Σιωπή από την κυβέρνηση για το «λάθος» του ΝΑΤΟ - OlaDeka

Σιωπή από την κυβέρνηση για το «λάθος» του ΝΑΤΟ

Το θλιβερό και το ακόμα θλιβερότερο της υπόθεσης του Βρετανού στρατιωτικού που προσφώνησε τον ΥΠΕΞ των Σκοπίων ως «υπουργό Εξωτερικών της Μακεδονίας»

Το θέμα είναι γνωστό. Ο Βρετανός στρατιωτικός που ήταν επιφορτισμένος με το να ανακοινώνει τις αφίξεις των επισήμων που γίνονταν δεκτοί από τον πρόεδρο των ΗΠΑ κ. Ομπάμα και τον Βρετανό πρωθυπουργό κ. Κάμερον προσφώνησε τον κ. Ποπόσκι ως «υπουργό Εξωτερικών της Μακεδονίας».

Η ελληνική αντιπροσωπεία χαρακτήρισε το περιστατικό ως «ατυχές», αλλά άφησε να διαρρεύσει ότι σκοπεύει να εκφράσει και επίσημα την ενόχλησή της μετά την ολοκλήρωση της συνόδου του ΝΑΤΟ. Στη voria.gr. είχαμε γράψει πως δεν θα σχολιάσουμε το ζήτημα, έως ότου δούμε την επίσημη διακήρυξη της «ενόχλησης» της ελληνικής κυβέρνησης.

Παρά το γεγονός ότι παρακολουθώ το θέμα επισταμένως, όχι μόνο δεν παρατήρησα να δημιουργείται θόρυβος επ’ αυτού, αλλ’ απεναντίας σα να υπήρξε κατευθυντήρια οδηγία και διαπιστώθηκε πλήρης σιωπή από τα πανελλήνια εμβέλειας ΜΜΕ, τα οποία σε ήσσονος σημασίας περιπτώσεις «κάνουν την τρίχα, τριχιά».

Φυσικώ τω λόγω, από την στιγμή που η ελληνική πολιτεία θεώρησε το ζήτημα «ατυχές», και μάλιστα φιλοκυβερνητικοί κύκλοι το απέδιδαν σε γκάφα του Βρετανού αξιωματικού, δεν περίμενε κανείς διαφορετική τοποθέτηση από πλευράς μας. Άλλωστε, ό,τι αποφασίζεται εμείς εκτελούμε αδιαμαρτυρήτως.

Όμως, αν επρόκειτο περί γκάφας, το ίδιο το ΝΑΤΟ θα επανόρθωνε. Και πώς να είναι γκάφα, όταν στη θέση τελετάρχη τίθεται πάντοτε έμπειρος ανώτερος αξιωματικός, και προ της επίσημης τελετής, πάντοτε προηγείται πρόβα;

Είναι ιδιαιτέρως θλιβερό το γεγονός, ότι κανείς εκ των κυβερνητών μας που παρευρισκόταν δεν διαμαρτυρήθηκε αυτοστιγμής. Και καταντά ακόμη θλιβερότερο, όταν υπήρξε περιστατικό στην Αθήνα, με τον Τούρκο συνταγματάρχη στρατιωτικό ακόλουθο της Πρεσβείας, να εγκαταλείπει εκνευρισμένος την αίθουσα σε Ημερίδα του ΝΑΤΟ, όταν Αμερικανός αξιωματικός στην εισήγησή του εμφάνισε χάρτη της Μ. Ανατολής με ανεξάρτητο Κουρδιστάν.

Σε άρθρο στο onalert σημειώνεται: «Η αδιαφορία ή και υποστήριξη των «συμμάχων» μας (οι περισσότεροι έχουν συνάψει διπλωματικές σχέσεις σε διμερές επίπεδο με τα Σκόπια, με το όνομα «Μακεδονία»), προς ένα κατασκευασμένο ψεύδος αλυτρωτικού χαρακτήρος, στρέφεται ευθέως κατά της χώρας μας, η οποία προσπαθεί να αμυνθεί, με σχετική άρθρωση επιχειρηματολογίας για το αυτονόητο.

» Μήπως άραγε θα πρέπει να θυμίσουμε στον «ευαίσθητο» Κο Κάμερον ποιος έκαψε τον Γ. Αυξεντίου και κρέμασε τους M. Καραολή και A. Δημητρίου καθώς και τόσους άλλους αγωνιστές της ΕΟΚΑ στην Κύπρο διότι αυτοί επιθυμούσαν να αυτοπροσδιορισθούν (και μάλιστα δίχως να σφετερίζονται ξένα ονόματα) και να επιλέξουν που ανήκουν; Οι Βρετανοί δεν έσπρωχναν την Τουρκία στην Κύπρο από το παράθυρο, μετά τον ελληνικό ξεσηκωμό, εφαρμόζοντας την τακτική «διαίρει και βασίλευε»;

Και αφού ο κ. Γκρούεφσκι έχει την συμπαράσταση του ΝΑΤΟ (και με την δική μας ανοχή, που υποδηλώνει συγκατάνευση) αποτελεί φυσιολογική εξέλιξη που το κόμμα του (VMRO-DPMNE) επανεμφάνισε τον Ήλιο της Βεργίνας, όπως μετέφερε το Βαλκανικό Περισκόπιο, από δημοσίευμα της σλαβικής εφημερίδας των Σκοπίων, Dnevnik.

Στην εκδήλωση μνήμης, στο νεκροταφείο του Μοναστηρίου, για τον Πάβλε Σάτεφ, «τον γίγαντα πατριώτη, τον επαναστάτη, τον δημοσιογράφο, που αφιέρωσε όλη του ζωή στην ιδέα της ελευθερίας», όπως τον θεωρούν, δεν υπήρχε η επίσημη σημαία του σκοπιανού κράτους, αλλά έκανε πάλι την εμφάνισή της, από τη νεολαία του κόμματος του κ. Γκρούεφσκι, η σημαία με τον Ήλιο της Βεργίνας.

Με απροκάλυπτο τρόπο, η σκοπιανή κυβέρνηση συνεχίζει την διεκδικητική σε βάρος της χώρας μας πολιτική, παίρνοντας αφορμή από το γεγονός ότι ο μεν υπουργός επί των Εξωτερικών μας ασχολείται με το κόμμα (ό,τι απέμεινε), ο δε πρωθυπουργός μας πώς θα μας εμβάλλει την ιδέα ότι για να τιμωρηθούν οι Ρώσοι πρέπει να αγοράζουμε υγροποιημένο αέριο σε διπλάσια τιμή από τις ΗΠΑ ή το Κατάρ.

Ο Μακεδών

voria
Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria