Το πολιτικό σύστημα απαξιώθηκε περισσότερο....... - OlaDeka

Το πολιτικό σύστημα απαξιώθηκε περισσότερο…….

Τα διλήμματα έπιασαν, οι υποσχέσεις της τελευταίας στιγμής επίσης. Από αυτό το σημείο έως το προβάδισμα από 4,3% έως 4,9% στο ΠΑΣΟΚ (!!!) που δίνουν βάσει δημοσκοπήσεων οι εταιρείες υπάρχει μεγάλη απόσταση, ενώ στον πρώτο γύρο είχαμε 2%.
Είχε προαναγγελθεί, το έκαναν πράξη, έτσι θα είναι, αφού έτσι το λένε. Προφανώς το δείγμα της πρώτης Κυριακής δεν ήταν αντιπροσωπευτικό. Δεν τους άρεσε εκείνος ο λαός και επιλέγουν άλλο αυτήν την Κυριακή.
Το καμπανάκι της πρώτης Κυριακής ήχησε στα αυτιά του συστήματος των media και καθάρισε για πάρτη του ΠΑΣΟΚ και των εξαπτέρυγων.

Στην Ιπποκράτους έλαβαν ένα αποτέλεσμα που δεν περίμεναν και πήραν μια βαθιά ανάσα, έστω κι αν χάνουν στην πλειοψηφία των νομών.

Γιατί δεν το λένε ακόμα, αλλά η Νέα Δημοκρατία κερδίζει τους 33 απο τους 54 Νομούς, ενώ το 2009 είχε πάρει έξι μετά βίας !!!

Ιδιαιτέρως οι συνεργάτες της εκ δεξιών και πασών των Σγουρών πρέπει να είναι ικανοποιημένοι. Επέδειξαν πειθαρχία στις εντολές του κόμματος κι έτσι ο Καρατζαφέρης από αύριο θα επαίρεται ως νικητής, ως ρυθμιστής, το άπαν….

Κι αν το εκλογικό ανέφικτο των 7 ή 8 κερδισμένων περιφερειών για τη ΝΔ δεν έγινε πραγματικότητα, ούτε και οι 3 μεγάλοι δήμοι, τα ενδιάμεσα συμπεράσματα που μπορούν να αντληθούν από την αναμέτρηση είναι εξαιρετικά σημαντικά.

Στο Δήμο της Αθήνας, πέρα από την αυτοκαταστροφική τάση του Κακλαμάνη, να αφήνει μόνο σε πάνελ τον Καμίνη τρείς μέρες προ των εκλογών η πλάστιγγα έγειρε λόγω του μειλίχιου και συμπαθούς ύφους του νέου δημάρχου αλλά κυρίως για ένα θέμα: της λαθρομετανάστευσης.

Όταν προσπαθούσαν κάποιοι να παρουσιάσουν τον Καμίνη ως …προστάτη των μεταναστών, όταν έλεγε ότι πρέπει να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα με ένα συγκεκριμένο τρόπο, στην πραγματικότητα έστελναν ψήφους στην κάλπη υπέρ αυτού. Βέβαια υπάρχει προοδευτικότητα στα media στο θέμα των μεταναστών, αλλά στο θέμα των ομοφυλόφιλων περίσσεψαν οι ειρωνίες και τα πικάντικα σχόλια. Ήταν σε λάθος συνδυασμό, ως φαίνεται, ο Ψινάκης.

Στη Θεσσαλονίκη ο Μπουτάρης πολύ έξυπνα, τα έβαλε με τον Μητροπολίτη, προκειμένου να σηκώσει από τους καναπέδες αριστερούς ψήφους. Η τακτική του ήταν άριστη, έστω κι αν τελικά δεν εκλεγεί.

Ενώ στον Πειραιά ο Βασίλης Μιχαλολιάκος ολοκλήρωσε τη μεγάλη ανατροπή πετυχαίνοντας μια νίκη μεγάλης σημασίας, με προεκλογική συμπεριφορά άψογη, με τα σωστά μηνύματα, με τη σωστή τακτική. Κέρδισε γιατί πάνω από όλα ήταν ανθρώπινος .

Η ΝΔ δεν πήγε άσχημα. Διεκδίκησε την υπέρβαση μέχρι τέλους. Έχει όμως πολύ δρόμο για τη διαμόρφωση των κοινωνικών συμμαχιών. Μέσα σε ένα εχθρικό περιβάλλον, βγήκε από τη γωνία, διεκδίκησε, πάλεψε σε συνθήκες υψηλού ανταγωνισμού. Όταν πριν από τρεις γράφαμε ότι η ΝΔ θα κερδίσει 5 Περιφέρειες, μας κοιτούσαν με οίκτο…

Πιο πολύ από τις 3 χαμένες Περιφέρειες, σημασία έχουν τα διδάγματα αυτού του αγώνα. Είναι πολλά, είναι σημαντικά, χρήζουν μεγάλης ανάλυσης.

Ένα πρώτο συμπέρασμα είναι ότι ο κόσμος δεν ψηφίζει σαν κοπάδι, έχει άποψη, τα πρόσωπα έχουν ιδιαίτερη σημασία, οι τακτικές επίσης καθώς και η αναμόρψωση της στρατηγικής όταν το απαιτούν οι ανάγκες.

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria