Δυναμική η παρουσία του Δήμου Καστοριάς στην ΜΙΤΤ 2016 - OlaDeka

Δυναμική η παρουσία του Δήμου Καστοριάς στην ΜΙΤΤ 2016

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Δήμος Καστοριάς μέσω της Αντιδημαρχίας Τουρισμού – Επιχειρηματικότητας συμμετέχει στη φετινή 23η Διεθνή Έκθεση Τουρισμού ΜΙΤΤ (International Travel & Tourism Exhibition) η οποία διεξάγεται στη Μόσχα το διάστημα 23 – 26 Μαρτίου 2016 στο Εκθεσιακό Κέντρο Expocentre Fairgrounds. Η διεθνή έκθεση ΜΙΤΤ αποτελεί ετήσιο θεσμό, συγκαταλέγεται μεταξύ των πέντε κορυφαίων τουριστικών εκθέσεων σε παγκόσμιο επίπεδο και χαίρει ιδιαίτερης εκτίμησης και αναγνώρισης στους κύκλους της διεθνoύς τουριστικής κοινότητας.

Βασική επιδίωξη της αποστολής του Δήμου Καστοριάς είναι να προωθηθεί δυναμικά ο θρησκευτικός τουρισμός της περιοχής αλλά και η βιομηχανίας της γούνας στην αγορά της Ρωσίας, με έμφαση σε εκδρομές στην Καστοριά των Ρώσων επισκεπτών στην Ελλάδα.

Ο Δήμος Καστοριάς βρίσκεται σε δικό του χώρο στην ΜΙΤΤ εντός του περιπτέρου που φιλοξενεί τη συμμετοχή της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο που έχει εξασφαλίσει ο ΕΟΤ για την παρούσα έκθεση, με βασικό σκοπό την τουριστική προβολή της Περιφέρειας.

Ήδη, κατά την πρώτη μέρα της έκθεσης ο αρμόδιος αντιδήμαρχος κ. Δημήτρης Πετρόπουλος είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τους εκπροσώπους των μεγαλύτερων tour operators της ρωσικής αγοράς, με παραδοσιακούς δεσμούς και συνεργασία με την Καστοριά, όπως το Mouzenidis Group, το Ampotis Holidays, το Tez Tour, το Beleοn tours, την Tui, το Busine Tour, το Sulh Travel  κα. Οι επαφές συνεχίζονται με εκπροσώπους της τουριστικής βιομηχανίας της ρωσικής αγοράς με έμφαση στον outgoing τουρισμό (προς Ελλάδα).

Μία ιδιαίτερα θετική είδηση με μεγάλη σημασία για την οικονομία και το τουριστικό προϊόν της Καστοριάς έχει το γεγονός ότι από φέτος, κατόπιν σχετικής απόφασης της ρωσικής κυβέρνησης, θα τοποθετηθούν ειδικά μικροτσίπ αναγνώρισης ταυτότητας ποιότητας στις γούνες, με αποτέλεσμα να παταχτεί το παρεμπόριο και οι απομιμήσεις από τρίτες χώρες. Επομένως, επειδή ένα μεγάλο κομμάτι της αγοράς της γούνας στην Καστοριά απευθύνεται στη λιανική, τα οφέλη για την Καστοριά και το εμπόριο της γούνας αναμένονται πολύ θετικά.

kountoura-petropoulos

Αξίζει να σημειωθεί ωστόσο ότι η ρωσική αγορά, η οποία παραδοσιακά προτιμά και στηρίζει την Καστοριά, τα τελευταία δύο χρόνια, εξαιτίας της οικονομικής κρίσης στη Ρωσία και της δραματικής πρώτης της ισοτιμίας του ρουβλίου, εμφανίζει σημάδια εξασθένισης, ειδικά σε ο,τι αφορά στο εμπόριο της γούνας. Επομένως και οι επαγγελματίες της Καστοριάς καλούνται να ανταποκριθούν στα νέα δεδομένα, με τον Δήμο να είναι, όπως πάντα, αρωγός.

Ειδική προσπάθεια επίσης καταβάλλεται προκειμένου να διαφημίζεται σε 12μηνη βάση η Καστοριά (τόσο με καταχωρήσεις όσο και με ειδικά αφιερώματα, όπως στο εμπόριο γούνας, στο θρησκευτικό/προσκηνηματικό τουρισμό και στον τουρισμό γάμων) στα ενημερωτικά έντυπα προβολής στη ρωσική γλώσσα τόσο του ΕΟΤ όσο και των μεγάλων tour operators της ρωσικής αγοράς.

Η στρατηγική της καστοριανής αντιπροσωπείας στη ΜΙΤΤ 2016 εστιάζει στο χτίσιμο μακροχρόνιων, σταθερών σχέσεων και συνεργασιών με την ρωσική τουριστική αγορά. Στο πλαίσιο αυτό η επισκεψιμότητα που παρατηρείται στο περίπτερο της Καστοριάς είναι ιδιαίτερα αυξημένη, γεμίζοντας με αισιοδοξία τους εκπροσώπους του Δήμου και της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας ότι φέτος θα είναι μία καλή τουριστική χρονιά με πολύ καλά αποτελέσματα.

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria