ΚΑΣΤΟΡΙΑ: Ο ΣΤΡΑΤΟΣ ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ..

Ανέλαβαν τη …θωράκιση των δασών του Γράμου από τους λαθροϋλοτόμους, 

αλλά και τις συντηρήσεις ορεινών δρόμων, 
μετά από αίτημα του δήμου Νεστορίου!!!

Δράση ανέλαβε η 15η Ταξιαρχία Καστοριάς σε ό,τι αφορά τη …θωράκιση των δασών μας, που το τελευταίο διάστημα πλήττονται από τους λαθροϋλοτόμους, οι οποίοι αποσπούν μεγάλες ποσότητες καυσόξυλων και, μάλιστα, …άναρχα με αποτέλεσμα να προκαλούν μεγάλες ζημιές, κόβοντας υγιή δέντρα τα οποία δεν πρέπει να κοπούν. 

Πιο συγκεκριμένα, μετά τη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην Περιφερειακή Ενότητα Καστοριάς, παρουσία του Γενικού Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου – Δυτικής Μακεδονίας, Ηλία Θεοδωρίδη, στα τέλη Σεπτεμβρίου, σε σχέση με τα μέτρα που προτάθηκαν, το δικό του κομμάτι ανέλαβε ο Στρατός και, μάλιστα, άμεσα, προχωρώντας στη συντήρηση του δρόμου από τον Τρίλοφο έως τα ελληνοαλβανικά σύνορα, έτσι ώστε να μπορούν να γίνουν έλεγχοι από τις αρμόδιες υπηρεσίες. Επιπλέον, η 15η Ταξιαρχία, με τα μηχανήματά της, προχώρησε στη διάνοιξη του συγκεκριμένου τμήματος του δρόμου, αλλά, ταυτόχρονα, δημιούργησε και αναχώματα σε όλα τα σημεία που αποτελούσαν διόδους για τους λαθροϋλοτόμους, έτσι ώστε να μην έχουν πρόσβαση στις …επιθυμητές περιοχές.

Ταυτόχρονα, ο Στρατός, ικανοποιώντας το αίτημα του δήμου Νεστορίου, ανέλαβε και τη συντήρηση του δρόμου Διποταμία-Καλή Βρύση, Μονόπυλο- Τρίλοφος, έτσι ώστε να είναι εφικτή η διέλευση οχημάτων τόσο για τη φύλαξη των περιοχών αυτών, όσο και για τις περιπτώσεις πυρκαγιών, οπότε θα χρειαζόταν η παρέμβαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας. Ο δρόμος, ουσιαστικά, ήταν …κλειστός, αφού επί χρόνια δεν είχε συντηρηθεί.

«Παρακαλέσαμε τη 15η Ταξιαρχία να συνεχίσει το έργο της συντήρησης του δρόμου έως και τη Διποταμία, με τα δικά της μηχανήματα, αναλαμβάνοντας ο δήμος το κόστος των καυσίμων. Οφείλω να ευχαριστήσω και δημόσια, όπως, άλλωστε, το έκανα και προσωπικά, τον Ταξίαρχο κ. Λεοντάρη, γιατί η Ταξιαρχία συναισθάνεται τον κοινωνικό της ρόλο και ανταποκρίνεται στα αιτήματα της τοπικής κοινωνίας και, μάλιστα, πάρα πολύ γρήγορα», σημείωσε, μιλώντας στη ΣΕΝΤΡΑ, ο δήμαρχος Νεστορίου, Χρήστος Γκοσλιόπουλος.

Αξίζει να σημειωθεί, ακόμη, πως η Ταξιαρχία διαθέτει τους στρατιωτικούς γιατρούς της για την ιατρική εξέταση των κατοίκων απομακρυσμένων περιοχών όπου δεν υπάρχουν αγροτικοί γιατροί, καλύπτοντας τα …κενά που υπάρχουν στο σύστημα υγείας. Ο δήμος Νεστορίου, πάντως, κατέθεσε αίτημα στο υπουργείο Υγείας, πέραν των ιατρικών εξετάσεων, τα κλιμάκια του στρατού να μπορούν και να συνταγογραφούν.

ΣΕΝΤΡΑ
Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria