Μάθε τέχνη και άστηνε... - OlaDeka

Μάθε τέχνη και άστηνε…

Δυο και σήμερα μείνανε μέχρι τη γέννα. Γιατί όπως έλεγε και ένας παλιός πολιτικός η κάλπη είναι σαν μια εγκυμονούσα γυναίκα: Ποτέ δεν ξέρεις τι θα βγάλει. Ακόμη και

στην εποχή μας που οι δημοσκοπήσεις και τα exit polls θεωρούνται ακριβέστατα δεν είναι
λίγες οι φορές που ακόμη και εν δυνάμει πρωθυπουργοί έχουν βρεθεί μπροστά σε θλιβερές εκπλήξεις. Πόσο μάλλον όταν πρόκειται περί αυτοδιοικητικών εκλογών σε έναν από τους τόσους πολλούς δήμους της Επικράτειας. Εκεί οι προβλέψεις είναι αδύνατες ή ακόμη πιο απλά δεν υπάρχουν προβλέψεις. Η αγωνία φτάνει στο κατακόρυφο έστω κι αν δεν είναι ίδια για όλους. Απλά κάποιοι που έχουν μάθει μέχρι τώρα να δουλεύουν ακόμη κι αν ηττηθούν θα επιστρέψουν στις δουλειές τους. Κάποιοι όμως που τόσα χρόνια έχουν γαντζωθεί στην “καρέκλα” θα είναι πολύ δύσκολο να την αποχωριστούν.Η απώλεια της “καρέκλας” φέρνει απώλεια της διαταγής, της εξουσίας, της ματαιοδοξίας και ίσως και της αλαζονείας που καλλιεργήθηκε όλα αυτά τα χρόνια.
΄Ετσι είναι θείε: η αλαζονεία είναι ο χειρότερος εχθρός της εξουσίας. Οι συγκυρίες σε φέρανε για πολλά χρόνια στην κορυφή της αυτοδιοίκησης και τώρα τρέμεις στην σκέψη πως θα εγκαταλείψεις την “καρέκλα”. Αντί καθημερινά να δοξάζεις την τύχη σου που δεν παρέμεινες ένας απλός οδοντίατρος συνεχίζεις να πιστεύεις ότι θα εξακολουθήσεις να δοξάζεσαι. Μπορείς βέβαια να δοξαστείς την επαύριο των εκλογών αν επιστρέψεις στο ιατρείο σου. Να ξαναφορέσεις την άσπρη ποδιά, να ξαναπιάσεις το τροχάκι και ιδού πεδίον δόξης λαμπρόν. Βέβαια η επιστήμη από τότε έχει εξελιχθεί (μην παίρνεις ως παράδειγμα τον εαυτό σου που παρέμεινε στάσιμος). ΄Ισως λοιπόν να χρειαστεί να παρακολουθήσεις εκ νέου σεμινάρια οδοντιατρικής αφού θα πρέπει να βρεις κι εσύ έναν τρόπο βιοπορισμού…
Μην στενοχωριέσαι λοιπόν όταν αντικρύζεις άδεια καφενεία και μην βάζεις λιτούς και δεμένους να σε ακολουθούν κάθε βράδυ μετατρέποντας τις επισκέψεις σου στα χωριά σε περιοδεύοντες θιάσους. Θα πρέπει να ξέρεις όμως ότι τα δύσκολα για τους λιγοστούς ανθρώπους που παρευρίσκονται κάθε φορά αρχίζουν με την ομιλία σου. Οι κακές γλώσσες λένε ότι ελάχιστα από τα λεγόμενά σου γίνονται κατανοητά. Μήπως πρέπει να κουβαλάς μαζί σου κι έναν διερμηνέα?
Οι ακόμη πιο κακές ψιθυρίζουν ότι τα τοπικά κανάλια έχουν δεχτεί αιτήματα απλών πολιτών για προβολή υποτίτλων κατά τη διάρκεια των συνεντεύξεών σου.
Θείε Κώστα, τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα δεν πρόκειται να ξεγελάσουν πάλι τον κόσμο.
Η έπαρση και η αλαζονεία αυτή τη φορά να είσαι σίγουρος πως θα τιμωρηθούν.
ΑΜΕΙΛΙΚΤΑ…

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria