Να γιατί θα γίνουν πρόωρες ...... - OlaDeka

Να γιατί θα γίνουν πρόωρες ……

Οι παλιοί καλοί καπεταναίοι διαφεντεύανε στις θάλασσες γιατί παρατηρούσαν προσεκτικά τα σημάδια του καιρού και προέβλεπαν τις δυσκολίες που θα ακολουθήσουν. Αργότερα το ίδιο έκαναν και
στις παγκόσμιες αγορές και κατάφεραν να διαφεντέψουν και την παγκόσμια ναυτιλία.

Εξωστρεφείς, ευέλικτοι και δεινοί διαπραγματευτές μαζευόντουσαν στις καλές εποχές και αναπτύσσονταν στις δύσκολες όταν οι άλλοι ψαχνόντουσαν.

Η ελληνική κυβέρνηση σήμερα όμως δεν έχει καπετάνιο. Εδώ που τα λέμε δεν έχει ούτε καν αξιωματικούς. Ούτε τα σημάδια των καιρών είδαν, ούτε τις δυσκολίες προέβλεψαν ούτε διαπραγματεύτηκαν και ούτε τη συγκυρία του ότι πρώτοι μπήκαμε στη διαδικασία του μηχανισμού στήριξης κατάφεραν να εκμεταλλευτούν, έστω την τελευταία στιγμή αποκομίζοντας κάποια οφέλη που οι επόμενοι όπως η Ιρλανδία και πιθανόν η Πορτογαλία δεν θα μπορούν να έχουν.

Και όλα αυτά γιατί τα πάντα έγιναν χωρίς σχέδιο και με μόνο σκοπό να ικανοποιηθούν συγκεκριμένα συμφέροντα των οποίων ο στόχος είναι η αναδιανομή της πίτας στην χώρα.

Αυτοί τους στήριξαν και περίμεναν συγκεκριμένα αποτελέσματα που όμως δεν ήρθαν. Ενδεικτικά θα αναφέρουμε την απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας και το άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων καθώς επίσης και μια σειρά από άλλα διαρθρωτικά μέτρα. Που ναι μεν πρέπει να γίνουν αλλά και με συγκεκριμένες προδιαγραφές για να ικανοποιήσουν τους εντολοδόχους.

Μετά τις τελευταίες παλινδρομήσεις του ΓΑΠ έγινε αντιληπτό ότι η κυβέρνηση αυτή δεν μπορεί να καταφέρει μόνη της και χρειάζεται ενίσχυση και από άλλους πρόθυμους συνεταίρους. Γι’ αυτό ενισχύθηκε ο Καρατζαφέρης, προωθείται η αποστασία του κόμματος της κόρης του μπαμπά της, ετοιμάζεται ο Δημαράς και οργανώθηκε ο Κουβέλης.

Να θεωρείται επίσης ως δεδομένο και το άλλο σενάριο: Σύμφωνα με το οποίο ο Γ. Παπανδρέου θα πάει ούτως ή άλλς σε εκλογές επειδή δεν θέλει να χρεωθεί μόνον αυτός και το ΠΑΣΟΚ την πτώχευση και την επιδείνωση της κατάστασης.

Στην πρώτη λοιπόν ευκαιρία που οριοθετείται την προσεχή άνοιξη και σίγουρα πριν λήξει η προθεσμία του εκλογικού νόμου για τη λίστα, θα χρησιμοποιήσουν την ανεπάρκεια του πιο ανέφικτου προϋπολογισμού που είδαμε ποτέ, για να προκηρύξουν εκλογές.

Η παρέα των προθύμων θα είναι έτοιμη τότε να ενισχύσει την παραπαίουσα παρέα του ΓΑΠ, όπου με καραμέλα τη συναίνεση για τη σωτηρία της χώρας θα προσπαθήσουν να αντέξουν μερικούς μήνες σαν κυβέρνηση εθνικής ενότητας για να φέρουν σε πέρας τις εντολές των αλλοδαπών και ντόπιων αφεντικών τους.

‎Το σύστημα βρυχάται. Κανείς δεν είπε ότι θα έπεφτε χωρίς να αντιδράσει. Κάτι τέτοιο ήταν αναμενόμενο. Η τελευταία πράξη του έργου μόλις ξεκίνησε. Εμείς θα μείνουμε σταθερά απέναντι.

Χαμογελάμε όμως στη θέα των θλιβερών μαριονεττών που τους κινούν τα νήματα και αυτοί χορεύουν. Ψωροπερήφανα τσιράκια μιας ξιπασμένης εξουσίας που παραπαίει.

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria