«Το Νησί»μπορεί να χαρακτηριστεί και «οικογενειακή υπόθεση» - OlaDeka

«Το Νησί»μπορεί να χαρακτηριστεί και «οικογενειακή υπόθεση»

Η Χίσλοπ, χαρακτηρίζει την σχέση της με την Ελλάδα «καρμική»,καθώς όπως λέει «αισθάνομαι πολύ σίγουρη και χαρούμενη όταν περιτριγυρίζομαι από Έλληνες». Και μπορεί να έχει επισκεφτεί την

Κρήτη περισσότερες από 30 φορές και να έχει αγοράσει σπίτι στον Άγιο Νικόλαο, όμως ο άνθρωπος που έγινε αιτία να μάθει ελληνικά και να ζήσει από κοντά την ιστορία της Σπιναλόγκας, ήταν ο Μανώλης Φουντουλάκης: «Ένας πρώην χανσενικός, με τον οποίο ανέπτυξα μια πολύ τρυφερή και αγαπησιάρικη σχέση. Έγραφα κι έκλαιγα», θυμάται η 51χρονη συγγραφέας, χαρακτηρίζοντας τον «πηγή έμπνευσης».

Όπως η ίδια αποκαλύπτει, είχε δεχτεί υψηλότερες προσφορές από άλλους ώστε να πουλήσει τα δικαιώματα του βιβλίου για την τηλεοπτική μεταφορά, ωστόσο δέχτηκε μόνο
όταν σιγουρεύτηκε ότι η προσέγγιση θα γίνει με ευαισθησία. Για τον ίδιο λόγο, κράτησε και έναν ρόλο στη σειρά, αυτόν της γκουβερνάντας. Άλλωστε όπως λέει: «τα χρήματα δεν είναι προτεραιότητα μου».
Όσο για την άποψη της για τους πρωταγωνιστές της σειράς Στέλιο Μάϊνα και Κατερίνα Λέχου; « Είναι εκπληκτικοί! Είναι και οι δυο φανταστικοί. Με έκαναν να κλάψω πολύ. Είναι εξαιρετικοί ηθοποιοί».

Μάλιστα, για όσους δεν το γνωρίζουν ,«Το Νησί»μπορεί να χαρακτηριστεί και «οικογενειακή υπόθεση» καθώς εκτός από την Βικτόρια Χίσλοπ που έχει το ρόλο της γκουβερνάντας, ο σύζυγος της Ίαν – εκδότης της σατιρικής εφημερίδας Private Eye και παρουσιαστής της εκπομπής I Got News For You στο BBC-, συμμετείχε στο πρώτο επεισόδιο της σειράς έχοντας το ρόλο του πατέρα της Αλέξις.

Το επόμενο βιβλίο της πάντως, -το τρίτο κατά σειρά-, αφορά και αυτό την Ελλάδα, και συγκεκριμένα εκτυλίσσεται στη Θεσσαλονίκη.

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria