Ούτε καν μπήκε στον κόπο να απαντήσει στο δια ταύτα της πρότασης Πούτιν. - OlaDeka

Ούτε καν μπήκε στον κόπο να απαντήσει στο δια ταύτα της πρότασης Πούτιν.

Έγκυροι διπλωματικοί κύκλοι στη Μόσχα αναφέρουν – και το επιβεβαιώνουν υψηλόβαθμοι κύκλοι του ελληνικού Πενταγώνου – ότι το τελευταίο πενθήμερο του Αυγούστου, ο πρωθυπουργός της Ρωσίας, Βλαντιμήρ Πούτιν έστειλε προσωπική επιστολή στον Γ.Παπανδρέου
. Την επιστολή μετέφερε προσωπικά ο επικεφαλής της ρωσικής υπηρεσίας στρατιωτικοτεχνικής συνεργασίας Μ. Ντιμίτριεφ, κατά τη διάρκεια ιγκόγκνιτο επίσκεψης που, κατά τους ίδιους κύκλους, έκανε εκείνες τις ημέρες στην Αθήνα.

Στην επιστολή γινόταν αναφορά σε σημαντικό εξοπλιστικό πρόγραμμα, το οποίο είχε προχωρήσει αρκετά επί Νέας Δημοκρατίας, αλλά τώρα, επι ΠΑΣΟΚ, κινείται με ρυθμούς σημειωτόν. Πρόκειται για την αγορά εκ μέρους της Ελλάδας, 419 ρωσικών Τεθωρακισμένων Οχημάτων Μάχης (ΤΟΜΑ), BMP-3, που ανέρχεται σε πάνω από ένα δις.

Στην επιστολή ο Πούτιν, αφού εξηγούσε ότι η ρωσική ηγεσία γνωρίζει τα μεγάλα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει σήμερα η χώρα μας, προχωρούσε στην εντυπωσιακή –και ασυνήθιστη για τα διεθνή δεδομένα, ιδιαίτερα στον τομέα του εμπορίου των όπλων- πρόταση για αποπληρωμή αυτού του ποσού με αγροτικά είδη. Μέθοδος δηλαδή, που η Ρωσία έχει εγκαταλείψει από εποχής Σοβιετικής Ένωσης.

Λίγες ημέρες μετά, στις 15 Σεπτεμβρίου 2010, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο κ.Γ.Παπανδρέου σε επιστολή του προς τον Πούτιν, αφού επανέλαβε τη γνωστή «καραμέλα» περί μακραίωνων δεσμών ανάμεσα στον ελληνικό και το ρωσικό λαό, ούτε καν μπήκε στον κόπο να απαντήσει στο δια ταύτα της πρότασης Πούτιν.

Είναι προφανές ότι εάν ισχύουν όλες αυτές οι πληροφορίες –και το Μαξίμου είναι υποχρεωμένο να δώσει τις σχετικές διευκρινίσεις- οι σχέσεις της Ελλάδας με τη Ρωσία έχουν πέσει στο ναδίρ. Πόσο μάλλον, όταν έχει προηγηθεί η ψυχρότητα, εξαιτίας των προεκλογικών θέσεων Παπανδρέου για τον αγωγό Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη.

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria