Γιαουρτώθηκε ο Αλαβάνος - OlaDeka

Γιαουρτώθηκε ο Αλαβάνος

Ένταση και επεισόδιο σημειώθηκε στον Άγιο Παντελεήμονα όταν στην περιοδεία που έκανε ο Α. Αλαβάνος δέχτηκε επίθεση με γιαούρτια, αυγά και ντομάτες, ενώ υπήρξαν μπουνιές και κλωτσιές.

Επίθεση με γιαούρτια, ντομάτες και αβγά δέχτηκε στην πλατεία του Αγίου Παντελεήμονα ο υποψήφιος περιφερειάρχης,με την “Ελεύθερη Αττική” Αλέκος Αλαβάνος, ο οποίος πραγματοποίησε το απόγευμα περιοδεία στις
πλατείες Βικτωρίας, Αγίου Παντελεήμονα και Αμερικής.
Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες η επίθεση έγινε από ακραία φασιστικά στοιχεία ενώ εικάζεται πως μπορεί να μην ήταν καν κάτοικοι της περιοχής αλλά να είχαν πληροφορηθεί την επίσκεψη του Α. Αλαβάνου και να έσπευσαν να του επιτεθούν.
Από την πλευρά του ο Αλέκος Αλαβάνος κατήγγειλε ότι η αστυνομία άφησε ελεύθερο το έδαφος να αναπτυχθεί η βία και πρόσθεσε ότι στη συνέχεια η παρουσία της στην πλατεία είχε το ρόλο της συγκάλυψης.
Ο υποψήφιος περιφερειάρχης δήλωσε ότι “η “Ελεύθερη Αττική” δεν αναγνωρίζει κανένα άβατο, ούτε στον Άγιο Παντελεήμονα, ούτε πουθενά αλλού”.
Επίσης, υπάρχει μία καταγελλία από την κίνηση “Απελάστε το ρατσισμό” για μιά νεαρή κοπελα – μέλος της Κίνησης, η οποία χτυπήθηκε με αποτέλεσμα να σπάσουν τα δόντια της.
Το γεγονός επιβεβαιώθηκε και από τον Α. Αλαβάνο ο οποίος μιλώντας στο news247 είπε ότι υπάρχει ακόμα ένας με σπασμένο δάχτυλο.
Ζητά διερεύνηση του περιστατικού
Τη διερεύνηση του περιστατικού της επίθεσης θα ζητήσει από τον αρμόδιο υπουργό Χ. Παπουτσή ο Α. Αλαβάνος, σε δηλώσεις στου στο NEWS 247.
Σε τηλεφωνική συνομιλία με τον υποψήφιο περιφερειάρχη επισημάνθηκε το γεγονός της απόλυτης ανοχής της Αστυνομίας στους επιτιθέμενους. Όπως δήλωσε ο ίδιος, “βρεθήκαμε στην πλατεία και συμβολικά καθίσαμε σε αυτήν. Δεχτήκαμε επίθεση από περίπου 20-30 άτομα τα οποία ήταν όμως υπό την προστασία (της Αστυνομίας εννοεί). Επενέβησε μόνο όταν οι συγκεκριμένοι άνθρωποι είχαν αποσυρθεί χωρίς να συλλάβει κανέναν”.
“Χτυπήσαν μία κοπέλα της έσπασαν τα δόντια ενώ έχει σπάσει το δάχτυλο ενός ακόμη παιδιού”, κατέληξε ο Α. Αλαβάνος.
Αντιδράσεις
Την απερίφραστη καταδίκη για την επίθεση που δέχτηκε ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΝ και της Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέκος Αλαβάνος, από ακροδεξιές και ρατσιστικές ομάδες της περιοχής του Αγίου Παντελεήμονα, εξέφρασε σε ανακοίνωσή της η Δημοκρατική Αριστερά.
Και συνέχισε: “Οι προοδευτικές και δημοκρατικές δυνάμεις της χώρας είναι απέναντι σε τέτοιου είδους πρακτικές”.
Από την πλευρά του, ο υποψήφιος δήμαρχος Αθήνας του ΚΚΕ καταδίκασε τα απαράδεκτα επεισόδια σε βάρος του Αλέκου Αλαβάνου, ενώ υπογράμμισε ότι “η κυβέρνηση είναι υπόλογη για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στην περιοχή του Αγ. Παντελεήμονα και πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες της”.

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria