Διανομή πακέτων με ρομπότ από τους ιδρυτές του Skype - OlaDeka

Διανομή πακέτων με ρομπότ από τους ιδρυτές του Skype

starship-technology-2

Ένα startup που έχουν δημιουργήσει οι ιδρυτές του Skype θέλει να χρησιμοποιήσει οχήματα ρομπότ για την διανομή πακέτων κάθε είδους. 

Η Starship Technologies από το Ταλίν της Εσθονίας έχει ιδρυθεί από δύο ιδρυτές του Skype και επιδιώκει να χρησιμοποιήσει ευρέως εξάτροχα ρομπότ με ειδικό αποθηκευτικό χώρο στο πάνω μέρος, έτσι ώστε να μπορούν να παραδοθούν πακέτα στους ενδιαφερόμενους παραλήπτες.

Οι δημιουργοί τους δηλώνουν ότι είναι εφικτό να γίνεται η κάθε παράδοση εντός 30 λεπτών από την παραγγελία τους σε σημαντικά μειωμένο κόστος σε σχέση με την παραδοσιακή παράδοση με τη χρήση μηχανών.

starship-technology-1

Τα ρομπότ αυτά θα είναι αυτόνομα και θα κινούνται με πολύ μικρές ταχύτητες που δεν θα ξεπερνούν τα 6,4 Km/h. Θα υπάρχει ανθρώπινη εποπτεία στην κίνησή τους, αλλά όλη η διαδικασία αναμένεται να είναι αυτόνομη και ανεξάρτητη. Το πλαστικό ρομπότ της Starship Technologies είναι γεμάτο αισθητήρες και θα μπορεί να χωρέσει δύο μεγάλες σακούλες με ψώνια από το σούπερ μάρκετ.

Η λύση αυτή αναμένεται να βρει εφαρμογή σε ηλικιωμένα άτομα και ανθρώπους περιορισμένης κινητικότητας που θα μπορούν έτσι να πάρουν πιο εύκολα τις προμήθειές τους, ενώ ακολουθείται διαφορετική λογική από εκείνη που έχει υιοθετήσει η Google για το Project Wing.

Αυτή τη στιγμή γίνεται δοκιμαστική χρήση των ρομπότ αυτών σε διάφορες γειτονιές των ΗΠΑ, της Βρετανίας, ενώ θα ακολουθήσουν δοκιμές και σε άλλες χώρες εντός του 2015.

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria