Η πρόεδρος της Βουλής δήλωσε απογοητευμένη από τη στάση του κ. Παυλόπουλου, κάνοντας λόγο για τερτίπια, ενώ έστρεψε τα πυρά της κατά της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, στην οποία ανήκει, γιατί δεν συμμετέχει στις συνεδριάσεις, σημειώνοντας πως η Βουλή δεν έχει ακόμα διαλυθεί.
Επίσης, κατήγγειλε το δημοσίευμα της εφημερίδας “Αυγή” και χαρακτήρισε ανύπαρκτη την ανακοίνωση του προεδρείου της ΚΟ, για μη συμμετοχή του κόμματος στις συνεδριάσεις. “Πρόκειται για ανυπόστατο και πλαστό έγγραφο”, σημείωσε.
Μάλιστα, τόνισε ότι οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ έχουν πλέον προσωπική πολιτική ευθύνη για το γεγονός ότι δεν παρίστανται στη συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών, ώστε να ληφθεί απόφαση για το θέμα Στουρνάρα, καθιστώντας μάλιστα προσωπικά υπεύθυνους τον πρωθυπουργό, αλλά και τον γραμματέα της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ για τις απουσίες.
Σχετικά με την κλήση του κ. Στουρνάρα να καταθέσει στην Επιτροπή για το θέμα της Siemens, η Ζωή Κωνσταντοπούλου επικαλέστηκε συνομιλία της με τον υπουργό Επικρατείας Αλέκο Φλαμπουράρη, ο οποίος της είπε “μην τον ζορίζεις”.
“Εγώ του απάντησα ότι κάνω ότι αυτό δεν το άκουσα”, είπε η πρόεδρος της Βουλής, συμπληρώνοντας ότι ανέφερε το περιστατικό στον ίδιο τον πρωθυπουργό, ο οποίος δήλωσε άγνοια.