Αντίο γουόκμαν - OlaDeka

Αντίο γουόκμαν

Τέλος εποχής για το θρυλικό γουόκμαν, καθώς η Sony διέκοψε την παραγωγή της πρώτης φθηνής φορητής συσκευής παραγωγής μουσικής. Η τελευταία παρτίδα θα διατεθεί από Ιάπωνες λιανεμπόρους τον Απρίλιο.

Μετά την απόσυρση της δισκέτας του υπολογιστή τον Μάρτιο, η Sony διέκοψε την παραγωγή και διανομή μιας συσκευής που όλοι αγαπήσαμε και μεγαλώσαμε μαζί της και σίγουρα θα μας λείψει, του φορητού Walkman, που ήταν και η
πρώτη φορητή συσκευή αναπαραγωγής της μουσικής με χαμηλό κόστος.
Η τελική παρτίδα έχει αποσταλεί στους Ιάπωνες λιανέμπορους τον Απρίλιο, και από τη στιγμή που θα πωληθούν και τα τελευταία κομμάτια τα γουόκμαν με τις παραδοσιακές κασέτες θα περάσουν στην ιστορία.
Η πρώτη γενιά Walkman, το οποίο ονομάστηκε Soundabout στις ΗΠΑ, και Stowaway στο Ηνωμένο Βασίλειο, κυκλοφόρησε στις 1 Ιουλίου 1979 στην Ιαπωνία.
Αν και αργότερα έκανε τεράστια επιτυχία, πούλησε μόλις 3.000 μονάδες το πρώτο μήνα κυκλοφορίας του.
Πάντως, η Sony κατάφερε να πουλήσει περίπου 200 εκατομμύρια κομμάτια του Walkman στα 30 χρόνια ζωής του προϊόντος.
Μάλιστα η είδηση της απόσυρσης ανακοινώθηκε μία μόλις ημέρα πριν από την ένατη επέτειο του iPod στις 23 Οκτωβρίου, αν και η πτώση της ζήτησης του Walkman αποδίδεται κατά κύριο λόγο στην εκρηκτική δημοτικότητα των CD στη δεκαετία του ’90, και όχι στο iPod.

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria