Σαρωτικές αλλαγές στο Δημόσιο και μαζικές μετατάξεις. - OlaDeka

Σαρωτικές αλλαγές στο Δημόσιο και μαζικές μετατάξεις.

Σαρωτικές αλλαγές στο Δημόσιο με καταργήσεις – συγχωνεύσεις οργανισμών και μαζικές μετατάξεις ετοιμάζει η κυβέρνηση, που στοχεύει να μειώσει τον δημόσιο τομέα κατά 30%.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα του κυριακάτικου Τύπου, το «λίφτινγκ» στην κρατική μηχανή θα ολοκληρωθεί τους επόμενους 6 μήνες με σαρωτικές αλλαγές σε όλα τα υπουργεία και τους δημόσιους οργανισμούς.Σε όλο το Δημόσιο θα καταρτίσουν καταστάσεις με τους υπαλλήλους ανά υπηρεσία, ενώ η κυβέρνηση σε συνεργασία με την τρόικα θα προσλάβει διεθνή σύμβουλο για την αξιολόγηση του έργου και των αναγκών κάθε φορέα..

Το προσωπικό που θα κριθεί πλεονάζον θα μετακινηθεί σε άλλες θέσεις, ενώ αλλαγές θα γίνουν στη νομοθεσία που καλύπτει τις μετατάξεις, μεταθέσεις και αποσπάσεις των υπαλλήλων.

Κατά την εφημερίδα «Έθνος», μέχρι τα Χριστούγεννα θα γίνουν καταργήσεις και συγχωνεύσεις φορέων. Μεταξύ αυτών, οι 7 διευθύνσεις του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης θα γίνουν 4, στα υπουργεία Περιβάλλοντος και Πολιτισμού θα πέσει «κούρεμα» κατά 50%, οι ΔΟΥ θα μειωθούν σε 100 και θα αποκρατικοποιηθούν περίπου 22 φορείς του υπουργείου Οικονομικών, το 30% των στρατοπέδων και τα 2/3 των νομικών προσώπων δημοσίου δικαίου θα καταργηθούν, ενώ τα διπλωματικά πόστα θα μειωθούν στο μισό.

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria