Παρατείνεται το θρίλερ για τα ισοδύναμα του ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση - OlaDeka

Παρατείνεται το θρίλερ για τα ισοδύναμα του ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση

Οι δηλώσεις κύκλων του υπουργείου Οικονομικών πως «Η κυβέρνηση σύντομα θα ανακοινώσει τις αποφάσεις της για το ποια θα είναι τα ισοδύναμα για τον ΦΠΑ στην εκπαίδευση», αλλά και πως «Τα δημοσιεύματα για το συγκεκριμένο θέμα δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα» ήταν αρκετές για να αντιληφθεί κανείς πως νέα εμπόδια ανέκυψαν στην προσπάθεια της κυβέρνησης να βρει ισοδύναμα μέτρα.

Πριν τη σαφή διάψευση, από την πλευρά του υπουργείου Οικονομικών, η κυβέρνηση είχα αφήσει να εννοηθεί πως το ισοδύναμο αντί του ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση είχε βρεθεί και δεν ήταν άλλο από τη φορολόγηση του «ΚΙΝΟ». Η λύση που προκρινόταν αρχικά ήταν εκείνη της επιβολής ενός φόρου 5 λεπτών του ευρώ ανά στήλη παιχνιδιού, που σήμερα κοστίζει 0,50 ευρώ. Με τον νέο φόρο των 5 λεπτών, το κόστος θα αυξανόταν στα 0,55 ευρώ, ενώ η επιβολή του έχει στόχο την εξοικονόμηση έως και 500 εκατ. ευρώ.

Αυτή ήταν η αρχική λύση, αλλά στη συνέχεια διέρρευσε πως ο φόρος των 5 λεπτών δεν θα περιοριστεί μόνο στο «ΚΙΝΟ» αλλά αντίθετα η επιβολή του θα επεκταθεί σε όλα τα τυχερά παιχνίδια.

Η κατάσταση άρχισε να περιπλέκεται περαιτέρω, όταν άρχισαν να πληθαίνουν οι φωνές που διεμήνυαν πως παρά τις περί του αντιθέτου απόψεις, σοβαρά είναι και τα νομικά κωλύματα λόγω της αποκρατικοποίησης του ΟΠΑΠ.

Πληροφορίες αναφέρουν πως η λύση της φορολόγησης των τυχερών παιγνίων έχει προκαλέσει πληθώρα έντονων αντιδράσεων στην αγορά – τα πρακτορεία του ΟΠΑΠ έχουν εκφράσει ήδη από την Τετάρτη τη δυσαρέσκειά τους – με πολλούς μάλιστα να βάλλουν κατά της κυβέρνησης, επιρρίπτοντάς της ευθύνες ακόμη και για αντι-επενδυτική συμπεριφορά.

Το μόνο σίγουρο είναι πως ο χρόνος πιέζει ασφυκτικά και η Αθήνα πρέπει να λύσει το θέμα άμεσα και δη πριν το Eurogroup της Δευτέρας.

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria