Η μεγαλύτερη εταιρία λογισμικού στον κόσμο, η Microsoft, έκανε ένα ακόμα σημαντικό βήμα . - OlaDeka

Η μεγαλύτερη εταιρία λογισμικού στον κόσμο, η Microsoft, έκανε ένα ακόμα σημαντικό βήμα .

Η μεγαλύτερη εταιρία λογισμικού στον κόσμο, η Microsoft, έκανε ένα ακόμα σημαντικό βήμα στο πλαίσιο της ευρύτερης στρατηγικής της να…
επενδύσει στο μέλλον του “υπολογιστικού νέφους” (cloud computing), ανεβάζοντας πλέον στο διαδίκτυο το σύνολο του πακέτου Office, που αποτελεί μια ολοκληρωμένη “σουίτα” εφαρμογών γραφείου.

Έτσι, σύμφωνα με τα πρακτορεία Ρόιτερ και Γαλλικό, οι χρήστες θα μπορούν πια να “νοικιάζουν” ως online υπηρεσία την χρήση του νέου “Microsoft Office 365”, όπως ήδη μπορούσαν να κάνουν με άλλα προγράμματα λογισμικού της εταιρίας (SharePoint, Exchange, Lync). Αυτό σημαίνει ότι δεν είναι ανάγκη να αγοράσει κανείς τα προγράμματα Word, Excel κ.α., αλλά θα μπορεί να τα χρησιμοποιεί στον υπολογιστή του ή άλλη συσκευή έναντι μιας συνδρομής.

Το άυλο “υπολογιστικό νέφος” προβάλλει ολοένα και περισσότερο ως μια συμφέρουσα εναλλακτική λύση σε σχέση με τα υλικά πακέτα λογισμικού που μια εταιρία ως τώρα αγόραζε και εγκαθιστούσε στους υπολογιστές της. Η επιχείρηση δεν είναι πια υποχρεωμένη να αγοράζει, να εγκαθιστά και να συντηρεί όλα αυτά τα προγράμματα (απασχολώντας και το αναγκαίο προσωπικό), αλλά μπορεί πλέον να “κατεβάζει” μέσω διαδικτύου (δηλαδή του “νέφους”) το λογισμικό που θέλει, από έναν πάροχο των σχετικών υπηρεσιών.

“Αγκαλιάσαμε το νέφος, επειδή πράγματι πιστεύουμε ότι θα αλλάξει τον τρόπο που οι άνθρωποι εργάζονται”, δήλωσε ο πρόεδρος του αρμόδιου για το Office τομέα Κουρτ ΝτελΜπεν, προσθέτοντας: “Οι άνθρωποι μπορούν να εστιαστούν στις δουλειές τους, ενώ εμείς και οι συνεταίροι μας αναλαμβάνουμε την τεχνολογία”.

Η Microsoft δημιούργησε την ιστοσελίδα Office365.com, όπου κάθε επιχείρηση, μεγάλη ή μικρή, σε 13 χώρες μπορεί να δοκιμάσει το πιλοτικό πρόγραμμα (beta). Μια έκδοση του προγράμματος που θα είναι ανοιχτή για όλους τους χρήστες μέσω του “νέφους”, θα είναι διαθέσιμη παγκοσμίως από το 2011.

Το Office 365 για μικρές εταιρίες (με λιγότερους από 25 εργαζόμενους) και για ελεύθερους επαγγελματίες μπορεί να ρυθμιστεί ανάλογα με τις προτιμήσεις του κάθε χρήστη μέσα σε 15 λεπτά και οι συνδρομές online πρόσβασης/χρήσης κοστίζουν 6 δολάρια ή 5,25 ευρώ ανά χρήστη το μήνα. Το πρόγραμμα για τις μεγάλες εταιρίες θα διατίθεται με μηνιαίες συνδρομές, που θα κοστίζουν από δύο έως 27 δολάρια ανά χρήστη.

To Office 365 θα είναι προσβάσιμο ως online υπηρεσία μέσω κάθε είδους υπολογιστών, αλλά και κάθε φορητής συσκευής, για παράδειγμα υπολογιστών-ταμπλετών (tablets) όπως τα iPad, έξυπνων κινητών τηλεφώνων (smartphones) κ.α. Ο χρήστης θα μπορεί να χρησιμοποιεί για την πρόσβαση στο “νέφος” οποιοδήποτε πρόγραμμα διαδικτυακής πλοήγησης (Internet Explorer, Mozilla Firefox, Apple Safari, Google Chrome κ.α.).

Η Microsoft άρχισε να παρέχει τμήματα του λογισμικού της στο “νέφος” πριν από περίπου δύο χρόνια, ακολουθώντας τις κινήσεις της ανταγωνίστριάς της Google, που έκανε την αρχή με την χαμηλού κόστους online υπηρεσία παροχής εφαρμογών Google Apps (με 50 δολάρια ανά χρήστη ετησίως). Ήδη, σύμφωνα με τον ΝτελΜπεν, εταιρίες σε 40 χώρες ανά τον κόσμο χρησιμοποιούν τις υπηρεσίες “νέφους” της Microsoft, οι οποίες επίσης περιλαμβάνουν δυνατότητες βιντεο-διάσκεψης, κοινωνικής δικτύωσης και φωνητικού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Το πακέτο Office αποτελεί, μαζί με το λειτουργικό σύστημα Windows, τις βασικές πηγές κερδών της Microsoft και πέρυσι συνεισέφερε περίπου το 40% της συνολικής κερδοφορίας της.

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria