ΑΠΟΣΥΡΟΥΝ ΤΗ ΔΙΑΤΑΞΗ ΓΙΑ ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΧΡΕΩΝ - OlaDeka

ΑΠΟΣΥΡΟΥΝ ΤΗ ΔΙΑΤΑΞΗ ΓΙΑ ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΧΡΕΩΝ

Την απόσυρση της διάταξης για τη διαγραφή χρεών προς το Δημόσιο που είχε προκαλέσει σφοδρές αντιδράσεις ανακοίνωσε πριν από λίγο από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Οικονομικών. Όπως εξήγησε
ο Γ. Παπακωνσταντίνου, η διάταξη θα…
επανεισαχθεί σε άλλο νομοσχέδιο, αφού προηγουμένως έχουν δημοσιευθεί στο διαδίκτυο όλα τα ονόματα των οφειλετών που έχουν ληξιπρόθεσμα χρέη προς το Δημόσιο.
«Όλα τα συντεταγμένα κράτη εκτός από την Ελλάδα έχουν μηχανισμό για τη διαγραφή χρεών προς το κράτος», είπε ο κ. Παπακωνσταντίνου και ξεκαθάρισε ότι πρόθεση του υπουργείου είναι η δημιουργία ενός διαφανούς και ανεξάρτητου συστήματος που θα αποφασίζει ποια χρέη θα διαγράφονται. Προς τούτο, είπε, είχε συνεργασία με τον πρόεδρο του Ελεγκτικού Συνεδρίου προκειμένου να αναλάβει το Ελεγκτικό Συνέδριο την αρμοδιότητα για να διαγράφει χρέη.
Σήμερα, εξήγησε ο υπουργός, ο μόνος τρόπος για να απαλειφθεί μία οφειλή προς το Δημόσιο είναι κατόπιν αίτηση του ενδιαφερομένου και απόφαση του υπουργού Οικονομικών. Η απόσυρση του σχετικού άρθρου από το πολυνομοσχέδιο -κατέληξε ο Γ. Παπακωνσταντίνου- γίνεται προκειμένου να μην υπάρχει καμία «σκιά» και για να έχει προηγουμένως δημοσιευθεί στο Διαδίκτυο η λίστα με όλους τους οφειλέτες με ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το Δημόσιο.

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria