Τα άτομα που έχουν πάρει απαλλαγή από τη στρατιωτική θητεία για λόγους υγείας (Ι-5) - OlaDeka

Τα άτομα που έχουν πάρει απαλλαγή από τη στρατιωτική θητεία για λόγους υγείας (Ι-5)

Τα άτομα που έχουν πάρει απαλλαγή από τη στρατιωτική θητεία για λόγους υγείας (Ι-5), ενδέχεται να περάσουν αυτεπάγγελτα από επανεξέταση της σωματικής τους ικανότητας, σύμφωνα με απόφαση
του υπουργού Εθνικής Αμυνας κ. Ευάγγελου Βενιζέλου.

«Απαλλαγέντες από την υποχρέωση στράτευσης επειδή κρίθηκαν από αρμόδιες υγειονομικές επιτροπές ή συμβούλια των Ενόπλων Δυνάμεων ακατάλληλοι για στράτευση για λόγους υγείας είναι δυνατόν να παραπέμπονται αυτεπάγγελτα για επανεξέταση της σωματικής τους ικανότητας για στράτευση εκτάκτως οποτεδήποτε μέχρι τη συμπλήρωση του 45ου έτους της ηλικίας τους» αναφέρεται στην υπουργική απόφαση.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Το Βήμα» η αυτεπάγγελτη παραπομπή όσων έχουν απαλλαγεί ως Ι5 θα γίνεται από το αρμόδιο στρατολογικό γραφείο κατόπιν διαταγής της Διεύθυνσης Στρατολογικού του Γενικού Επιτελείου του οικείου κλάδου των Ενόπλων Δυνάμεων.

Οι παραπεμπόμενοι θα υποχρεούνται να παρουσιαστούν για επανεξέταση εντός διμήνου από το «κάλεσμα» στα στρατολογικά γραφεία.

Όσοι δεν προσέλθουν εντός προθεσμίας στα στρατολογικά γραφεία για επανεξέταση θα θεωρούνται άμεσα ικανοί για στράτευση (Ι-1).

Σύμφωνα με το δημοσίευμα έχουν αυξηθεί κατακόρυφα τα τελευταία χρόνια οι απαλλαγές στράτευσης με Ι5.

Μάλιστα είχαν εντοπιστεί και 1.000 περιπτώσεις-«μαϊμού», από τις οποίες οι 95 αφορούσαν καλλιτέχνες, ποδοσφαιριστές και οικονομικούς παράγοντες.

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria