Ο ΖΗΣΗΣ ΤΖΗΚΑΛΑΓΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΘΙΟΥΔΑΚΗ - OlaDeka

Ο ΖΗΣΗΣ ΤΖΗΚΑΛΑΓΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΘΙΟΥΔΑΚΗ

Η Καστοριά έχει άμεση ανάγκη κατασκευής αστυνομικού μεγάρου.Αυτό όμως δεν σημαίνει πως πρέπει να γκρεμίσουμε το διοικητήριο του παλιού στρατοπέδου.

Ένα κτήριο που έχει αξία α)ιστορική (εκεί έγινε η πρώτη σύσκεψη των αξιωματικών των συμμαχικών δυνάμεων μετά την απελευθέρωση από τον τούρκικο ζυγό) και β)αρχιτεκτονική – πολιτιστική (όπως επώνυμα έχουν διατυπώσει ειδήμονες).
Οι ίδιοι που σήμερα εμμένουν αδικαιολόγητα να γκρεμίσουν ,είναι οι ίδιοι με αυτούς που διέπραξαν το ανοσιούργημα της κατεδάφισης του παλαιού λαμπρού νεοκλασικού γυμνάσιου Καστοριάς.

Αν σήμερα συμπράξουμε στο γκρέμισμα μετά από χρονιά θα κλαίμε όπως έγινε το καλοκαίρι στην εκδήλωση για το παλιό γυμνάσιο.
Είμαι υπερήφανος που ανήκω στους λίγους από τον πολιτικό μου χώρο που τάχθηκαν από την αρχή κατά της κατεδάφισης.

Πιστέψαμε από την αρχή και δικαιωθήκαμε.

Όπως δικαιώνεται εδώ και καιρό η αείμνηστη Ελένη Τσαδήλα.

Όσο για τους αδελφούς Μαντζούρα είναι στολίδια για τον τόπο μας με μεγάλη προσφορά. Αν είχαμε περισσότερους σαν αυτούς η Καστοριά δεν θα είχε σήμερα το σημερινό οικονομικό, κοινωνικό και πολιτισμικό κατάντημα.
Εμπρός λοιπόν να ξεκινήσει να κτίζεται το Αστυνομικό Μέγαρο άμεσα ….λίγο πιο πέρα. Είναι…τόσο απλό. Το είχαμε πει από την αρχή.

Ας αναλογισθούν τις ευθύνες τους αυτοί που ταλαιπώρησαν το θέμα μέσα από τις ανεκδιήγητες ατραπούς που μεθόδευαν για την κατεδάφιση. Ευτυχώς όμως…Κλείνοντας για να προλάβω τους πολυπράγμονες σχολιάζοντας αλλά δυστυχώς ολιγόνοες.

Δεν θα χαρισω ποτε τον πολιτισμο στον Συριζα και την Αριστερα.

ΖΗΣΗΣ ΤΖΗΚΑΛΑΓΙΑΣ

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria