Η δυσαρέσκεια στο ΠΑΣΟΚ ογκούται και ο Γιώργος ζητά …μορατόριουμ - OlaDeka

Η δυσαρέσκεια στο ΠΑΣΟΚ ογκούται και ο Γιώργος ζητά …μορατόριουμ

Και ξαφνικά ο Γιώργος Παπανδρέου ζήτησε, λέει, μορατόριουμ ενός έτους από τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ προκειμένου η κυβέρνηση να προωθήσει το έργο της και να σώσει την Ελλάδα.
Ουσιαστικά ο πρωθυπουργός ζήτησε από τους διαφωνούντες, φανερούς και κρυφούς, να… βγάλουν το σκασμό, να μη μιλήσουν για ένα χρόνο προκειμένου αυτός να κάνει ότι του γουστάρει.

Γιατί τι άλλο θα μπορούσε να είναι μια τέτοια έκκληση παρά μια έμμεσης απειλή ότι θα πάρει κεφάλια αν δε σταματήσουν να μιλάνε.

Τις τελευταίες εβδομάδες είχαν αρχίσει πολλοί ΠΑΣΟκοι να μουρμουράνε ανά την Ελλάδα. Μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου αλλά και βουλευτές και πρώην βουλευτές είχαν ξεκινήσει ένα γαϊτανάκι διαμαρτυριών αφενός γιατί το ΠΑΣΟΚ έχει γίνει σκληρό νεοφιλελεύθερο κόμμα κι αφετέρου διότι πάνε στην επαρχία να μιλήσουν και τους αντιμετωπίζουν με απαξίωση.

Ο κόσμος έχοντας αντιληφθεί ότι το Μνημόνιο είναι αδιέξοδο και βλέποντας ότι δεν υπάρχει φως στο τούνελ ετοιμάζονται να εγκαταλείψουν το καράβι του ΠΑΣΟΚ. Η μεγάλη αποχή των δημοτικών εκλογών και το «μαύρισμα» σε επιλογές της κυβέρνησης ήταν το πρώτο καμπανάκι, έστω κι αν οι νίκες του Μπουτάρη και του Καμίνη έστρεψαν αλλού τα φώτα της δημοσιότητας.

Η αλήθεια είναι ότι ο κόσμος παρ’ ότι είναι έτοιμος να θυσιαστεί δεν είναι και τόσο κορόιδο, μια σκέψη που έχει αρχίσει να γίνεται πιο ισχυρή. Αυτή την εικόνα ξεκίνησαν εδώ και καιρό να περιγράφουν στο Μαξίμου τα κομματικά στελέχη τα οποία αισθάνονται και τα ίδια απογοητευμένα από πολιτικές που άλλοτε αποστρέφονταν και σήμερα είναι υποχρεωμένα να υπηρετούν.

Βλέποντας ο πρωθυπουργός όλο αυτό το κλίμα δυσαρέσκειας και προτού να γίνει τσουνάμι, ζήτησε το μορατόριουμ προκειμένου να κερδίσει χρόνο. Ελπίζει πως θα βρεθεί μια πανευρωπαϊκή λύση μέσα στην επόμενη χρονιά ώστε να τη γλιτώσει και η Ελλάδα με τις μικρότερες δυνατές απώλειες. ΑΝ δε γίνει κάτι τέτοιο τότε οι πρόωρες εκλογές είναι σίγουρες. Κι αυτό είναι και το τελευταίο χαρτί του Γ. Παπανδρέου για να τους μαζέψει όλους στο μαντρί, η απειλή των εκλογών που θα διώξει το ΠΑΣΟΚ από το μέλι της εξουσίας.

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria