Ρε μπας και μας δουλεύουν με αυτό το Wikileaks? - OlaDeka

Ρε μπας και μας δουλεύουν με αυτό το Wikileaks?

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ Η ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΑ ΜΗΝ ΕΛΕΓΧΕΙ ΤΟ ΤΙ ΒΓΑΖΕΙ ΤΟ WIKILEAKS.ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ…ΓΙ’ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΚΑΝΟΥΝ ΑΠΟ ΠΡΙΝ ΤΙΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ…ΣΥΝΕΠΩΣ ΓΙΑ
ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΞΕΡΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟ ΤΙ ΕΓΓΡΑΦΑ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟ ΠΟΤΕ ΒΓΑΙΝΟΥΝ…ΚΑΙ ΤΟ ΠΟΙΟΣ ΤΑ ΕΔΩΣΕ…
Ο Λευκός Οίκος διέταξε να επανεξεταστούν οι διαδικασίες θεμάτων ασφαλείας για να αποφευχθούν νέες αποκαλύψεις ευαίσθητων στοιχείων, την επομένη της δημοσιοποίησης πολλών εκατοντάδων αμερικανικών διπλωματικών εγγράφων με πρωτοβουλία του ιστότοπου Wikileaks.
“Κάθε αποτυχία προστασίας διαβαθμισμένων πληροφοριών είναι απαράδεκτη και δεν θα μείνει ατιμώρητη”, ανέφερε ο διευθυντής του γραφείου υπηρεσίας προϋπολογισμού του Λευκού Οίκου, Τζέικομπ Λιού σε ανακοίνωσή του προς τους επικεφαλής των υπηρεσιών διοίκησης.
Ο κ. Λιού, ένας από τους πλέον στενούς συνεργάτες του προέδρου Μπαράκ Ομπάμα, έδωσε εντολή “σε όλες τις υπηρεσίες της διοίκησης που ασχολούνται με τις διαβαθμισμένες πληροφορίες να συστήσουν μια ομάδα που θα εκτιμά την ασφάλεια των πληροφοριών αυτών”.
“Είναι υπευθυνότητα καθενός μεμονωμένα που έχει πρόσβαση σε διαβαθμισμένες πληροφορίες να προστατεύει τα βασικά δεδομένα για την ασφάλεια της χώρας μας”, επισήμανε ο κ. Λιού προσθέτοντας ότι “κάθε διαρροή άνευ εξουσιοδότησης διαβαθμισμένων εγγράφων συνιστά παραβίαση του νόμου και θέτει σε κίνδυνο την ασφάλεια της χώρας”.
Την Κυριακή ο Λευκός Οίκος καταδίκασε με τον πιο έντονο τρόπο την “ανεύθυνη και επικίνδυνη” δημοσιοποίηση χιλιάδων αμερικανικών διπλωματικών δεδομένων τονίζοντας ότι η πρωτοβουλία του ιστότοπου Wikileaks μπορεί να προκαλέσει θανάσιμους κινδύνους σε πολλά άτομα.

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria