Το χιούμορ είναι δείκτης εξυπνάδας - OlaDeka

Το χιούμορ είναι δείκτης εξυπνάδας

Της Μαρίας Μπρέντα

Δεν υπάρχει περίπτωση να μην έχεις στην παρέα σου κάποιο άτομο που να έχει χιούμορ. Σε όλους τις παρέες υπάρχει εκείνος ο τύπος με τον οποίο θα γελάσεις ακόμη αν σου πει “Καλημέρα”. Γιατί πολύ απλά θα θυμηθείς ένα ανέκδοτο που σου είπε και γέλασες μέχρι δακρύων. Είναι αυτό το άτομο που φοράει συνεχώς την ταμπέλα του πλακατζή.

Αν έχεις χιούμορ τότε σίγουρα θα ξέρεις πόσο όμορφο είναι να κάνεις τους άλλους να γελάνε. Θέλει κότσια όμως αυτό. Το χιούμορ συνεπάγεται αναισθησία, τρέλα, αυθορμητισμό, παρορμητικότητα. Σου αποβάλλει το άγχος, το στρες, την ανησυχία που μπορεί να έχεις για κάτι. Είναι δύσκολο όμως στις μέρες που ζούμε να προκαλέσεις το γέλιο και τη χαρά στους ανθρώπους. Αυτή η τρέλα ρίχνει όλα τα τείχη άμυνας, μοναξιάς, λύπης. Αυτός ο αυθορμητισμός κάνει τη ζωή σου πιο όμορφη, πιο χαλαρή, χρωματιστή. Αυτοί οι άνθρωποι είναι περιζήτητοι και αποτελούν την καρδιά της παρέας. Σε κερδίζουν από την πρώτη στιγμή, τους συμπαθείς αμέσως από το πρώτο λεπτό.
   Αν πάλι δεν έχεις χιούμορ τότε σίγουρα θα ξέρεις  πως είναι να προσπαθείς να πεις ένα ανέκδοτο και να το ξεχνάς σε δευτερόλεπτα. Όση προσπάθεια κι αν έκανες για να φανείς αστείος απέτυχες κι έμειναν οι φίλοι σου να σε κοιτούν αποσβολωμένοι. Ή και αδιάφοροι σε περίπτωση που δεν κατάλαβαν το αστείο σου (αν ήταν όντως αστείο). Όπως και να ‘χει, εσύ την προσπάθειά σου την έκανες. Άλλωστε είναι όντως αντικειμενικό το χιούμορ;
   Όχι! Σε καμία περίπτωση. Κάτι που θα φανεί αστείο σε σένα σε κάποιον άλλον θα φανεί βλακεία ή και το αντίθετο. Ας μη ξεχνάμε επίσης ότι καμιά φορά το χιούμορ κάποιου μπορεί να παρεξηγηθεί, μπορεί να ληφθεί ως ένδειξη ειρωνίας, χλευασμού, κακίας. Ίσως να είναι ένας έμμεσος τρόπος να σου πει κάτι χωρίς να σου το ρίξει κατάμουτρα. Είναι πολλές οι χρήσεις και οι σκοποί του χιούμορ. Είναι ένα ευρηματικό μέσο για να δείξουμε και να πούμε πράγματα με ποικίλους τρόπους.
   Συνεπώς, βάλτε χιούμορ στη ζωή σας όπως λέει και το γνωστό γνωμικό. Γεννά θετικά συναισθήματα, αυξάνει το όριο ζωής των ανθρώπων (οι έρευνες το λένε όχι εγώ) και λύνει πολλά προβλήματα. Κάντε λοιπόν τη ζωή σας πιο ευχάριστη με λίγη θετική διάθεση και καλούς φίλους που σας φτιάχνουν την ψυχολογία.

Είμαι η Μαρία, είμαι έφηβη και λατρεύω αυτό τον κόσμο! Γεννημένη την Άνοιξη, ζω για τα καλοκαίρια και αναπνέω με τους χειμώνες. Δίνω πολύ, αγαπάω πολύ και ονειρεύομαι. Καταφύγιο μου η γραφή και το διάβασμα. Το μότο μου: «Παύεις να υπάρχεις όταν παύεις να ονειρεύεσαι»

 

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria