Ο μεταλλαγμένος ιός του έρπη διεισδύει στα καρκινικά κύτταρα. - OlaDeka

Ο μεταλλαγμένος ιός του έρπη διεισδύει στα καρκινικά κύτταρα.

Βρετανοί επιστήμονες χρησιμοποίησαν γενετικά τροποποιημένο ιό του έρπη για να θεραπεύσουν άτομα που έπασχαν από καρκίνο της κεφαλής και του τραχήλου.

Ο μεταλλαγμένος ιός επιτέθηκε και…
… σκότωσε τα καρκινικά κύτταρα.

Η κλινική δοκιμή έγινε σε 17 ασθενείς σε νοσοκομείο του Λονδίνου και έδειξε ότι η χρήση του ιού, σε συνδυασμό με χημειοθεραπεία και ακτινοθεραπεία, κατέστρεψε τους όγκους στους περισσότερους ασθενείς.

Δύο χρόνια μετά, οκτώ στους δέκα ασθενείς (ποσοστό 82%) δεν είχαν υποτροπή, ενώ μόνο δύο επανεμφάνισαν καρκίνο.

Ο μεταλλαγμένος ιός του έρπη διεισδύει στα καρκινικά κύτταρα, πολλαπλασιάζεται στο εσωτερικό τους και τα εξοντώνει από τον πυρήνα τους.

Ο ιός έχει προγραμματιστεί να παράγει μια πρωτεΐνη που ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα του ασθενούς, χωρίς να βλάπτει τα υγιή κύτταρα.

Ερευνητές, από το Ίδρυμα Αντικαρκινικών Ερευνών του Λονδίνου, ανέφεραν ότι άρχισαν επίσης κλινικές δοκιμές σε ασθενείς που πάσχουν και από άλλα είδη καρκίνου, όπως του δέρματος.

Συγκριτικά, σύμφωνα με τους επιστήμονες, το 35% – 55% των ασθενών που ακολουθούν την κλασική αντικαρκινική θεραπεία (χημειοθεραπεία και ακτινοθεραπεία), χωρίς τη βοήθεια του ιού του έρπη, επανεμφανίζουν καρκινικούς όγκους μετά από δύο χρόνια, συνεπώς η νέα μέθοδος φαίνεται να έχει σαφή ευεργετικά αποτελέσματα.

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria