Ο ¨ Επαναστάτης ¨ Περγαμόντο. - OlaDeka

Ο ¨ Επαναστάτης ¨ Περγαμόντο.

Το πόσο πια πανούργος, είναι ο Κεφαλονίτης, δεν περιγράφεται.
Και όσο γερνάει, χειρότερος γίνεται….
Καμία σχέση, με τον άρχοντα τον Μάκη. Κι ας είναι αδέλφια…..

Από την εποχή που ήταν αυτοεξόριστος στη Ρώμη και κρυβόταν, γιατί χρωστούσε και στις νεραντζιές της οδού Πειραιώς ακόμη, δεν έχει αλλάξει σε τίποτα. Αγωνιζόταν ο Μάκης, με τον Ντίνο Κουτσούμη, τον Καψάλη, την Παπαδή, τον Ρουβινέτη, τον υπογράφοντα και ένα-δυο ρομαντικούς ακόμα για να του φτιάξουν την ναυαρχίδα της αυτοκρατορίας του. Την ¨Αυριανή¨.
Κι έπειτα, το 1990, ο Σαπρανίδης, ο Δουατζής, ο Σκορδαράς και η ταπεινότης μου, αγωνιστήκαμε να του φτιάξουμε το ¨Κανάλι 29¨. Με ρομαντισμό και ευαισθησίες. Έγινε μεγάλος και τρανός. Μάσησε αέρα και τον έφτυσε χρυσάφι. Μάσησε κι από Ανδρέα, μάσησε κι από Καραμανλή. Αυτός που επαίρετο στον υπέρτιτλο της φυλλάδας, ότι…..¨Γκρέμισε τον Καραμανλισμό¨.
Τελικά αυτό που γκρέμισε ήταν ο κάθε ηθικός φραγμός, που θα μπορούσε ως άλλοθι στα δεινά της κοινωνίας μας, να υπάρχει.
Γκρέμισε όλες τις ηθικές αξίες, που υπήρχαν στον περίγυρό του και ποιούσαν τιμή για τον ίδιο….
Τώρα γκρεμίζει και το ALTER, αφού πρώτα το υποθήκευσε στις τράπεζες και πήρε χρήματα, δέκα φορές πάνω από την αξία του σταθμού.
Μαζί φυσικά με τον….¨ευαισθητοποιημένο κοινωνικά¨ συνέταιρό του.
Στον ρόλο του ΚΑΛΟΥ. Ενώ ο ίδιος, κράτησε τον ρόλο του ΚΑΚΟΥ. Στον ρόλο του ΑΣΧΗΜΟΥ, ο ¨όμορφος¨ γραφικός παρουσιαστής, με τα κάποια σοβαροφανή προσχήματα, του δελτίου, ¨που τα λέει όλα και (δεν) δείχνει (τίποτα αληθινά) από όλα……¨.
Αυτή η παρέα, αφού έκανε την δουλειά της και μάσησε, στο αχόρταγο λιποσάκουλό της, δεκάδες………… εκατομμύρια από Φ.Π.Α., από εισφορές στο Ι.Κ.Α., από υποχρεώσεις σε τρίτους, από τον υπέρογκο δανεισμό, την κάνει με ελαφρά πηδηματάκια, αφήνοντας, εορτιάρες μέρες, τους εργαζόμενους στο ALTER, χωρίς λεφτά. Και σύντομα χωρίς δουλειά . Γιατί θύμα-αγοραστής, δεν φαίνεται στον ορίζοντα να υπάρχει….. Και κατά τα άλλα, από το ΚΟΝΤΡΑ του ακοντράριστου Κουρή, ο Τέρενς, κάθε βράδυ, προσπαθεί να μας πείσει, για την φιλοπατρία, τα δημοκρατικά αισθήματα και την φιλολαϊκή συμπόνια του καναλιού…..
Ρε φίλε Τέρη, παροικούντες στην Ιερουσαλήμ, είμαστε όλοι…….
Από Ρομπέν της αρπαγής, της λαμογιάς και του τυχοδιωκτισμού, ο ¨ Κύριος που γκρέμισε τον….. Καραμανλισμό¨, σας παίρνει να τον πλασάρετε ως Ρομπέν του λαού και των δεινών, που τον ταλαιπωρούν;
Αφού αυτός και ο Μπόμπολας, είναι τα δυο πιο αντιπροσωπευτικά σύγχρονα δεινά του;
Τι παθαίνετε όλοι σας, άμα συνταξιοδοτηθείτε…..Τι φουρτούνα ανασφαλειών σας κουμαντάρει…….
Και δεν φοράτε και τα…..μπρατσάκια σας. Και θα μου πνιγείτε στον ωκεανό της….ΚΟΥΡ(Η)άδας σας….

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria