Απίστευτο και όμως αληθινό. Αυτό μόνο στην Ελλάδα θα μπορούσε να συμβεί. Δήμαρχος για 25 ημέρες στην Επίδαυρο!!!!!! - OlaDeka

Απίστευτο και όμως αληθινό. Αυτό μόνο στην Ελλάδα θα μπορούσε να συμβεί. Δήμαρχος για 25 ημέρες στην Επίδαυρο!!!!!!

Νέο δήμαρχο για μόλις… 25 μέρες απέκτησαν οι κάτοικοι του καπποδιστριακού Δήμου Επιδαύρου, καθώς την Κυριακή διεξήχθησαν επαναληπτικές εκλογές της διαδικασίας του 2006 παρόλο που ο δήμος καταργείται και συγχωνεύεται από 1ης Ιανουαρίου με άλλους, βάσει του «Καλλικράτη».

Πιο συγκεκριμένα, μετά από μακρά δικαστική διαμάχη, εξελέγη στις επαναληπτικές εκλογές της Κυριακής ως δήμαρχος ο Αλέξανδρος Λυμνιάτης, επικεφαλής του συνδυασμού «Δυνατή Επίδαυρος», που επικράτησε του έτερου συνυποψήφιου του Νικόλαου – Χρήστου Βρεττού, επικεφαλής του συνδυασμού «Ανοιχτοί Ορίζοντες».

Πιο συγκεκριμένα, στα ……….12 εκλογικά τμήματα και με εγγεγραμμένους 4.122 εκλογείς, ψήφισαν μόλις 796 (δηλαδή η αποχή ξεπέρασε το 80%). Από την καταμέτρηση βρέθηκαν 26 άκυρα και 12 λευκά ψηφοδέλτια. Ο συνδυασμός «Δυνατή Επίδαυρος» έλαβε 518 ψήφους και οι «Ανοιχτοί Ορίζοντες» 240.

Υπενθυμίζεται ότι στην διαδικασία δεν συμμετείχε, κατόπιν της απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας, ο συνδυασμός που είχε κερδίσει τις εκλογές του 1996 αλλά και τις επαναληπτικές που ακολούθησαν. Ο νέος δήμαρχος Επιδαύρου Αλέξανδρος Λυμνιάτης, με θητεία μόλις 25 ημερών, μπορεί κάλλιστα πάντως να διεκδικήσει μια θέση στο βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες ως ο δήμαρχος με τη μικρότερη θητεία παγκοσμίως…

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria