Στο 1,30 το πετρέλαιο θέρμανσης επίσημα ! ΚΥΡΙΟΙ ΜΕΓΑΛΟΣΧΗΜΟΙ ΤΗΣ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ ΘΑ ΠΕΙΤΕ ΚΑΤΙ? - OlaDeka

Στο 1,30 το πετρέλαιο θέρμανσης επίσημα ! ΚΥΡΙΟΙ ΜΕΓΑΛΟΣΧΗΜΟΙ ΤΗΣ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ ΘΑ ΠΕΙΤΕ ΚΑΤΙ?

     Δυστυχώς όπως φαίνεται ο τόπος μας δε σώζεται με τίποτα. Η διαφαινόμενη ληστεία των νοικοκυριών της Βορείου Ελλάδος (κυρίως),  οριστικοποιήθηκε πριν λίγες μέρες με την κατάθεση του προυπολογισμού.
     Με υπερηφάνεια ο Βορειοελλαδίτης υπουργός Οικονομικών εξήγγειλε ούτε λίγο ούτε πολύ ότι του χρόνου τέτοιο καιρό θα πληρώνουμε το πετρέλαιο θέρμανσης προς
1,30 Ευρώ το λίτρο.Αυτό ήταν, κλείδωσε!
Αναρωτιόμαστε αν οι βουλευτές της Μακεδονίας στις προεκλογικές περιοδείες που κάνουν επισκέφτηκαν ποτέ καμμιά γριούλα που ζει μόνη της στα γύρω από τις πόλεις χωριά και προσπαθεί να τα βολέψει με την πενιχρή σύνταξη του ΟΓΑ. Η συγκεκριμμένη μερίδα του πληθυσμού θα πρέπει να διαθέσει σχεδόν το σύνολο της ετήσιας σύνταξής της που δεν υπερβαίνει τις 5000 Ευρώ για να ζεσταθεί, δεδομένου ότι ένα αγροτόσπιτο στην περιοχή μας χρειάζεται από 2 ως 3 τόνους πετρελαίου ετησίως.
     Στο θέμα δεν αναφέρθηκε καθόλου μέχρι τώρα ούτε ο τρίτος τη τάξει πολίτης της χώρας και βουλευτής του νομού μας  κ. Πετσάλνικος ο οποίος όλα αυτά τα χρόνια εκλέγεται και με τις προσωπικές ψήφους αυτών των γιαγιάδων.
     Από κει και πέρα τι να περιμένει κανείς από τους τοπικούς φορείς. Αυτοί με δυσκολία αλλάζουν πλευρό όταν κοιμούνται, με το πετρέλαιο θ’ ασχοληθούνε τώρα?
     Α, και κάτι ακόμη. Τα τοπικά ΜΜΕ δεν πήραν είδηση τι συνέβη? Γιατί σιωπούν? Απαξιώνουν το πρόβλημα γιατί σε προσωπικό επίπεδο δεν τους αγγίζει? ΄Εχουν λύσει όλα αυτά τα χρόνια το οικονομικό τους πρόβλημα ή ζεσταίνονται με ανανεώσιμες πηγές ενέργειας?
Και καλά να μην ρωτάει κανείς στην υπόλοιπη Ελλάδα,αλλά εδώ βόρεια στην Καστοριά ,με τις γνωστές υπό το μηδέν συχνές χειμερινές θερμοκρασίες?
     Επειδή το θέμα δεν εξαντλείται τόσο εύκολα προς το παρόν σταματάμε εδώ…
     Ρωτάμε όμως αν θα αντιδράσουν και πως:
     – ο Πρόεδρος της Βουλής και βουλευτής νομού Καστοριάς κ. Πετσάλνικος
     – ο βουλευτής της Ν.Δ. Καστοριάς κ. Τζηκαλάγιας
     – ο  (ακόμη)  Νομάρχης Καστοριάς κ. Λιάντσης
     – ο νεοεκλεγείς αντιπεριφερειάρχης Καστοριάς κ. Σαββόπουλος
     – όλοι οι τοπικοί φορείς

     Υ.Γ. Απαντήσεις περί ανταποδοτικού επιδόματος όχι μόνο δεν θα μας καλύψουν αλλά θα προκαλέσουν και τη χλεύη μας γιατί απλά τα ποσά που δίνονται κατά καιρούς είναι ευτελέστατα…

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria