Νέα ερώτηση 20 βουλευτών της ΝΔ για το μεταναστευτικό- προσφυγικό - OlaDeka

Νέα ερώτηση 20 βουλευτών της ΝΔ για το μεταναστευτικό- προσφυγικό

Η αξιωματική αντιπολίτευση σηκώνει λοιπόν ξανά τους τόνους για το προσφυγικό, μετά την ερώτηση του τομεάρχη Εξωτερικών Γιώργου Κουμουτσάκου (ο οποίος συνυπογράφει και τη νέα ερώτηση) στον οποίο απάντησε την περασμένη Παρασκευή ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Οι 20 γαλάζιοι βουλευτές κάνουν λόγο για πολιτικές αστοχίες και οι διαρκείς αυτοσχεδιασμούς της κυβέρνησης στο  ζήτημα αυτό, εξαιτίας  των οποίων η Ελλάδα, με την  υπογραφή του κ. Τσίπρα, μετατρέπεται σε μία απέραντη “αποθήκη ψυχών”, υπονομεύοντας και παραγνωρίζοντας την κοινή απαίτηση όλων για αναλογική κατανομή των προσφύγων σε όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Καλούν συνεπώς τους αρμόδιους υπουργούς να απαντήσουν με ποιο σκεπτικό ανέλαβε η κυβέρνηση τη δέσμευση για την παραμονή 50.000 προσφύγων στην Ελλάδα, κατά την στιγμή μάλιστα που υφίσταται σοβαρός κίνδυνος να  εγκλωβιστεί ένας τεράστιος αριθμός προσφύγων και παράνομων μεταναστών στην Ελλάδα της οικονομικής κρίσης ένεκα των συνοριακών ελέγχων και των αναμενόμενων περιορισμών στη μετακίνηση των προσφύγων από τρίτες χώρες.

Θέτουν επίσης ερωτήματα αναφορικά “με την πολιτική των επαναπροωθήσεων των μη δικαιουμένων πολιτικού ασύλου λάθρα εισελθόντων στην χώρα αλλοδαπών”, όπως αναφέρουν.

Καυτηριάζουν την πρόθεση της κυβέρνησης για δημιουργία  «hot spot» μόνον σε νησιά που αποτελούν τουριστικούς προορισμούς, αγνοώντας τις αρνητικές επιπτώσεις τους στον τουρισμό και στην οικονομία.

Τέλος, οι βουλευτές ζητούν να ενημερωθούν, για τις πρωτοβουλίες που προτίθεται να αναλάβει η κυβέρνηση πάνω στο όλο ζήτημα και κυρίως για το σχεδιασμό της δημιουργίας κέντρων παραμονής και καταγραφής των αλλοδαπών.

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria