ΑΔΑΜΟΠΟΥΛΟΣ - ΘΑ ΑΓΩΝΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΗΡΑΓΓΑ ΤΗΣ ΚΛΕΙΣΟΥΡΑΣ - ΔΕΝ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΩ ΝΑ ΜΑΧΟΜΑΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΔΙΚΙΕΣ - OlaDeka

ΑΔΑΜΟΠΟΥΛΟΣ – ΘΑ ΑΓΩΝΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΗΡΑΓΓΑ ΤΗΣ ΚΛΕΙΣΟΥΡΑΣ – ΔΕΝ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΩ ΝΑ ΜΑΧΟΜΑΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΔΙΚΙΕΣ

Ανάβουν τα αίματα για την σήραγγα της Κλεισούρας

Επανέρχεται και μάλιστα επιθετικά το θέμα της σήραγγας της Κλειούρας. Πρόκειται για ένα έργο που θα ωφελήσει σε μέγιστο βαθμό την Δυτική Μακεδονία αφού όπως γνωρίζουν όσοι ξέρουν στοιχειώδη οικονομικά, η άρση της συγκοινωνιακής απομόνωσης ευνοεί την οικονομία όλων όσων συνδέονται με όποια νέα οδό. Και θα το αναφέρουμε με ένα παράδειγμα:

Υποθέστε ότι έχουμε να κάνουμε με τέσσερα άτομα. Τους Α, Β, Γ, και Δ. Ο κάθε ένας από αυτούς έχει στην τσέπη του 100 ευρώ. Όσο αυτοί μένουν απομονωμένοι μεταξύ τους συνεχίζουν να έχουν περιουσία τα 100 ευρώ. Αν κάποια στιγμή ανοίξει ένας δρόμος που θα ενώνει και τους 4, αυτομάτως με την κίνηση που θα δημιουργηθεί μεταξύ τους, ταυτόχρονα και οι 4 θα έχουν με τις συναλλαγές που θα κάνουν απο εκεί και πέρα, συνεχώς από 400 ευρώ έκαστος!

Πρόκειται για βασική αρχή της οικονομίας και μπορεί να σας το επιβεβαιώσει οποιοσδήποτε έχει κάποια ακαδημαϊκή ή πρακτική σχέση με αυτήν.

Μεγάλη και περίεργη αντίδραση φαίνεται να υφίσταται όλα αυτά τα χρόνια από εκπροσώπους της οπισθοδρόμησης και της στατικότητας.

Πολιτικάντηδες που πουλούσανε εκδούλευση σε Πτολεμαϊδιώτικο πελατειακό κοινό, στέκονται εμπόδιο σε ένα έργο πνοής για την περιοχή της Καστοριάς και όχι μόνο.

Μεγάλο λάθος κάνουνε όσοι πιστεύουν ότι η Πτολεμαΐδα έχει να χάσει από αυτή την σήραγγα. Και μεγάλο λάθος κάνουνε εκείνοι που πιστεύουν ότι ακόμη και σήμερα μπορεί να μένουν στα αζήτητα ολοκληρωμένες και ώριμες μελέτες που κόστισαν εκατομμύρια ευρώ στον Έλληνα φορολογούμενο και σήμερα κάνουν πως δεν τις βλέπουν.

Η Σήραγγα της Κλεισούρας είναι αναπτυξιακό έργο και έχει έτοιμες, ώριμες μελέτες. Αν οποισδήποτε θέλει να τις κρατήσει στο σκοτάδι γιατί θέλει να χαιδεύει αφτιά που ακούν φωνές του παρελθόντος, ας αναζητήσει θαλπωρή στους ιδιοκτήτες αυτών (των ώτων).

Ο Σωτήρης Αδαμόπουλος σήμερα σε συνέντευξη που έδωσε για τον απολογισμό του συνεδρίου για την παραγωγική ανασυγρότηση της Δυτικής Μακεδονίας αναφέρθηκε και στην σήραγγα και ήταν ξεκάθαρος:

«Η πρόταση έφυγε από το γραφείο του Περιφερειάρχη για τους υπεύθυνους του γραφείου του Πρωθυπουργού. Εγώ σαν Αντιπεριφερειάρχης δεν θα σταματήσω να διεκδικώ την σήραγγα της Κλεισούρας, όπως και δεν θα σταματήσω να διεκδικώ θέματα για την Καστοριά και να μάχομαι για τις αδικίες»

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria