Από το β' εξάμηνο του 2012 σε θετική τροχιά η Ελλάδα, τόνισε ο Ολι Ρεν - OlaDeka

Από το β’ εξάμηνο του 2012 σε θετική τροχιά η Ελλάδα, τόνισε ο Ολι Ρεν

Ο επίτροπος της ΕΕ Ολι Ρεν, σε δηλώσεις του στο Μέγαρο Μαξίμου, μετά τη συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό Γ. Παπανδρέου, υπογράμμισε πως η Ελλάδα θα δει το τέλος του τούνελ το επόμενο έτος και η ανάπτυξη θα έχει θετικό πρόσημο από το β’ εξάμηνο του 2012, προσθέτοντας ότι η Ευρώπη συμπαρατάσσεται με την ελληνική κυβέρνηση και τον ελληνικό λαό.

Από την πλευρά του, ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε σε όσα βήματα έχει κάνει η Ελλάδα μέχρι τώρα, επισημαίνοντας ότι στόχος για το 2011 είναι όχι μόνο η περαιτέρω δραστική μείωση του ελλείμματος, αλλά και η δημιουργία των προϋποθέσεων για επιστροφή στην ανάπτυξη το 2012.

Εξάλλου, αισιόδοξος ότι ο προϋπολογισμός του 2011 κινείται εντός του στόχου μείωσης του δημόσιου ελλείμματος κατά 2,5% μονάδες και συνεπώς δεν θα χρειαστούν πρόσθετα μέτρα, εμφανίστηκε ο Ολι Ρεν, ενημερώνοντας τις Επιτροπές Οικονομικών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Βουλής.

Ομιλία Τόμσεν στο συνέδριο του Economist

Δεν μπορεί να συνεχισθεί η μείωση των μισθών και συντάξεων για να μειωθεί περαιτέρω το δημοσιονομικό έλλειμμα της Ελλάδας, ανέφερε στην ομιλία του ο εκπρόσωπος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στην Τρόικα Πόουλ Τόμσεν, προσθέτοντας ότι “θα πρέπει η Ελλάδα να μάθει να φορολογείται και να μειωθούν οι σπατάλες στις δημόσιες επιχειρήσεις, πολλές από τις οποίες καταβάλλουν μισθούς πολύ πάνω από τον μέσο μισθό”.

Απαντώντας στην οικονομολόγο του Economist Intelligence Unit, η οποία αναφέρθηκε σε ένα σενάριο αναδιάρθρωσης του χρέους του ελληνικού Δημοσίου το 2012, ο κ. Τόμσεν απέκλεισε το ενδεχόμενο αυτό, λέγοντας ότι η Ελλάδα θα έχει πρωτογενές πλεόνασμα και ανάπτυξη από το τέλος του 2011 και με τον τρόπο αυτό θα ελέγξει το δημόσιο χρέος της.

Ομιλία Παπακωνσταντίνου στο συνέδριο του Economist

Στη συνέδριο του Economist μίλησε και ο υπουργός Οικονομικών, Γ. Παπακωνσταντίνου, ο οποίος τάχθηκε υπέρ της έκδοσης ευρωομολόγου, τόνισε την ανάγκη “πολιτικών ανάπτυξης” και εξέφρασε την πεποίθηση ότι η ΕΕ θα βγει πιο δυνατή από ποτέ απο την τρέχουσα κρίση.

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria