Επιτέλους ,τι θέλουν οι άντρες από εμάς ?

Αρχική » Διάφορα » Επιτέλους ,τι θέλουν οι άντρες από εμάς ?

Όλες μας εκεί έξω ζούμε. Συναναστρεφόμαστε, φλερτάρουμε, προσπαθούμε να βρούμε τον έναν και μοναδικό που θα μας ταξιδέψει στη σφαίρα του απόλυτου έρωτα, στη σφαίρα της φαντασίας.
Και τελικά, το μόνο που καταφέρνουμε είναι να γνωρίζουμε τον έναν “προβληματικό” μετά τον άλλον. Εκτός αν είσαι τυχερή. Εκτός αν είσαι σούπερ τυχερή!

Και κάθεσαι στο σπίτι σου, συζητάς με τις φίλες σου κι εκεί που πιστεύεις πως έχεις τον “μπιπ”
-ομαγνήτη… αντιλαμβάνεσαι πως αυτό συμβαίνει σε πολλές γυναίκες γύρω σου. Μα τι συμβαίνει επιτέλους εκεί έξω.

Κι άντε πες ότι είσαι κομπλεξική, πες ότι είσαι υπερβολική, πες ότι κουβαλάς απωθημένα και δεν έχεις αντικειμενική κρίση -αν και δεν το νομίζω. Πες όμως… Πες ότι εσύ δεν ξέρεις τι σου γίνεται.

Μια ειδικός όμως, μια ψυχολόγος, που συναναστρέφεται καθημερινά με ανθρώπους και ακούει το εσωτερικό τους γίγνεσθαι σαφώς γνωρίζει κάτι παραπάνω από όλες μας. Και τελικά… έρχεται και επιβεβαιώνει ότι δεν είμαστε τρελές. Ακριβώς αυτό συμβαίνει… Δεν έχουμε τον “μπιπ”-ομαγνήτη. Απλά έχει γεμίσει ο κόσμος με μπιπ-μπιπ!

“Ο σημερινός νέος άντρας είναι σχεσοφοβικός και γαμοφοβικός. Δεν αντέχει τις σχέσεις γιατί από τη μία δεν μπορεί να δίνει, δηλαδή δεν έχει απόθεμα ψυχής και συναισθημάτων για να δώσει κι από την άλλη γιατί φοβάται μήπως πληγωθεί. Προτιμάει λοιπόν να είναι σε μια κατάσταση ανηδονική δηδαλή, χωρίς χαρά ούτε λύπη, από το να κάνει μια σχέση και να διακινδυνεύσει να πληγωθεί και να πονέσει” σημειώνει η ψυχολόγος Χρυσούλα Μαυράκη.

Τι θέλει επιτέλους;
“Τα ζητάει όλα σε ένα!” συνεχίζει η ψυχολόγος. “Δηλαδή… Θέλει τη μαμά του -διότι οι μαμάδες κρατάνε πολύ καιρό τα παιδιά κοντά τους και κακομαθαίνουν. Άρα ζητάει τη φροντίδα που του έδινε η μητέρα του”.

Τι άλλο; “Ζητάει έαν επί ίσης όροις σύντροφο, να δίνει τα ίδια που δίνει κι εκείνος, δηλαδή να πληρώνει τους λογαριασμούς, να συνεισφέρει στην έξοδο, να πληρώνει το μισό στα ταξίδια. Ζητάει λοιπόν κάποιον που να είναι ισότιμος και ισοδύναμος με εκείνον, αλλά παράλληλα να είναι και η μαμά του” παρατηρεί η κ. Μαυράκη.

Αυτά; Όχι φυσικά… Έχει και συνέχεια. “Ζητάει επίσης το να έχει η κοπέλα την απόλυτη κατανόηση για όλες του τις ανάγκες: την ανάγκη του να πάει στο γήπεδο, την ανάγκη του να είναι με τους φίλους του, την ανάγκη του να κάνουν πάρτι και βραδιές αντρών για να δούνε ποδόσφαιρο ή να πιούνε μπύρες. Η γυναίκα λοιπόν πρέπει να έχει την απόλυτη κατανόηση για το αγόρι, να πληρώνει όσα εκείνος -κάποιες φορές και περισσότερα- και να του κάνει και όλες τις δουλειές” καταλήγει η ψυχολόγος.

Με λίγα λόγια, κακομαθημένα αγόρια που τα θέλουν όλα. Κι αν δεν τα έχουν… Δεν κάνουν τίποτα. Δεν μπαίνουν στη διαδικασία να σε “εκβιάσουν”, να αφήσουν να εννοηθεί ότι υπάρχουν κι αλλού πορτοκαλιές, γιατί το ξέρεις ήδη. Κυκλοφορείς στο δρόμο και το αντιλαμβάνεσαι άμεσα. Οι πορτοκαλιές που αντιστοιχούν στον κάθε άντρα είναι πολλές. Κι αυτός ο ανταγωνισμός είναι που τον βάζει σε πλεονεκτική θέση.

“Επίσης, οι σημερινοί άντρες δεν είναι πάρα πολύ θερμοί και ως προς το σεξ. Λόγω της κρίσης, λόγω της πίεσης, λόγω του φόβου τους… δεν είνα και σαν εραστές τόσο πρόθυμοι όσο ήταν παλίοτερα. Θέλουν και εκεί την κατανόηση της γυναίκας. Και να τους εξιτάρει και να τους ιντριγκάρει… ώστε να έχουν ερωτική επαφή. Επίσης θέλουν να είναι οι γυναίκες άψογες, τέλειες, μανεκέν και να ξέρουν όλο το kama sutra” συμπληρώνει η κ.Μαυράκη.

Ουφ, συμπληρώνει το μέσα σου κι ένα βάρος σε πιάνει. Σαφώς υπάρχουν οι εξαιρέσεις, σαφώς υπάρχουν σύντροφοι σωστοί εκεί έξω, ο μέσος όρος όμως του σύγχρονου νέου άντρα έχει παρεκτραπεί εντελώς.

Η ψυχολόγος είναι αποστομωτική: “Συμπέρασμα: δεν κάνουν τίποτα και τα κάνεις όλα εσύ. Κι αν δεν τα κάνεις όλα εσύ, σου τη λέει κιόλας”.

Τι πρέπει να κάνεις…
“Να γίνεις η μαμά του, να γίνεις εξπέρ στα ποδοσφαιρικά, να γίνεις εξπέρ στα ερωτικά, να γίνεις εξπέρ στην μαγειρική και στην οικοκυρική και να αποφασίζεις ότι θα πρέπει να πληρώνεις από τη μία ως φίλητου κι από την άλλη να συμπεριφέρεσαι σαν μαμά, γυναίκα, ερωμένη, σύμβουλος, ψυχολόγος και όλα αυτά. Η κοπέλα δηλαδή δεν είναι πουθενάσε αυτά που λέει… Πρέπει να ξέρεις επίσης πότε παίζει η ομάδα του, τι σκορ έχει φέρει και όλα όσα τον ενδιαφέρουν για να τον κρατήσεις. Ενώ από εκείνον δεν πρέπει να έχεις καμιά απαίτηση να ξέρει αυτά που ενδιαφέρουν εσένα” σημειώνει η ψυχολόγος Χρυσούλα Μαυράκη.

“Αν στόχος σου είναι να κατακτήσεις έναν άντρα, πρέπει να το πάρεις απόφαση ότι θα γίνεις ψυχολόγος, οικονομολόγος, αθλητικός ρεπόρτερ, μαμά, ερωμένη κι άλλα τέτοια” καταλήγει η κ.Μαυράκη.

Άρα, ή θα γίνω ζογκλέρ ή θα μείνω μόνη ή θα αναλώνομαι σε περιστασιακές σχέσεις. Το τελευταίο το αποκλείω -δεν μου το επιτρέπει ο χαρακτήρας μου, τη μοναξιά δεν την έχω και τόσο σε εκτίμηση, άρα; Αρχίζω εκπαίδευση; Να καταπίνω φωτιές και να κάνω κωλοτούμπες; Και η αξιοπρέπειά μου; Ο αυτοσεβασμός μου; Η ευτυχία μου; Τα ροζ όνειρά μου;

Δεν μπορεί, δεν μπορεί… Υπάρχουν. Σίγουρα υπάρχουν οι εξαιρέσεις. Σίγουρα! Σίγουρα!
Εκείνος ο πρίγκιπας που θα έρθει πάνω στο λευκό του άλογο και θα με πάρει μαζί του στη χώρα της απόλυτης ευτυχίας -κι ας πληρώσω τα μισά έξοδα του ταξιδιού, δεν με πειράζει.
Δεν θα έχει ψύχωση με τη μαμά του, θα ξέρει ποιες είναι οι τάσεις της μόδας, θα κατανοεί την ανάγκη μου για shopping, θα είναι ο ψυχολόγος μου, ο σύντροφός μου, ο εραστής μου, ο φίλος μου. Θα είναι τέλειος, θα είναι μανεκέν και θα ξέρει όλο το kama sutra!

Ξένια Ιωάννου, Αγγελική Χριστοπούλου
Με την πολύτιμη συνεργασία της ψυχολόγου Χρυσούλας Μαυράκη

Κοινοποίηση:

Σχολιάστε αυτό το άρθρο

σχόλια