Θέλω να καταλάβω και δεν μπορώ,γιατι για χρόνια ο κοσμάκης ψήφιζε ΠΑΣΟΚ - OlaDeka

Θέλω να καταλάβω και δεν μπορώ,γιατι για χρόνια ο κοσμάκης ψήφιζε ΠΑΣΟΚ

Γυρνώντας σπίτι κάθησα να δω τα αποτελέσματα στο Mega, η θριαμβευτική έκφραση της Τρέμη δεν άφηνε αμφιβολίες για τα ευνοικά για την κυβέρνηση αποτελέσματα που
τόσο πολύ αυτή και οι παρατρεχάμενοι της προσπαθήσανε. Τελικά 8-5 στις περιφέρειες και απωλεσθέντες οι δύο μεγάλοι δήμοι. Ένιωσα την ίδια πίκρα όπως εικοσιδύο χρόνια πριν όταν από την απέναντι κερκίδα του Παλαί οι κιτρινόμαυροι μου φώναζαν ποτέ ποτέ.

Θέλω να καταλάβω και δεν μπορώ, για χρόνια ο κοσμάκης ψήφιζε ΠΑΣΟΚ όμως είχε ως δέλεαρ κάτι σαν αντάλλαγμα, διορισμός ή ευνοική μετάθεση ή εύκολος πλουτισμός ή λοβιτούρα ο ήλιος όλα τα σκέπαζε. Το ΠΑΣΟΚ που εξιδανίκευσε και θεσμοποίησε έναν αμοραλισμό στην υπηρεσία της καταναλωτικής απληστίας. Έκλεινε το μάτι στους πολίτες υποσχόμενο μεγάλο φαγοπότι και αυτοί πιστά ακολουθούσαν είτε τελικά έτρωγαν είτε όχι. Ήταν τέτοια η πλιατσικολογική ονείρωξη που δε καθόταν κανείς να ασχοληθεί με την αναξιοκρατία, την ανισονομία, τη κατάργηση κάθε κριτηρίου ποιότητας, την απαξίωση της δημιουργίας. Ο καθένας είχε απτά παραδείγματα λίγο δίπλα του, ένα φίλο που μπήκε στην εφορία, έναν άλλο που αεριτζήδικα πλούτισε, το κυριότερο υπήρχε το καταφατικό νεύμα του πρωθυπουργού, είπαμε να κάνει ένα δώρο στον ευατό του ξεστόμισε όχι όμως και πεντακόσια εκατομμύρια. Δώρο στον ευατό του να κάνει , δηλαδή το μήνυμα ήταν σαφές: όλα επιτρέπονται..

Όμως τότε λεφτά υπήρχαν μπορούσαν να ικανοποιήσουν νεόπλουτα γούστα και ο διορισμένος ήξερε πως θα συνταξιοδοτηθεί από το δημόσιο ενώ τίποτα δεν τον κουνούσε από την καρέκλα του.

Τώρα; Τώρα που όλοι φλερτάρουν με τη φτώχεια , τώρα που τα λουκέτα είναι η συνηθέστερη δακόσμηση στη πόρτα του εμπορικού καταστήματος, τώρα που ακόμα και αυτή η μονιμότητα του δημοσίου υπαλλήλου αμφισβητείται ανοικτά καταργώντας στη πράξη πολύχρονα προνόμια βυθίζοντας στην αγωνία τόσος εργαζομένους, τώρα τι γίνεται;

Τίποτα καινούργιο ή πρωτόγνωρο, ο κόσμος συνεχίζει να ψηφίζει ΠΑΣΟΚ.

Πέρα τώρα από τα αποτελέσματα που είναι τέτοια ώστε δεν χρειάζεται να είναι κανείς μάντης για να προδικάσει με δεσμευτική βεβαιότητα ότι η αύξηση των εκλογικών ποσοστών της ΝΔ σε συνδυασμό με τη περεταίρω διόγκωση της λαικής δυσαρέσκειας λόγω των επερχόμενων δοκιμασιών που θα επιβάλει στη χώρα η τρόικα, θα οδηγήσει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευση μπροστά στα ποσοστά

Πέρα από τις δεδομένες υπηρεσίες που προσφέρονται από τα ΜΜΕ στα τηλεοπτικά παράθυρα της ντροπής ή τις εφημερίδες που έχουν μετατραπεί σε προπαγανδιστικά φυλλάδια, η ΝΔ συνεχίζει να πληρώνει του ότι ποτέ δεν κατήγγειλε, ποτέ δεν αντιπάλαιψε τα πολιτικά εγκλήματα του ΠΑΣΟΚ.

Αντιθέτως προσπάθησε να τα μιμηθεί για το δικό της κομματικό όφελος και για να κερδίσει τον περιβόητο μεσαίο χώρο ακολουθώντας τις ορμήνεις της θυγατέρας. Μόνο που η μίμηση δε μπορεί να σε κάνει ποτέ καλύτερο από το πρωτότυπο. Θαυμάσαμε χθες τον Χατζηδάκη και τον Κεδίκογλου να είναι αδύναμοι να εκφράσουν το παραμικρό λόγο, έρμαια στις άγριες διαθέσεις των διαπρυσίων υποστηρικτών της κυβέρνησης. Αν η πολιτική βασίζεται στο να πείθεις για την ιδεολογία, την ικανότητα και τις προτάσεις σου τότε ο Σαμαράς ξεκίνησε χθες μια προεκλογική περίοδο, λόγω του υπαρκτού δεδομένου των πρόωρων εκλογών, με το χείριστο ανθρώπινο δυναμικό.

Τώρα που ουσιαστικά εκμηδένισε τη διαφορά με τον αντίπαλο τώρα είναι καιρός να ξαναπάρει εκείνο το σφουγγάρι , που όμοιο του δε βρίσκεται ούτε στους σφουγγαράδες στην Κάλυμνο, μόνο που αυτή τη φορά πρέπει να σβήσει ανθρώπους νοοτροπίες και πρακτικές ενώ παράλληλα πρέπει να αξιοποιήσει τους ικανούς. Μέσα στο κόμμα ή έξω από αυτό πρέπει να τους αναζητήσει.

Αλλιώς θα χρεώνεται την αποτυχία του Νικηταρά του δενδροφάγου, θα υποσκάπτεται από τον Κυριάκο, που δυο μέρες πριν τις εκλογές μιλούσε για απολύσεις στο δημόσιο, θα λαβώνεται από τον δημαρχίσκο που θέλει να ακολουθήσει το κόμμα της μητέρας του.

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria