Αντίο γουόκμαν

Αρχική » Διάφορα » Αντίο γουόκμαν

Τέλος εποχής για το θρυλικό γουόκμαν, καθώς η Sony διέκοψε την παραγωγή της πρώτης φθηνής φορητής συσκευής παραγωγής μουσικής. Η τελευταία παρτίδα θα διατεθεί από Ιάπωνες λιανεμπόρους τον Απρίλιο.

Μετά την απόσυρση της δισκέτας του υπολογιστή τον Μάρτιο, η Sony διέκοψε την παραγωγή και διανομή μιας συσκευής που όλοι αγαπήσαμε και μεγαλώσαμε μαζί της και σίγουρα θα μας λείψει, του φορητού Walkman, που ήταν και η
πρώτη φορητή συσκευή αναπαραγωγής της μουσικής με χαμηλό κόστος.
Η τελική παρτίδα έχει αποσταλεί στους Ιάπωνες λιανέμπορους τον Απρίλιο, και από τη στιγμή που θα πωληθούν και τα τελευταία κομμάτια τα γουόκμαν με τις παραδοσιακές κασέτες θα περάσουν στην ιστορία.
Η πρώτη γενιά Walkman, το οποίο ονομάστηκε Soundabout στις ΗΠΑ, και Stowaway στο Ηνωμένο Βασίλειο, κυκλοφόρησε στις 1 Ιουλίου 1979 στην Ιαπωνία.
Αν και αργότερα έκανε τεράστια επιτυχία, πούλησε μόλις 3.000 μονάδες το πρώτο μήνα κυκλοφορίας του.
Πάντως, η Sony κατάφερε να πουλήσει περίπου 200 εκατομμύρια κομμάτια του Walkman στα 30 χρόνια ζωής του προϊόντος.
Μάλιστα η είδηση της απόσυρσης ανακοινώθηκε μία μόλις ημέρα πριν από την ένατη επέτειο του iPod στις 23 Οκτωβρίου, αν και η πτώση της ζήτησης του Walkman αποδίδεται κατά κύριο λόγο στην εκρηκτική δημοτικότητα των CD στη δεκαετία του ’90, και όχι στο iPod.

Κοινοποίηση:

Σχολιάστε αυτό το άρθρο

σχόλια