Συνεχής επιδείνωση των δεικτών της οικονομίας. - OlaDeka

Συνεχής επιδείνωση των δεικτών της οικονομίας.

Η επιδείνωση των οικονομικών δεικτών και της κατάστασης της οικονομίας, καταγράφεται από τα στοιχεία που βγαίνουν συνεχώς στη δημοσιότητα. Τα στοιχεία που
έδωσε χθες η ΕΣΕΕ για τις 1.500 επιχειρήσεις που μετανάστευσαν σε άλλες χώρες, είναι το πρώτο σημερινό χτύπημα.

Σημαντική μείωση καταγράφηκε στη συνολική αξία των εισαγωγών και εξαγωγών καθώς ούτε παράγουμε τίποτε για να πουλήσουμε ούτε καταναλώνουμε για να αγοράσουμε.

Η συνολική αξία των εισαγωγών-αφίξεων κατά το Σεπτέμβριο ανήλθε στο ποσό των 3,2 δισ ευρώ έναντι 4,6 δισ. ευρώ κατά τον ίδιο μήνα του έτους 2009, παρουσιάζοντας μείωση 30,1%.
Η συνολική αξία των εξαγωγών-αποστολών κατά το μήνα Σεπτέμβριο 2010 ανήλθε στο ποσό των 1.175,2 εκατ. ευρώ έναντι 1.299,9 εκατ. ευρώ κατά τον ίδιο μήνα του έτους 2009, παρουσιάζοντας μείωση 9,6%.

Παράλληλα, η συνολική αξία των εισαγωγών-αφίξεων κατά το δωδεκάμηνο Οκτωβρίου 2009-Σεπτεμβρίου 2010 παρουσίασε μείωση 21,3% σε σύγκριση με το αντίστοιχο δωδεκάμηνο Οκτωβρίου 2008-Σεπτεμβρίου 2009.

Η Στατιστική, όμως, έδωσε κι άλλα στοιχεία σοκ. Μείωση 7,2% παρουσίασε ο δείκτης βιομηχανικής παραγωγής το Σεπτέμβριο κι αυτό δείχνει ότι οι βιομηχανίες δεν παράγουν αφού δεν έχουν πελάτες.

Την ίδια στιγμή, σε έρευνα της Deloitte σε 19 χώρες, αναφέρει ότι οι Ελληνες πολίτες θα ξοδέψουν τα Χριστούγεννα 21% λιγότερα χρήματα για δώρα, εξόδους και φαγητό. “Μαύρες” γιορτές επομένως για καταναλωτές και εμπόρους όλων των κατηγοριών. Στην ίδια έρευνα αναφέρεται ότι οι Ελληνες είναι οι πιο απαισιόδοξοι στην Ευρώπη, 9 στους 10 βλέπουν ότι η χώρα είναι σε ύφεση και μόλις 5% ότι μπορεί να ανακάμψει. Επίσης, οι περισσότεροι βλέπουν τον εαυτό τους φτωχότερο και με μικρότερη αγοραστική δύναμη.

Σε έρευνα επίσης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας αναφέρεται ότι 2 στους 2 Ελληνες αποδοκιμάζουν την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης και έξι στους 10 ότι έρχονται κι άλλα μέτρα. Τι ζητούν οι πολίτες; Επιβολή προσωρινών εισφορών σε κερδοφόρες εταιρείες (70,8%), η συγχώνευση δημόσιων υπηρεσιών (73,2%) απελευθέρωση της ενέργειας (71,5%), άνοιγμα κλειστών επαγγελμάτων γενικά (76,9%), ελεύθερη αδειοδότηση ταξί και φορτηγών (75%) και την ιδιωτικοποίηση συγκοινωνιών (58,4%).

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria