Tο Κράτος έκανε αυτό που έπρεπε να κάνει - OlaDeka

Tο Κράτος έκανε αυτό που έπρεπε να κάνει

Το Κράτος έκανε αυτό που έπρεπε να κάνει, αλλά οι εταιρείες ακολουθούν το δικό τους δρόμο, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, αναφερόμενος στο θέμα της…

… ακύρωσης της επένδυσης του Κατάρ στον Αστακό.

Σε ερώτηση για το ποιος ευθύνεται από την πλευρά της κυβέρνησης για το γεγονός ότι ο πρωθυπουργός απάντησε, την Παρασκευή στη Βουλή, στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Τσίπρα, ότι η επένδυση θα γίνει, ο κ. Πεταλωτής τόνισε ότι δεν υπάρχει ευθύνη κανενός, διότι ο κ Παπανδρέου απάντησε ως πρωθυπουργός της χώρας, «με τα δεδομένα που είχαμε εκείνη τη στιγμή».

Επισήμανε δε ότι η επιστολή από το Κατάρ ήρθε αργότερα, την επόμενη εβδομάδα και ότι ο πρωθυπουργός περιέγραψε το πλαίσιο που βάζει η κυβέρνηση για τις επενδύσεις.

Τόνισε ακόμα ότι η κυβέρνηση δεν μπορεί να μείνει σε μια επένδυση που ματαιώθηκε και πρόσθεσε ότι υπάρχει μέλλον στη συνεργασίας με το Κατάρ.

Σε ερώτηση για τις δηλώσεις του υφυπουργού Εξωτερικών Σπ.Κουβέλη, της υπουργού Περιβάλλοντος Τίνας Μπιρμπίλη και του υπουργού Επικρατείας Χάρη Παμπούκη, ο κ. Πεταλωτής τόνισε ότι «το να προσπαθούμε να βγάλουμε διαφωνίες μεταξύ υπουργών, από εκεί που δεν υπάρχουν, δεν βοηθά κανέναν».

Ειδικότερα, για τον κ. Κουβέλη είπε ότι και εκείνος ανέφερε ότι επρόκειτο για μια ιδιωτική επιχείρηση, ότι υπάρχει ένα επιχειρηματικό ρίσκο και ότι η ματαίωση προήλθε από τη διαφωνία μεταξύ των ιδιωτών που συμμετέχουν στη συμφωνία.

«Η κ. Μπιρμπίλη δεν είπε ότι ήταν απροετοίμαστη η συμφωνία» συνέχισε ο κ. Πεταλωτής, επαναλαμβάνοντας ότι υπήρξε εμπλοκή ανάμεσα στους ιδιώτες που συμμετέχουν σε αυτό το κονσόρτιουμ.

«Ο κ. Παμπούκης δήλωσε και εννοούσε ότι οι εταιρείες με τις οποίες είχαμε να κάνουμε ήταν αξιόπιστες και ότι το Κράτος έκανε αυτό που έπρεπε να κάνει, οι εταιρείες όμως επέλεξαν δικό τους δρόμο», ανέφερε ο κ. Πεταλωτής.

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria