Εχετε συνειδητοποιήσει τι σφαγή θα ακολουθήσει. - OlaDeka

Εχετε συνειδητοποιήσει τι σφαγή θα ακολουθήσει.

Η ελληνική τραγωδία μόλις άρχισε! Ο Τομάζο Παντόα-Σκιόπα, πρώην μέλος του δ.σ. της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, πρώην υπουργός Οικονομικών της Ιταλίας και νυν σύμβουλος του Γιώργου Παπανδρέου, ήταν απολύτως σαφής:
Η ελληνική οικονομία θα χρειαστεί δέκα με δεκαπέντε χρόνια για να ανακάμψει, Η προσπάθεια να πεισθούν οι αγορές θα είναι μακρά και θα συνεχιστεί και μετά το 2013 και τη λήξη ισχύος του Μνημονίου!
Εχετε συνειδητοποιήσει τι σφαγή θα ακολουθήσει αφού, με τα μέτρα, που έχουμε ήδη πάρει το έλλειμμα φέτος θα κλείσει σχεδόν στο 10%;
Φαντασθείτε τι άλλο θα γίνει σε αυτή τη χώρα προκειμένου να φτάσουμε στο στόχο που είναι: έλλειμμα 3%. Αν ένα χρόνο μετά την εισβολή των τροϊκανών και των εδώ εξαπτέρυγών τους στην καθημερινότητά μας το 90% των εργαζομένων βρίσκεται στα όρια της κατάθλιψης, το 2013 το απέραντο φρενοκομείο θα φαντάζει επιεικής χαρακτηρισμός.
Το μεγάλο ζήτημα όμως είναι γιατί επιμένουν σε μια πολιτική που φωνάζει από μακριά πως είναι αδιέξοδη, σε μέτρα που εξοντώνουν λαούς και χώρες.
Φωνές ακόμα και από την ίδια όχθη, των κυβερνώντων (Πωλ Κρούγκμαν, Κένεθ Ρογκόφ – πρώην επικεφαλής των ………..οικονομολόγων του ΔΝΤ) επιμένουν ότι η μόνη λύση στη γενικευμένη κρίση του χρέους είναι η αναδιάρθρωσή του, η αναδιαπραγμάτευση των όρων αποπληρωμής, ακόμα και η διαγραφή σημαντικού μέρους ή και του συνόλου των χρεών, σε ευρωπαϊκή κλίμακα. Λύσεις που ούτε διανοούνται όσοι μοναδικό τους μέλημα έχουν τη διαφύλαξη των συμφερόντων του χρηματοπιστωτικού κεφαλαίου.
Η Ευρώπη χρειάζεται να κάνει στροφή 180 μοιρών, προκειμένου να μη βυθιστεί χωρίς επιστροφή στα αδιέξοδα του μονεταρισμού και του νεοφιλελευθερισμού, που ανοίγουν το δρόμο στην ολοκληρωτική επικράτηση των νόμων της οικονομικής –και όχι μόνο– ζούγκλας. Μόνη ελπίδα της είναι να αφυπνιστούν τα θύματα αυτής της καταστροφικής πολιτικής

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria