ΤΖΗΚΑ, ΤΖΗΚΑ ΕΙΣΑΙ ΔΩ? - OlaDeka

ΤΖΗΚΑ, ΤΖΗΚΑ ΕΙΣΑΙ ΔΩ?

 Όπως ακριβώς τα λέγαμε από την προηγούμενη εβδομάδα όταν χαρακτηρίζαμε την τρέχουσα, ως εβδομάδα των παθών για τον θείο. Ήρθαν λοιπόν η Δευτέρα και η Τρίτη κατά τις οποίες  -όπως ακριβώς και στις γραφές-  ο  “πρωταγωνιστής”  ήταν εξαφανισμένος. Η μεγάλη όμως δικαίωση ήρθε το βράδυ της Τετάρτης. Παρά την απουσία του θείου και μολονότι ήταν
ημέρα Τετάρτη και όχι Πέμπτη, το σημείο που ανταμώσανε, τα πρόσωπα που απαρτίζανε την παρέα καθώς και το όλο κλίμα διαμορφώσανε τον  “Μυστικό Δείπνο”.
   Η συνάντηση λοιπόν  “έλαβε χώρα”  σε ταβερνείο των βορειοανατολικών δημοτικών διαμερισμάτων του νέου Δήμου Καστοριάς. Στην ομήγυρη  -μεταξύ άλλων-  μετείχε ένας υποψήφιος του συνδυασμού του θείου ο οποίος έχει ήδη εκλεγεί, ανεξαρτήτως αποτελέσματος της δεύτερης Κυριακής. Ο ανωτέρω είχε δώσει πολύ μεγάλο αγώνα στις τελευταίες βουλευτικές εκλογές για χάρη του δεύτερου της παρέας, ο οποίος είχε καταφέρει τελικά να εκλεγεί. Ως εδώ όλα καλά. Ουδεμία έκπληξη προκαλεί το γεγονός  να γευματίζουν δύο φίλοι οι οποίοι μάλιστα βρίσκονται αυτή τη στιγμή και στο ίδιο προεκλογικό μετερίζι: Ο ένας σαν υποψήφιος και ο άλλος σαν ο κύριος εκφραστής της πολιτικής της παράταξης που στηρίζει τον συνδυασμό του προηγούμενου.     Υπήρχαν όμως κι άλλοι συνδαιτημόνες….
   Κι από αυτούς δεν μας κίνησε το ενδιαφέρον κανείς, παρά μόνο ο πλειοψηφών σε σταυρούς σύμβουλος του συνδυασμού που θα είναι απών από την δεύτερη Κυριακή. Δεν χρειάζεται να πούμε για τα αισθήματα που τρέφει ο στυλάτος κύριος με το επιμελημένο μουσάκι για τον εν δυνάμει Δήμαρχο-συνάδελφό του.
   Η παραπάνω αναφορά γίνεται γιατί όλοι εξέφραζαν με σιγουριά τη στήριξη του Τζήκα στον Μανόλο. Αν πραγματικά συνέβαινε κάτι τέτοιο όμως ο  “καλοστεκούμενος”  αποκλείεται να καταδεχόταν έστω και να βρέξει το λαρύγγι του μαζί τους…
   Άραγε την ίδια ώρα το μπλε Golfaki που να βρισκότανε???   

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria