ΜΟΝΟ ΤΑ ΠΑΝΤΕΛΟΝΙΑ ΔΕΝ ΚΑΤΕΒΑΣΑΝ ΟΙ ΓΟΥΝΑΡΑΔΕΣ ΜΑΣ ΣΕ ΡΩΣΟ ΕΜΠΟΡΟ ΠΡΙΝ ΛΙΓΕΣ ΜΕΡΕΣ - OlaDeka

ΜΟΝΟ ΤΑ ΠΑΝΤΕΛΟΝΙΑ ΔΕΝ ΚΑΤΕΒΑΣΑΝ ΟΙ ΓΟΥΝΑΡΑΔΕΣ ΜΑΣ ΣΕ ΡΩΣΟ ΕΜΠΟΡΟ ΠΡΙΝ ΛΙΓΕΣ ΜΕΡΕΣ

Πουλήσανε περισσότερα από 1.000 παλτό σε τιμές κάτω του κόστους

Οι μαύρες μέρες που γράφει η ιστορία της γούνας τα τελευταία χρόνια δεν έχουν τελειωμό.  Λίγες μέρες πριν, βρέθηκε στην περιοχή μας ένας γνωστός ρώσος έμπορος, που σύμφωνα με τις πληροφορίες μας έκανε χρυσές δουλειές. Αγόρασε περισσότερα από 1.000 γουναρικά σε εξευτελιστικές τιμές. Εξευτελιστικές για τους  γουνοποιούς, την περιοχή μας και τον κλάδο γενικότερα. Και η κατάντια δεν έχει να κάνει μόνο με το γόητρο, αφού οι απίστευτα ξεπεσμένες τιμές που πουλήθηκαν τα γουναρικά, κάρφωσαν άλλο ένα καρφί στο φέρετρο του αντικειμένου που μεγαλούργησε σε αυτόν τον τόπο.

Οι ρώσοι πλέον έχουν αντιληφθεί την κατάσταση στην οποία βρισκόμαστε (για την οποία ευθυνόμαστε οι ίδιοι σε μεγάλο ποσοστό και συνεχίζουμε να κάνουμε τα ίδια λάθη με χειρουργική ακρίβεια), εκμεταλλεύονται στο έπακρο το ζοφερό για την Καστοριά και την Σιάτιστα επιχειρηματικό τοπίο.

Οι απίστευτα χαμηλές τιμές, γεμίζουν τις ρωσικές αποθήκες, καλομαθαίνουν τους ιδιοκτήτες τους, οι οποίοι πλέον μας έχουν κατατάξει σε μία αγορά των ευκαιριών, με αποτέλεσμα να παγιώνεται η άποψη ότι το ελληνικό γουναρικό είναι φθηνό. Όσοι -ελάχιστοι- προσπαθούν να κρατήσουν αξιοπρεπείς τιμές δέχονται τρομερές πιέσεις και συμπαρασύρονται στην φονική κατρακύλα ενώ στην αγορά επικρατεί πογκρόμ και το τέλος είναι προ των πυλών.

Αξίζει να σημειωθεί ο τρόπος πληρωμής που επέβαλε ο ρώσος αγοραστής, ο οποίος περιλαμβάνει μια προκαταβολή, εξόφληση στο μέλλον και άλλα συνηθισμένα τερτίπια που οι γουναράδες μας, αποδέχονται με απελπισία και δίχως να σκέφτονται το μακροπρόθεσμο (όχι και τόσο) οριστικό αποτελείωμα της γούνας.

Έτσι, ο καθένας από αυτούς έδωσε ότι μπορούσε περισσότερο (άλλος 200, άλλος 300 ή και περισσότερα κομμάτια) με τιμές πολύ κάτω του κόστους, σε μία ακόμη κίνηση απελπισίας που δημιουργεί ακόμη έναν κεφάλαιο στην ιστορία του κύκνειου άσματος το οποίο διαγράφεται για τον κλάδο και την περιοχή μας.

Ο Θεός να βάλει το χέρι του…

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria