Τζάκσον και Πρίσλεϊ- ακόμα ταρακουνούν τον κόσμο..... - OlaDeka

Τζάκσον και Πρίσλεϊ- ακόμα ταρακουνούν τον κόσμο…..

Ο Μάικλ Τζάκσον αγωνιζόταν συνεχώς να πληρώσει τους λογαριασμούς του. Όμως, 16 μήνες… μετά το θάνατό του, σε ηλικία 50 ετών, ο “βασιλιάς της ποπ” φέρνει περισσότερα κέρδη από
οποιαδήποτε άλλη νεκρή διασημότητα, σύμφωνα με τον κατάλογο που δημοσιεύει το περιοδικό Forbes..

Από τον Οκτώβριο του 2009 μέχρι τον Οκτώβριο του 2010 η περιουσία του Τζάκσον αυξήθηκε κατά 275 εκατομμύρια δολάρια, κυρίως χάρη στις πωλήσεις από το μουσικό αρχείο του, την ταινία This is it, που βασίστηκε σε σκηνές από τις πρόβες της τελευταίας εμφάνισης που επρόκειτο να κάνει αλλά τον πρόλαβε ο θάνατος, και από πωλήσεις παλαιότερων CD.

Στη δεύτερη θέση κατατάσσεται ο Έλβις Πρίσλεϊ με 60 εκατομμύρια δολάρια που προήλθαν από την τουριστική ατραξιόν της Γκρέισλαντ, ένα σόου στο Λας Βέγκας και πωλήσεις των τραγουδιών του.

Σε μικρή απόσταση, με 50 εκατομμύρια δολάρια, ακολουθεί ο Τζ.Ρ.Ρ. Τόλκιν, ο συγγραφέας του “Άρχοντα των δαχτυλιδιών”.

Στους πιο κερδοφόρους νεκρούς περιλαμβάνονται επίσης ο δημιουργός των καρτούν “Πίνατς”, Τσαρλς Σουλτς, ο Τζον Λένον και ο Σουηδός συγγραφέας Στιγκ Λάρσον με 18 εκατομμύρια δολάρια χάρη στην “Τριλογία του Μιλένιουμ”, με ήρωες έναν ανεξάρτητο δημοσιογράφο και μια νεαρή χάκερ, (το “Κορίτσι με το τατουάζ” ήταν το πρώτο βιβλίο της σειράς) που έγινε παγκόσμιο μπεστ-σέλερ.

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria