Όλα δείχνουν πως αύριο η ΝΔ θα καταθέσει και επίσημη πρόταση για επανάληψη της ψηφοφορίας - OlaDeka

Όλα δείχνουν πως αύριο η ΝΔ θα καταθέσει και επίσημη πρόταση για επανάληψη της ψηφοφορίας

Ανάγκη παρέμβασης από Πρόεδρο της Βουλής Φίλιππο Πετσάλνικο για να λυθεί το μείζον ζήτημα που δημιουργείται και να προστατευθεί το Σύνταγμα αλλά και το κύρος του Κοινοβουλίου.

Για εξαπάτηση των βουλευτών μπορεί να μη μίλησε ακόμα επίσημα το ΚΚΕ, αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ άφησε το ενδεχόμενο ανοιχτό.
Φωτιές ανάβει η καταγγελία του Βουλευτή της ΝΔ Κ. Τζαβάρα στη Βουλή. Όπως είπε, εάν τα κόμματα της αριστεράς είχαν ψηφίσει σύμφωνα με την πρόταση του πορίσματός τους και με την προφορική διευκρίνιση που έκαναν λίγο πριν την ψηφοφορία, κανένας από τους Μπασιάκο, Κοντό και Δούκα δεν θα παραπεμπόταν και για κανένα αδίκημα.
Όλα δείχνουν πως αύριο η ΝΔ θα καταθέσει και επίσημη πρόταση για επανάληψη της ψηφοφορίας, αφού η καταγγελία είναι σοβαρή και που αποκλείει την πιθανότητα ο Φίλιππος Πετσάλνικος να την αφήσει να αιωρείται…

Όπως καταγγέλλει ο κ. Τζαβάρας, η ψήφος τους (ΚΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ) που αφορούσε άλλο αδίκημα, (απιστία, άρθρο 390 του ΠΚ) συνυπολογίστηκε μαζί με την ψήφο των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ που αφορούσε άλλο αδίκημα (απιστία περί την υπηρεσία 256 ΠΚ) και έτσι εξ αιτίας της εξαπάτησης των βουλευτών της αριστεράς σχηματίστηκε η απαιτούμενη από το σύνταγμα πλειοψηφία ( η οποία δεν θα είχε επιτευχθεί εάν ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ ψήφιζαν με βάση το πόρισμά τους) και ασκήθηκε έτσι παράνομα η δίωξη εναντίων των Δούκα, Μπασιάκου και Κοντού.
Εάν δηλαδή το ΚΚΕ και ο ΣΥΡΙΖΑ ψήφιζαν το αδίκημα που εκείνοι είχαν προτείνει (απιστία, ΠΚ 390) δεν θα υπήρχε παραπομπή ούτε και για αυτούς τους τρείς παραπεμφθέντες περί απιστίας λόγω ελλείψεως της απαιτούμενης πλειοψηφίας. Δηλαδή αθροίστηκαν στο τέλος ετερόκλητοι ψήφοι, κάτι που παραβιάζει ανθρώπινα δικαιώματα και καταρρακώνει το σύνταγμα και το κύρος του κοινοβουλίου.
Επιβάλλεται, τα δυο κόμματα της αριστεράς να ξεκαθαρίσουν τη στάση τους και να διαχωρίσουν τη θέση τους για να μην θεωρηθούν συνεργοί του ΠΑΣΟΚ στην παραβίαση στοιχειωδών ανθρωπίνων δικαιωμάτων που προστατεύουν την τιμή την υπόληψη και την ελευθερία πολιτών.
Αύριο θα κατατεθεί αίτημα της ΝΔ αλλά και του Κ. Τζαβάρα προς τον Πρόεδρο της Βουλής προκειμένου να κηρυχτεί άκυρη η ψηφοφορία, παράνομη η παραπομπή και πρέπει να επαναληφθεί η ψηφοφορία. Διαφορετικά η βουλή θα μείνει στον αιώνα τον άπαντα ως σφαγείο ανθρωπίνων δικαιωμάτων.
Λίγο αργότερα ήρθε και η επιβεβαίωση της καταγγελίας του Κ. Τζαβάρα από τον κ. Δρίτσα για λογαριασμό του ΣΥΡΙΖΑ.
Ο Θοδωρής Δρίτσας, μέλος της Εξεταστικής Επιτροπής για το Βατοπέδι (ΣΥΡΙΖΑ) σχολιάζοντας την ονομαστική ψηφοφορία είπε πως «Από το πόρισμα που συντάξαμε προκύπτει σαφώς για ποιες πράξεις και για ποια πρόσωπα προτείνουμε την άσκηση ποινικής δίωξης διά της παραπομπής στο Δικαστικό Συμβούλιο.
Πλην όμως, στα ψηφοδέλτια που διανεμήθηκαν για τη ψηφοφορία ήταν κατά τέτοιο τρόπο διατυπωμένες οι καταγγελλόμενες πράξεις, ώστε να υποχρεωθώ εκ μέρους και των άλλων μελών της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., παρά το γεγονός ότι η ψηφοφορία είναι μυστική σύμφωνα με τον Κανονισμό της Βουλής, να αιτιολογήσω τη ψήφο μας όπως ήταν διατυπωμένη στο Πόρισμα μου, αφού κάθε διαγραφή ή διευκρίνιση στο ψηφοδέλτιο θα το καθιστούσε άκυρο, γεγονός που δεν επιθυμούσαμε». Το ίδιο έκανε και ο Εισηγητής του ΚΚΕ κ. Αντ.Σκυλάκος.
Η πλημμέλεια αυτή παράγει συνέπειες, λόγω και του οριακού αριθμού των ψήφων που έλαβαν οι καταγγελλόμενες πράξεις για τα συγκεκριμένα πρόσωπα, δεδομένου ότι η αντικειμενική υπόσταση της περιγραφόμενης πράξης με αριθμό 2, και με τον τίτλο αυτουργία και συναυτουργία, για τους κ.κ. Μπασιάκο, Κοντό και Δούκα, δεν είναι τελικώς αυτή του άρθρου 390 ΠΚ, όπως αναντίστοιχα και αβάσιμα αναφέρεται. Εμείς επιπρόσθετα στο πόρισμά μας δεν έχουμε αποδεχθεί οποιαδήποτε μορφή συναυτουργίας για τους παραπάνω εγκαλούμενους.
Είμαι υποχρεωμένος κατά συνέπεια να δηλώσω ότι οι βουλευτές του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. δεν ταυτιζόμαστε με το αντιφατικό περιεχόμενο αυτής της απόφασης που ελήφθη στην Ειδική Συνεδρίαση της Βουλής, της 16ης Νοεμβρίου 2010. Οι αρχές του Κράτους Δικαίου ή όσες έχουν απομείνει, με ευθύνη του δικομματισμού και των επιλογών του τα τελευταία είκοσι χρόνια, δεν θυσιάζονται στο όνομα καμιάς σκοπιμότητας. Μετά από αυτήν την εξέλιξη τις επόμενες μέρες θα καθορίσουμε την περαιτέρω στάση μας».

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria