Ο ΤΡΙΣΕ ΤΡΑΓΟΥΔΑ ΡΕΜΟ - OlaDeka

Ο ΤΡΙΣΕ ΤΡΑΓΟΥΔΑ ΡΕΜΟ

Ο πρόεδρος της Ευρωπαικής Κεντρικής Τράπεζας από τη μία χαρακτήρισε ως ανεπαρκείς τις προσπάθειες των χωρών στην… Ευρωζώνη στην αντιμετώπιση της κρίσης χρέους και
αφ΄ετέρου διαμήνυσε πως η ΕΚΤ δεν μπορεί να σηκώσει άλλα βάρη.

Η αγωνία ενόψει της συνόδου κορυφής πιάνει ”ταβάνι” καθώς αναμένεται να πάρει σάρκα και οστά ο πολυσυζητημένος μηχανισμός στήριξης αλλά και τα μαρτύρια που θα υφίστανται οι χώρες που θα εντάσσονται σε αυτόν.

Μαύρα σύννεφα δεν μαζεύονται μόνο πάνω από τις Βρυξέλλες αλλά και στο κέντρο της Αθήνας, στο Μαξίμου, όπου ο πρωθυπουργός αναζητά μάταια συναίνεση από τους υπόλοιπους πολιτικούς ηγέτες για να μπορέσει να περάσει τα τωρινά μέτρα αλλά και αυτά που θα ακολουθήσουν τη Σύνοδο Κορυφής που προμηνύεται επώδυνη.
Αρκεί να αναλογιστεί κανείς τις συνέπειες για τη χώρα μας της φράσης που κυκλοφορεί στα κοινοτικά γραφεία ”πάρτε και άλλα μέτρα, αλλιώς βγάλτε τα πέρα μόνοι σας” αλλά και των συζητήσεων περί της διαδικάσίας για ελεγχόμενη πτώχευση.

Ο κύριος Τρισέ φέρεται πως θα μονοπωλήσει τη Σύνοδο Κορυφής εαν επαληθευτούν οι πληροφορίες που τον θέλουν να απειλεί ορθά κοφτά τους ευρωπαίους ηγέτες ότι δεν θα συνεχίσει η ΕΚΤ την αγορά προβληματικών ομολόγων και πως θα άρει σταδιακά τα έκτακτα μέτρα παροχής ρευστότητας σε κυβερνήσεις και τράπεζες.Και όλα αυτά την ώρα που Γάλλοι και Γερμανοί έχουν ήδη απορρίψει την πρόταση επέκτασης των κεφαλαίων του Ταμείου Διάσωσης που σήμερα ανέρχονται στα 440 δισ. ευρώ.

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria