλη προφανώς για να νουθετήσει τη δεύτερη και να δώσει συγχαρητήρια στον πρώτο.

Καλά πόσο αφελείς μπορεί να είναι εκεί στο Μαξίμου να νομίζουν ότι θα γλιτώσουν από τη χλεύη του κόσμου; Αν πιστεύουν ότι θα βγουν από το κάδρο της ξεφτίλας ρίχνοντας το βάρος μιας συμφωνίας σε ξεπουλημένους εργοδότες και εργαζόμενους, να είναι σίγουροι ότι δεν θα τους αφήσουμε ήσυχους. Θα ξυπνήσει ο κόσμος και τότε μαύρο φίδι που τους έφαγε.

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria